به گزارش شانا به نقل از ایرنا، این یادداشتهای تفاهم امروز (یکشنبه، 22 فروردین ماه) در نشست شورای بازرگانی قزاقستان و ایران در محل هتل پارسیان آزادی میان 10 شرکت دولتی و بیش از 34 شرکت خصوصی دو کشور امضا شد.
نورسلطان نظربایف، رئیس جمهوری قزاقستان، فردا (دوشنبه، 23 فروردین ماه) در سفری رسمی به تهران میآید، بیشتر کارشناسان انتظار دارند دور تازهای در روابط تهران و آستانه آغاز و روابط دو کشور مستحکمتر شود.
فرهاد شریف، معاون بینالملل اتاق بازرگانی ایران نیز در این باره گفت: توسعه روابط اقتصادی گسترده با همسایگان و کمک به ارتباط این کشورها با قدرتهای بزرگ اقتصادی چین و هند، دو راهبرد مهم ایران و قزاقستان است.
وی افزود: توسعه روابط اقتصادی دو کشور مستلزم فراهم کردن زیرساختهایی همچون آزادی رفت و آمد افراد و ارائه تسهیلاتی در صدور روادید، روانی حرکت پول و آزادی حرکت کالاها و خدمات است، همچنین ارتباط مستمر دو کشور الزامهایی دارد که مهمترین آن، احساس اعتماد و امنیت است.
شریف تصریح کرد: تامین اطلاعات اقتصادی، کسب و کار و اطلاع از قوانین و مقررات، عقد قراردادها، محصولات و خدمات معتبر از الزامهای اساسی توسعه ارتباط دو کشور به شمار میرود.
معاون بینالملل اتاق بازرگانی ایران بر توسعه همکاریهای سه جانبه نیز تاکید کرد و گفت: باید نهادها، شرکتها، بانکها و غیره از کشورهای سوم را وارد ارتباط بین ایران و قزاقستان کنیم تا به توسعه کسب و کار در دو کشور بیانجامد.
کواندیک والیخانویچ بشیمبایف، مدیر صندوق سرمایه گذاری قزاقستان نیز در این نشست گفت: رهبران دو کشور جو مساعدی را برای تداوم همکاریهای اقتصادی و کشاورزی دو طرف فراهم کردهاند.
وی افزود: جمهوری اسلامی ایران یک شریک اقتصادی بزرگ برای ماست که امکان دسترسی به خلیج فارس را برای قزاقستان فراهم میکند.
والیخانویچ بشیمبایف تصریح کرد: هدف اصلی افزایش روابط اقتصادی و صادرات و واردات بین دو کشور است، همچنین دو کشور مسائلی مانند برقراری خطوط هوایی و ارائه تسهیلات در اعطای روادید به شهروندان را دنبال میکنند.
مدیر صندوق سرمایه گذاری قزاقستان عنوان کرد: بانک توسعه قزاقستان آماده همکاری با شورای بازرگانان دو کشور است و در زمینه صنایع پتروشیمی و مواد شیمیایی نیز گامهای خوبی برای توسعه همکاریها بین فعالان اقتصادی دو کشور برداشته شده است.
نظر شما