شرکتهای ملی نفت، بازیگران اصلی صنعت بالادستی نفت جهان اند

رئیس پژوهشکده ازدیاد برداشت از مخازن نفت و گاز شرکت ملی نفت ایران گفت: بررسیها نشان می دهد پس از گذشت یک و نیم قرن از تاریخ نفت و گاز، شرکتهای ملی نفت از بازیگران اصلی صنعت بالادستی نفت در جهان به شمار می روند.

به گزارش خبرنگار شانا، محمدعلی عمادی پیش از ظهر امروز (شنبه 28 فروردین ماه) در همایش "صنعت نفت دانش بنیان؛ تبلور اجرای سیاستهای اقتصاد مقاومتی" و در پنل سوم با عنوان "نقش شرکتهای اکتشاف و تولید (E&P) و پیمانکاری عمومی (GC) در انتقال و توسعه فناوری برای تحقق صنعت نفت دانش بنیان"، با بیان این مطلب افزود: دولتها، شرکتهای نفتی و سرمایه گذاران و مجامع و معاهدات بین المللی، بزرگترین بازیگران صنعت بالادستی نفت در جهان هستند که در این میان، نقش شرکتهای ملی نفت (NOC) چشم افساست.

وی به پیشینه تاریخی صنعت نفت در جهان اشاره و تصریح کرد: ظهور شرکتهای خدماتی تکنولوژی محور (soc) به سال 1920 باز می گردد و از سال 1951 نیز موج ملی شدن صنعت نفت به راه افتاد و بین المللی شدن شرکتهای ملی نفت نیز از سال 2000 در جهان کلید خورد.

عمادی به تبیین اهداف و دلایل ضرورت ایجاد شرکتهای E&Pو GCدر انتقال و توسعه فناوری پرداخت و افزود: بررسی تاثیر رکود اقتصادی بر شرکتهای ملی نفت نشان می دهد که کاهش رشد تقاضا، مشکل تامین سرمایه، تاخیر پروژه ها و سرمایه گذاریها و فشارهای مالی و مالیاتی از مهمترین عوامل ایجاد این رکود در دنیا به شمار می روند.

رئیس پژوهشکده ازدیاد برداشت از مخازن نفت و گاز به مدل نوین همکاریهای IOC-NOC در جهان اشاره کرد و گفت: این همکاریها با هدف تولید تجاری منابع انرژی برای مصارف داخلی صادرات انجام می شود و به مدل تجاری جدیدی منجر خواهد شد.

کد خبر 258254

برچسب‌ها

نظر شما

شما در حال پاسخ به نظر «» هستید.
0 + 0 =