سهم 50 درصد زغالسنگ در سبد انرژی چین

با وجود تلاش چین، سهم زغالسنگ در سبد انرژی این کشور تا سال 2050 بیش از 50 درصد خواهد بود.

به گزارش شانا، در حالی که پیش بینی میشد تلاشهای دولت چین برای کاهش آلودگی هوا و جایگزینی گاز با زغالسنگ در بخش نیروگاهی منجر به افزایش سهم گاز در بخش نیروگاهی تولید برق در چین شود، اما با توجه به تحولات اخیری که رخ داده، این جایگزینی چندان محتمل بنظر نمیرسد.

هرچند دولت چین از آلودگی هوا در بسیاری شهرهای چین آگاه است، با این حال کاهش استفاده از زغالسنگ منجربه افزایش بیکاری گسترده در بخش معادن زغالسنگ وبروز نا آرامی های اجتماعی در این کشور خواهد شد. به این منظور دولت چین اقدام به بهبود طراحی نیروگاههای زغالسنگ و کاهش انتشارات در فرآیند تولید برق در این نیروگاهها و یا انتقال آنها به خارج از محدوده شهرها کرده است.

در سال 2015 دولت چین اعلام کرد که در نظر دارد تا سهم زغالسنگ در سبد انرژی این کشور را از 64 درصد در سال 2015 به 62 درصد تا سال 2020 کاهش دهد. با اینحال بسیاری از تحلیلگران در چین معتقدند که سهم زغالسنگ در سبد انرژی چین تا سال 2050 بیش از 50 درصد خواهد بود؛ در سال 2015، زغالسنگ منبع تولید 70 درصد تولید برق چین بوده و منبع اصلی انتشارات در این کشور بوده است.

کاهش نیافتن استفاده از زغالسنگ در سبد انرژی این کشور برای ارتقای امنیت انرژی این کشور و اتکا نکردن به واردات گاز و جلوگیری از کاهش بیکاری در این کشور است. در سال 2015 بیش از یک سوم از گاز مصرف شده چین از طریق واردات بوده است.

 از سوی دیگر کاهش تولید زغالسنگ به میزان 500 میلیون تن در سال که معادل 13 درصد تولید زغال سنگ چین در سال 2015 است منجر به بیکاری 1.3 میلیون نفر در بخش معدن این کشور می شود.

صنایع کوچک و استفاده زغالسنگ در بخش خانگی منبع اصلی بخش اعظم انتشارات و آلودگی در چین است. به منظور کاهش آلاینده ها از نیروگاههای زغالسنگ، دولت چین در نظر دارد تا ضمن بهبود فرآیند تولید برق از زغالسنگ اقدام به جلوگیری از استفاده از زغالسنگ در صنایع کوچک و بخش خانگی وکاهش انتشارات کند.

نیروگاههای جدید علاوه بر تولید برق بیشتر، انتشارات کمتری تولید کرده و شبکه انتقال برق گسترده و کامل این کشور، امکان انتقال برق تولید شده را به مناطق شهری فراهم می کند.

به گزارش امور اوپک و روابط با مجامع انرژی، افزون بر عوامل فوق، گران بودن قیمت گاز از عوامل مهم عدم افزایش استفاده از گاز در چین است. در طی سال2015 قیمت گاز در چین 2 بار مورد بازنگری و کاهش قیمت قرار گرفت، اما کاهش دوباره قیمت گاز با توجه به تأثیر منفی آن بر درآمد شرکتهای تولیدکننده گاز درچین غیرمحتمل به نظر میرسد.

نیروگاههای گازی به دلیل هزینه بالاتر سوخت و تجهیزات گازی و نیاز به واردات تجهیزات در حال حاضر قادر به رقابت با نیروگاههای زغالسنگ نیستند و قیمت گاز در تولید انرژی همسان بیش از دو برابر زغالسنگ است.

همچنین فنآوری جدید ابداعی محققان چینی برای تولید گاز از زغال در صورتی که به مرحله تولید تجاری برسد منجر به افزایش مصرف زغالسنگ خواهد شد. تصویب پروژههای جدید تولید گاز از زغال سنگ نیز در راستای افزایش سرمایه گذاری و تجاری سازی فنآوری جدید و حمایت از تولیدکنندگان داخلی و اقتصاد این کشور است.

تصویب پروژه خط لوله 8400 کیلومتری انتقال گاز تولید شده اززغالسنگ از شمال غرب چین به شرق و جنوب شرق این کشور نمونه ای از حمایت دولت چین در توسعه فنآوری جدید است.

کد خبر 258150

برچسب‌ها

نظر شما

شما در حال پاسخ به نظر «» هستید.
0 + 0 =