به گزارش خبرنگار شانا، ماتئو رنتزی، نخست وزیر ایتالیا، امروز (چهارشنبه، 25 فروردین ماه) در نشست تجاری دو کشور که در محل اتاق بازرگانی ایران برگزار شد گفت: ما در ایران هستیم، اما نه فقط برای عقد قراردادهای اقتصادی، بلکه فرصتهای اقتصادی زیادی بین دو کشور وجود دارد و باید از این فرصتها استفاده کنیم، اما بیش از هر چیز یک احساس مشترک بین دو تمدن بزرگ ایران و رم وجود دارد.
وی افزود: این باور عمیق در ایتالیا وجود دارد که ایران میتواند نقشی بسیار مهمی نه تنها در منطقه، بلکه در دنیایی که با چالشهای زیادی روبروست، ایفا کند.
رنتزی در ادامه با تاکید بر این که ایران و ایتالیا میتوانند پیام ثبات را در منطقه منتشر کنند، تصریح کرد: دو کشور همچنین میتوانند به موضوعهایی بپردازند که در مورد آن توافق ندارند، با این حال ما نقاط مشترک زیادی داریم که یکی از آنها ایجاد صلح است.
نخست وزیر ایتالیا با ابراز خشنودی از این که نخستین نخست وزیر غربی است که بعد از اجرای برجام به ایران سفر کرده، عنوان کرد: روابط نباید فقط روی کاغذ بمانند و بهترین راه برای تحکیم دوستیها این است که ارزشها را به اشتراک بگذاریم و با هم کار کنیم.
وی ادامه داد: ما مانند قطارهای سریعالسیر باید بدویم، مسئله مالی مهم است و در مرحله بعدی این مذاکرات دو کشور، وزیر اقتصاد و دارایی ایتالیا همراه هیئتی اقتصادی به ایران خواهد آمد، همچنین سه روز پیش مطلع شدم که یک بانک غربی قراردادی با ایران منعقد کرده است و شعبه هایی در ایران و اروپا باز خواهد کرد.
رنتزی با اشاره به حضور شرکتهایی همچون ساچه و فعالان اقتصادی ایتالیا در ایران تصریح کرد: پروژه ها فقط روی کاغذ نیستند و باید اجرایی شوند، چرا ما به جاده ابریشم فکر نکنیم، واقعیت این است که مسافران جاده ابریشم در گذشته به فارسی و لهجه های ایتالیایی با هم گفتمان داشتند.
نخست وزیر ایتالیا با اشاره به زمینه ها و ظرفیتهای همکاری دو کشور افزود: فعالان اقتصادی ایتالیا در بخشهای نیرو، گاز، نفت، فولاد، بهداشت و زیرساختهای تکنولوژیکی در هیئت ایتالیایی وجود دارند و نباید مراودات در این زمینه ها نادیده گرفته شود.
وی تصریح کرد: ایتالیا نخستین کشوری است که بعد از تحریمها به ایران آمده است، زیرا بر این باوریم که رابطه ما، رابطهای دوستانه است، ایران و ایتالیا فرصتهای بزرگی برای همکاری دارند، هر دو کشور گذشته و تاریخ زیبایی دارند، اما این تاریخ نباید تنها در سطح یادبود و خاطره بماند.
رنتزی عنوان کرد: با اجرای 30 تفاهمنامهای که در رم به امضا رسید و چند تفاهمنامهای که دیروز امضا شد و همچنین 12 تفاهمنامهای که امروز امضا میشود، فرصتهای خوبی برای اشتغالزایی دو کشور ایجاد خواهد شد.
نظر شما