شرکتهای اکتشاف و تولید توانایی بالایی برای دریافت فناوری دارند

شرکتهای اکتشاف و تولید به دلیل در اختیار داشتن قراردادهای بلند مدت اکتشاف و تولید در کنار شرکتهای بین المللی نفتی، پتانسیل بالایی برای چانه زنی بر سر دریافت فناوری و اجرای سیاست کسب فناوری در مقابل بازار دارند.

به گزارش خبرنگار شانا، مدیر سبد پروژه های شرکت مشاوران انرژی تهران، امروز (شنبه، 28 فروردین ماه) در همایش «صنعت نفت دانش بنیان؛ تبلور اجرای سیاستهای اقتصاد مقاومتی» و در پنل «نقش شرکتهای اکتشاف و تولید و پیمانکاری عمومی در انتقال و توسعه فناوری برای تحقق صنعت نفت دانش بنیان» گفت: به صورت کلی فرآیندهای کسب و کار شرکتهای اکتشاف و تولید به دو دسته کلی فرآیندهای اجرایی و فرآیندهای مدیریتی و پشتیبانی تقسیم می شوند.
 
کامران فتاحی افزود: این شرکتها به دلیل در اختیار داشتن قراردادهای بلند مدت اکتشاف و تولید در کنار شرکتهای بین المللی نفتی، پتانسیل بالایی برای چانه زنی بر سر دریافت فناوری و اجرای سیاست کسب فناوری در مقابل بازار را دارند.
 
وی اعلام کرد: از سوی دیگر به دلیل بهره مندی از منابع قابل توجه مالی، شرکتهای اکتشاف و تولید این توانمندی را دارند تا برای کسب دانش بنیاین فناوریهای کلیدی صنعت و در صورت لزوم اقدام به خرید شرکتهای صاحب فناوری کنند.
 
مدیر سبد پروژه های شرکت مشاوران انرژی تهران ادامه داد: این شرکتها باید با شرکتهای بزرگ صاحب فناوری دنیا همکاری فناورانه داشته و دانش و فناوری توسعه یافته در داخل کشور را به کشورهای منطقه و دیگر کشورهای دنیا نیز منتقل کنند.
 
به گفته وی، این شرکتها با در اختیار داشتن و اتصال به منابع سرشار و قدرتمند تحقیق و توسعه، این توانایی را دارند تا پس از انتقال فناوری و دانش فنی عملیاتی به داخل صنعت از طریق ایجاد شبکه بین دانشگاهها و مراکز تحقیقاتی دولتی و خصوصی، زمینه را برای تولید و رسوب دانش فنی بنیاین فناوری فراهم کنند.
 
کامرانی در ادامه به ویژگیهای این شرکتها اشاره کرد و گفت: برخوردار بودن از توان مدیریتی بالا که آنها را قادر می سازد کل فرآیند تعریف، تقسیم، مدیریت و نظارت بر پروژه های عظیم صنعت نفت را برعهده گیرند از جمله ویژگیهای این شرکتها به شمار می رود.
 
وی در ادامه به توانمندیهای کلیدی شرکتهای اکتشاف و تولید نفت و گاز اشاره تصریح کرد: زمین شناسی و ژئوفیزیک، مهندسی مخازن، مدل سازی حوضه رسوبی، شناخت مشخصات مخزنی و مهندسی پایه از جمله توانمندیهای فنی این شرکتها به شمار می رود.
 
فتاحی گفت: مدیریت پروژه و طرح، مدیریت و آنالیز ریسک، برون سپاری، برنامه ریزی عملیات و اچ اس ایی، روشهای تامین مالی، مذاکرات حقوقی و قراردادی، نیازسنجی فناوریهای مورد نیاز میدان و تهیه شرح کار نیز از جمله توانمندیهای مدیریتی، مالی و حقوقی و مدیریت فناوری این شرکتها است.

به گزارش خبرنگار شانا، همایش «صنعت نفت دانش بنیان، تبلور اجرای سیاستهای اقتصاد مقاومتی» از صبح امروز (٢٨ فروردین ماه) با حضور مقامهای عالیرتبه کشور و مدیران ارشد نفتی در سالن همایشهای بین المللی پژوهشگاه صنعت نفت آغاز بکار کرده است.

کد خبر 258245

برچسب‌ها

نظر شما

شما در حال پاسخ به نظر «» هستید.
0 + 0 =