۲۸ فروردین ۱۳۹۵ - ۱۱:۵۱
  • کد خبر: 258220
نفت، برنامه ششم توسعه و اقتصاد مقاومتی

هدف سیاستهای کلی اقتصاد مقاومتی، ایجاد زمینه مناسب برای حرکت اقتصاد ایران در مسیری با رشد پایدار است.

برنامه ریزی بر مبنای اقتصاد مقاومتی، ایجاب می کند با هر گونه عوامل برهم زننده رشد پایدار، برخورد شود و راهبردهای برنامه به گونه ای انتخاب شود که خطرپذیریها و تردیدهای تحقق اهداف به حداقل برسد.

بررسی عملکرد اقتصاد ایران طی دهه های اخیر نشان می دهد که افزون بر پایین بودن معدل عملکرد متغیرهای کلیدی، اقتصاد ایران نوسانهای بالایی دارد.

در این نوسانها متغیرهای گوناگونی همچون تولید ناخالص داخلی، نرخ تورم، نرخ بیکاری، نرخ ارز، رابطه درآمد دولت با درآمد نفتی و نیز رابطه ارز نفتی با واردات خارجی کشور اثرگذارند.

برای کنترل نوسانهای اقتصادی و رسیدن به وضعیت ثبات و پایداری، یکی ار بهترین راهکارها هم اکنون بهره گیری از راه حلهای اقتصاد مقاومتی است.

در ادبیبات اقتصاد مقاومتی، عوامل متعددی در شکل گیری مقاومت موثر است که مهمترین آنها ساختار اقتصاد، میزان انعطاف پذیری و پیش بینی تدابیر لازم برای مواجهه با شوکهای ناگهانی، تنوع در صادرات کشورها و عدم وابستگی به یک کالای خاص، استفاده از تجربیات گذشته، حکمروایی موثر (Effective Governance) و اجرای سیاستهای مناسب اقتصادی، افزایش مشارکت در مواقع بحران، ایجاد ذخایر استراتژیک برای آمادگی با شوک ناگهانی، داشتن زیربناهای مناسب، آموزش مقاومت فردی در سطح جامعه و طراحی شبکه ای سیستم برای جلوگیری از کار افتادن یک جز از سیستم است.

همچنین بررسی چشم انداز جهانی نفت تا سال 2040 نشان می دهد سرمایه گذاری در زمینه های پایین دستی نفت در سالهای آینده توجیه اقتصادی بالایی دارد.

از این سو برای حل این مشکل بر اساس سیاستهای اقتصاد مقاومتی بهتر است جهت گیری برنامه ششم در راستای جذب نفت در اقتصاد ایران باشد و با بکارگیری از نفت در حمل و تقل، صنعت بویژه پتروشیمی، مصارف خانگی و تجاری و تولید برق استفاده و درآمدزایی کرد و از این طریق ارزش افزوده ایجاد کرد.

اطلاعات تکمیلی را از اینجا دریافت کنید.

کد خبر 258220

برچسب‌ها

نظر شما

شما در حال پاسخ به نظر «» هستید.
0 + 0 =