فریبرز گردانی نژاد در گفتگو با خبرنگار شانا، با بیان این مطلب افزود: یکی از زیرساختهای موجود در شفاف سازی معاملات و پشتیبانی از ساخت کالاهای داخل، طراحی و ایجاد سامانه ای تحت عنوان سامانه تامین الکترونیکی کالای صنعت نفت است که به صورت یکپارچه، تمام زیرمجموعه های وزارت نفت را تحت پوشش قرار می دهد.
وی با بیان این که تاکنون اقدامهای بسیاری در زمینه استقرار و آموزش کار با این سامانه در سطح شرکتهای تابعه وزارت نفت اجرایی شده است، تصریح کرد: با استقرار این سامانه، به بانک اطلاعاتی متمرکزی در حوزه کالاها و سازندگان داخلی دست می یابیم و این اطلاعات به انتخاب درست کالا و جلوگیری از مصرف کالاهای وارداتی مشابه کمک می کند.
گردانی نژاد ادامه داد: با وجود این سامانه، بین فضای نیاز و تولید کشور رابطه ای یکپارچه برقرار می شود که پایه اقتصاد مقاومتی است و کالاها و تجهیزاتی که از خارج کشور خریدای شده است، در این سامانه مقابل چشمان تولیدکنندگان داخلی قرار داده می شوند.
این مقام مسئول که در پنل چهارم همایش «صنعت نفت دانش بنیان؛ تبلور اجرای سیاستهای اقتصاد مقاومتی» به عنوان دبیر پنل، مطالبی را ارائه خواهد داد، در مورد پنل چهارم همایش توضیح داد: در این پنل، نقش شرکتهای اکتشاف و تولید (E&P) و شرکتهای پیمانکار عمومی (GC) در ارتقای توان داخل (Local Content) و پیاده سازی سیاست بازار در مقابل توسعه فناوری بررسی می شود.
وی افزود: در این پنل به نمایندگی از معاونت امور مهندسی وزارت نفت، مطالبی را در خصوص عملکرد این معاونت در زمینه زنجیره تامین کالا ارائه خواهم داد و بررسی نقش سازندگان داخلی در ارتقای توان داخل، اجرای مگاپروژه های صنعت نفت به عنوان اهرمی برای تقویت توان ساخت داخل، الگوی حاصل از مطالعات موردی برای ارتقای توان داخلی و نقش شرکتهای اکتشاف و تولید و پیمانکاران عمومی در ارتقای توانمندیهای داخلی از دیگر مباحثی خواهد بود که در پنل چهارم مورد بحث و بررسی قرار می گیرد.
به گزارش خبرنگار شانا، همایش «صنعت نفت دانش بنیان، تبلور اجرای سیاستهای اقتصاد مقاومتی» 28 فروردین ماه امسال در مرکز همایشهای بین المللی پژوهشگاه صنعت نفت برگزار و در جریان آن، عملکرد صنعت نفت در اجرای این سیاستها در قالب هفت پنل اختصاصی بررسی می شود.
بر پایه این گزارش، پنل نخست به بررسی نقش دانشگاهها و مراکز تحقیقاتی در انتقال و توسعه دانش بنیادین فناوری در حوزه بالادست صنعت نفت (اکتشاف و تولید) اختصاص دارد و در پنل دوم، نقش دانشگاهها و مراکز تحقیقاتی در انتقال و توسعه دانش بنیادین فناوری در حوزه پایین دست این صنعت (صنایع پالایش؛ پتروشیمی و گاز) بررسی می شود.
نقش شرکتهای اکتشاف و تولید (E&P) و شرکتهای پیمانکار عمومی (GC) در انتقال و توسعه فناوری برای تحقق صنعت نفت دانش بنیان در پنل سوم و نقش شرکتهای یادشده در ارتقای توان داخل (Local Content) با سیاست بازار در مقابل توسعه فناوری در پنل چهارم همایش مورد بحث و بررسی قرار می گیرد.
نقش پروژه ساخت ١٠ گروه کالا و تجهیزات مورد نیاز صنعت نفت در انتقال و توسعه فناوری با مزیت تجاری-رقابتی و با رویکرد افزایش توان زنجیره ارزش صادرات خدمات فنی-مهندسی در پنل پنجم و موضوع بهینه سازی مصرف انرژی از طریق اصلاح فرایندها و انتقال و توسعه فناوریهای بهینه سازی در پنل ششم بررسی می شوند. همچنین نقش نهاد تنظیم کننده مقررات (رگولاتوری) برای انتقال و توسعه فناوری و ارتقای توان داخل برای تحقق اهداف صنعت نفت دانش بنیان در دستور کار پنلهای ششم و هفتم همایش قرار می گیرد.
نظر شما