ابلاغ آیین‌نامه اجرایی مواد 4 و 7 قانون اصلاح الگوی مصرف انرژی

اسحاق جهانگیری، معاون اول رئیس جمهوری، آیین‌نامه اجرایی مواد (4) و (7) قانون اصلاح الگوی مصرف انرژی را که به تصویب هیئت وزیران رسیده است، برای اجرا ابلاغ کرد.

به گزارش شانا به نقل از پایگاه اطلاع رسانی دولت، متن این آیین‌نامه به شرح زیر است:

ماده1 - دامنه شمول این آیین‌نامه انواع فناوری­های جدید است که در ایران اولین­ بار به اجرا گذاشته می‌­شوند و ایجاد یا توسعه آنها منجر به اصلاح الگوی مصرف یا صرفه­ جویی مصرف انرژی و کاهش انتشار گازهای گلخانه‌ای در کشور خواهد شد، حمایت از این فناوری­ها براساس اولویت­های تعیین شده توسط وزارتخانه‌های نفت و نیرو و منوط به دارا بودن استعداد تجاری­ سازی آنها از نظر علمی و فنی است.

ماده 2ـ  طرح­های قابل پذیرش و بررسی در این آیین‌­نامه در یکی از دو گروه زیر قرار می‌گیرند:

الف ـ طرح­های پژوهش و توسعه فناوری: طرح­هایی که در مرحله توسعه فناوری بوده و نیاز به حمایت تا پایان مرحله ساخت نمونه و اخذ تاییدیه ­های لازم از مراجع ذیصلاح (حسب نظر دبیرخانه موضوع ماده (4) این آیین‌نامه) برای ورود به مرحله تجاری ­سازی دارند، طرح­های توسعه فناوری در صورت تصویب نهایی در شورای موضوع ماده (5) این آیین‌نامه، مشمول کمک­های بلاعوض نقدی و غیرنقدی از محل منابع این آیین نامه خواهند شد.

ب ـ طرح­های تجاری­ سازی: طرح­هایی که قبلا مرحله توسعه فناوری را با موفقیت طی کرده و نیاز به حمایت برای انجام مرحله تجاری­ سازی دارند، این طرح­ها در صورت تصویب نهایی در شورای موضوع ماده (5) مشمول یارانه سود تسهیلات از محل منابع این آیین‌نامه، خواهند شد.

ماده3 ـ طرح­هایی که در شورای موضوع ماده (5) این آیین‌نامه بررسی می­‌شوند باید دارای شاخص­ها و معیارهای زیر باشد:

الف ـ نوآور یا ابتکاری بودن مطابق اولویت­های تعیین شده توسط وزارتخانه­ های نفت و نیرو.

ب ـ گزارش توجیه فنی، اقتصادی و زیست محیطی طرح که در آن میزان اثربخشی در بهینه ­سازی مصرف انرژی و بهبود کارایی انرژی قابل انتظار، زمان بازگشت سرمایه، ساختار دقیق شکست کار، شکست هزینه ­ها، زمان­بندی اجرای پروژه و منابع انسانی موردنیاز و منابع پیشنهادی تامین مالی مشخص شده باشد.

تبصره ـ پیشنهاددهندگان طرح­های توسعه فناوری ­باید هزینه‌ های آزمون­های نمونه و اخذ تاییدیه­ های موضوع ماده (2) این آیین نامه (یا تاییدیه‌ های دیگر، حسب مورد و ضرورت) را در گزارش طرح لحاظ کنند، ورود به مرحله تجاری­ سازی منوط به دریافت تاییدیه‌ ها خواهد بود.

ماده 4ـ به منظور اجرای مفاد این آیین‌­نامه دو دبیرخانه مجزا به شرح ذیل تشکیل می‌­شود.

الف ـ دبیرخانه مستقر در وزارت نفت که طرح­های مرتبط با قانون در حوزه سوخت را بررسی و پیگیری می­‌کند.

ب ـ دبیرخانه مستقر در وزارت نیرو که طرح­های مرتبط با قانون در حوزه انرژی الکتریکی را بررسی و پیگیری می­‌کند.

تبصره ـ حدود اختیارات و شرح وظایف دبیرخانه­ های فوق­ در قالب دستورالعمل­های داخلی وزارتخانه ­های نفت و نیرو ابلاغ می‌شود.

ماده 5 ـ دبیرخانه ­های مذکور تحت نظارت شوراهایی هستند که در هر یک از وزارتخانه­ های نفت و نیرو به تشخیص وزیر مربوط تشکیل شده و برای برنامه‌­ریزی جهت توسعه فناوری­های انرژی کارآمد و انرژی­های پاک و تجدیدپذیر فعالیت می‌­کنند، همچنین بررسی توجیه فنی و اقتصادی طرح­های ارسالی توسط دبیرخانه و اعلام نظر درخصوص درصد و میزان کمک بلاعوض یا یارانه سود تسهیلات با رعایت مواد (73)، (74) و (75) قانون اصلاح الگوی مصرف انرژی، مصوب 1389 نیز برعهده شورای مربوط در هر وزارتخانه است.

ماده 6 ـ متقاضیانی که طرح توسعه فناوری و یا تجاری­ سازی آنها در شورای موضوع ماده (5) پذیرفته می‌­شود، در چارچوب مصوبه شورا با دستگاه اجرایی ذیربط (شرکت­های تابعه وزارت نفت یا نیرو) نسبت به عقد قرارداد کمک بلاعوض (درخصوص طرح­های توسعه فناوری) و یا پرداخت یارانه سود تسهیلات (در خصوص طرحهای تجاری­سازی) اقدام می­‌کنند.

تبصره 1ـ حمایت از متقاضیان، علاوه بر کمک مالی بلاعوض و یا پرداخت سود تسهیلات، می‌­تواند به شکل حمایت از طریق صندوق­های سرمایه­ گذاری خطرپذیر و یا ارائه یارانه فناوری جهت استفاده از خدمات کریدورهای توسعه فناوری صورت پذیرد.

تبصره2ـ طرح­های پژوهش و توسعه فناوری، به تشخیص شورای موضوع ماده (5) نیازی به ارایه وثیقه ملکی و ضمانت بانکی ندارند.

تبصره3 ـ در خصوص طرح­های تجاری­ سازی، چنانچه اهداف مندرج در قرارداد منعقده با مذاکرات متقاضی تحقق نیابد، یارانه سود تسهیلات اعطایی به میزان عدم تحقق، وام محسوب می‌­شود و متقاضی مکلف به تادییه تمامی وجوه استفاده شده و سود تعلق گرفته است، شرائط و نحوه تادییه وام مذکور و دوره تنفس آن باتوجه به نرخ سود تسهیلات اعطایی نظام بانکی به بخش صنعت در قرارداد منعقد شده بین ذی­نفع (استفاده ­کننده) و دستگاه اجرایی ذی­ربط با بانک اعتباردهنده و پیشرفت طرح منطبق با مصوبه شورای مربوط در وزارتخانه­ های نفت و نیرو تعیین می­‎شود.

ماده 7ـ در اجرای ماده (4) قانون اصلاح الگوی مصرف انرژی، مالکیت فکری طرح­های مصوب در قالب ماده (6) این آیین‌­نامه، پس از موافقت دستگاه اجرایی در چارچوب قوانین و مقررات مربوط به ارایه­ کننده طرح واگذار می­‌شود.

ماده8 ـ وزارتخانه ­های نفت و نیرو موظفند با همکاری سازمان مدیریت و برنامه­‌ریزی کشور نسبت به بازآرایی و اصلاح ساختار و شرح وظایف واحدهای پژوهش و توسعه شرکت­های تابعه خود با در نظر گرفتن چهار مقوله مالکیت فکری، تجاری­ سازی، مدیریت دانش و انتقال و توسعه فناوری­های مدیریت انرژی اقدام کنند.

ماده 9ـ اعتبار سالانه لازم برای اجرای طرح­های مصوب در قالب ماده (6) این آیین­‌نامه، از محل اعتبارات پیش ­بینی شده در مواد (73) و (75) قانون اصلاح الگوی مصرف انرژی، قوانین برنامه توسعه و منابع داخلی و پژوهشی شرکت­های تابعه وزارت نفت و نیرو، تامین می­‌شود، سازمان مدیریت و برنامه‌ریزی کشور پیش­ بینی­های لازم را برای اجرایی شدن این ماده در بودجه ­های سنواتی به عمل خواهد آورد.

ماده 10ـ دستگاه­های اجرایی موظفند یک نسخه از قراردادهای منعقد شده در ارتباط با اجرای پروژه­ های مصوب در قالب ماده (6) این آیین‌­نامه را به همراه گزارش­های پیشرفت در مقاطع شش ­ماهه به دبیرخانه‌ های مربوط در وزارتخانه‌ های نیرو و نفت ارسال کنند.

معاون اول رئیس‎ جمهوری، این مصوبه را برای اجرا به سازمان مدیریت و برنامه‌ریزی کشور، معاونت علمی و فناوری رئیس‌ جمهوری، وزارت نفت و وزارت نیرو ابلاغ کرد.

کد خبر 256957

برچسب‌ها

نظر شما

شما در حال پاسخ به نظر «» هستید.
0 + 0 =