عادل نژادسلیم در گفتگو با خبرنگار شانا با اشاره به این که در چند سال گذشته ارتباط صنعت پتروشیمی کشورمان به دلیل تحریمهای بین المللی تقریبا با دیگر کشورها و شرکتهای خارجی قطع بوده است، گفت: در دو سال گذشته با توجه به لغو تحریمها و گشایشهای سیاسی صورت گرفته مقدمات همکاری دوباره این صنعت با کشورهای دیگر فراهم شده به طوری که تاکنون ما چندین تفاهمنامه با طرفهای خارجی امضا کرده ایم.
وی با بیان این که در ماههای اخیر مذاکرات خیلی خوبی با برخی شرکتهای آسیایی و اروپایی داشته ایم، گفت: امسال نتایج این مذاکرات را خواهیم دید و امیدواریم این مذاکرات به بار بنشیند.
مدیرعامل شرکت هلدینگ خلیج فارس به پیشنهاد سرمایه گذاری 7 میلیارد یورویی یک شرکت بزرگ اروپایی در طرحی جدید اشاره کرد و گفت: این شرکت میخواهد با ما در طرحی مشترک در عسلویه همکاری داشته باشد، هم اکنون با این شرکت در حال مذاکره هستیم و تاکنون جلسات مختلفی با آنها داشته ایم.
وی افزود: طرح جدید مورد علاقه ایران و این شرکت بزرگ اروپایی همه زنجیره تولید پتروشیمی را شامل می شود، وانگهی براساس برنامه ریزی موجود در صورت عقد تفاهمنامه مشترک در این زمینه بزودی زمین لازم برای اجرای این طرح در عسلویه مشخص می شود.
مدیرعامل شرکت هلدینگ خلیج فارس گفت: با توجه به برنامه ریزی پنجساله تولید در این شرکت در سال 95 با برطرف شدن موانع و مشکلات پیش رو تولید محصولات پتروشیمی همچون دو سال گذشته روند افزایشی خواهد داشت.
به گزارش شانا، طی دو سال گذشته شرکتهای خارجی بخصوص اروپایی ها، هیاتهایی را به ایران اعزام و مذاکراتی را در خصوص همکاری در دوران پساتحریم انجام داده اند، اما مدتی است که این گفتگوها جنبه علنی یافته و حتی کار به عقد قرارداد و همکاری رسمی کشیده است. در این میان، صنعت پتروشیمی، جذابیتی خاص برای شرکتهای اروپایی داشته به طوری که شما نمی توانید مذاکراتی را با طرفهای ایرانی پیدا کنید که در آن مسئولان صنعت پتروشیمی کشورمان حضور نداشته باشند یا طرف خارجی برای حضور در صنعت سودآور پتروشیمی ایران ابراز تمایل نکرده باشد، هم اکنون مذاکرات فشرده میان نمایندگان این شرکتها و ذینفعان صنعت پتروشیمی کشورمان ادامه دارد.
حضور مسئولان صنعت پتروشیمی در همه مذاکرات با شرکتها و کشورهای خارجی حکایت از جذابیت بالای سرمایه گذاری و کار در این صنعت برای هر دو طرف دارد، در طی یک دهه گذشته تقریبا می توان گفت سرمایه گذاری جدیدی در این صنعت صورت نگرفته است، از این رو این صنعت هم اکنون تشنه سرمایه و فناوری خارجی است، از طرف دیگر طرفهای خارجی بخوبی از ظرفیتها و سودهای کلانی که برای آنها در این صنعت وجود دارد اطلاع دارند.
شرکتهایی مثل باسف و لینده آلمان، اکسنس فرانسه، هیوندای کرهجنوبی، شل انگلیس و ساسول آفریقای جنوبی و چند شرکت صاحب نام دیگر اکنون با علم بر دستیابی ایران به برجام و لغو تحریمهای کشور در آینده بسیار نزدیک، آماده مشارکت برای تحقق جهش دوم در صنعت پتروشیمی ایران شدهاند، آنها خوب می دانند که در کشورهایشان سود سرمایه گذاری در بانکها حدود یک درصد است، در حالی که این سود در پروژه های صنعت پتروشیمی ایران دست کم ٢٠ درصد است.
نظر شما