به گزارش خبرنگار شانا، حمیدرضا طیبی امروز (شنبه 28 فروردین ماه) در پنل «نقش شرکتهای اکتشاف و تولید و شرکتهای پیمانکاری در ارتقای توان داخل» در همایش «صنعت نفت دانش بنیان؛ تبلور اجرای سیاستهای اقتصاد مقاومتی» با بیان این که برجام می تواند برای کشور هم فرصت و هم تهدید باشد، تصریح کرد: آنچه برجام را به فرصتی برای کشور بدل می کند، اراده نظام و برنامه ریزی برای استفاده از شرائط است.
رئیس جهاد دانشگاهی با بیان این که شرائط تحریم را برای صاحب فناوری شدن مفید نمی دانم، تصریح کرد: در شرائط غیرتحریمی می توانیم با استفاده از روشها و ابزارهای مختلف به کشوری دارای فناوری بدل شویم.
وی با اشاره به تدوین قراردادهای IPC افزود: براساس برنامه ریزی انجام شده، در قرارداد IPC شرائط برد ـ برد، برد کارفرما، پیمانکار و جامعه را هم به همراه دارد.
به گفته رئیس جهاد دانشگاهی، توان سازندگان داخلی در بخش تجهیزات نفت، رشد خوبی یافته است و وزارت نفت باید در زمان اجرای قراردادهای IPC از این توان بهره ببرد.
طیبی نبود زیرساختهای آزمایشگاهی، نبود رتبه بندی سازندگان در سازمان مدیریت و مطرح نبودن اقتصاد مقیاس برای سازندگان در سطح کشور را از جمله واقعیتهای موجود در بحث سازندگان داخلی اعلام کرد.
وی با اشاره به قراردادهای IPC و امکان حضور شرکتهای خارجی برای توسعه میدانهای نفتی و گازی تصریح کرد: امکان انتقال فناوری ساخت تجهیزات در هر پروژه به صورت انفرادی وجود ندارد؛ بنابراین معتقدیم وزارت نفت باید با انجام رگولاتوری برای تجمیع نیاز تجهیزاتی قراردادهای IPC و تامین و انتقال فناوری آنها برنامه ریزی کند.
رئیس جهاد دانشگاهی ادامه داد: پیشنهاد می کنیم استاندارد واحد بین المللی برای سنجش کیفیت محصولات داخلی تدوین شود؛ همچنین ضرورت استفاده از مشاور معتبر بین المللی از سوی شرکت ملی نفت ایران برای ارزیابی سازندگان و ارتقای توان آنها ضروری است.
به
گزارش خبرنگار شانا، همایش «صنعت نفت دانش بنیان، تبلور اجرای سیاستهای
اقتصاد مقاومتی» از صبح امروز (٢٨ فروردین ماه) با حضور مقامهای عالیرتبه
کشور و مدیران ارشد نفتی در سالن همایشهای بین المللی پژوهشگاه صنعت نفت
آغاز بکار کردده است.
نظر شما