به گزارش خبرنگار شانا، علی آقامحمدی امشب (شنبه، 28 بهمن ماه) در آیین پایانی همایش «صنعت نفت دانش بنیان، تبلور اجرای سیاستهای اقتصاد مقاومتی» گفت: امیدوارم این همایش زمینه لازم را برای عملیاتی شدن منویات مقام معظم رهبری درباره اقتصاد مقاومتی فراهم کند.
وی راهبرد اقتصاد مقاومتی را جبران عقب ماندگی اهداف مورد نظر در سند چشم انداز یاد کرد و افزود: سند چشم انداز با در نظر گرفتن مشخصات منطقه جنوب غربی آسیا که ایران در آن واقع شده تدوین شده است؛ منطقه ای که کشورهای چین، روسیه و هند در آن قرار دارند.
مدیر گروه اقتصادی دفتر مقام معظم رهبری ادامه داد: در منطقه ای که کشور ما در آن قرار گرفته است، به دلیل خلاء قدرت ناشی از فروپاشی شوروی حداقل تا سال 2030 ناامن ترین منطقه خواهد بود و حضور ایران برای برقراری امنیت در این منطقه ضروری است.
آقامحمدی با اشاره به فرمایشات مقام معظم رهبری در خصوص اقتصاد مقاومتی اظهار کرد: ایران از لحاظ نظامی، سیاسی، امنیتی و تا حدودی علمی و به خصوص رشد مقاله های علمی، به اهداف سند چشم انداز دست یافته اما در حیطه اقتصادی عقب مانده است.
توجه به اقتصاد دانش بنیان برای تحقق رشد هشت درصدی اقتصاد
وی یادآور شد: برای این که بتوانیم به اهداف تدوین شده در سند چشم انداز دست یابیم، رسیدن به رشد هشت درصدی اقتصاد، امری ضروری و اجتناب ناپذیر است که برای رسیدن به این مهم توجه به اقتصاد دانش بنیان اهمیت بالایی دارد.
عضو ستاد فرماندهی اقتصاد مقاومتی ادامه داد: یکی از بخشهای اقتصاد دانش بنیان که مقام معظم رهبری نیز به آن تاکید کرده اند، دانش بنیان کردن بخش نفت و گاز کشور است.
وی با بیان این که صنعت نفت کشور در توجه به اقتصاد دانش بنیان پیشتاز بوده است، گفت: ساماندهی نظام ملی نوآوری با پیشرانی صنعت نفت باید در کشور صورت گیرد.
آقامحمدی با اشاره به ترسیم اولویتهای علمی کشور که صنعت نفت نیز در آن قرار دارد، افزود: همیشه تصور می شود اجرای اقتصاد مقاومتی به معنای استفاده نکردن از نفت و گاز است، در حالی که این طور نیست و اقتصاد مقاومتی به معنای تغییر رویکرد در استفاده از نفت و گاز است.
وی در توضیح این مطلب گفت: اجرای اقتصاد مقاومتی در صنعت نفت منجر به تحول در همه زمینه های مرتبط با این صنعت مانند انتخاب مشتریان راهبردی، تنوع در مشتریان، جلوگیری از خام فروشی، افزایش صادرات و سایر مولفه ها می شود.
عضو ستاد فرماندهی اقتصاد مقاومتی با اشاره به بندهای مورد اشاره در سیاستهای کلی اقتصاد مقاومتی و برنامه ششم توسعه، ادامه داد: با توجه به این که اجرای این سیاستها سبب به وجود آمدن بازار بزرگی در کشور می شود، بنابراین ضروری است از هم اینک به هم اندیشی درباره چگونگی استفاده از ظرفیتهای داخل بپردازیم.
پیشنهاد تشکیل باشگاه دانش بنیان صنعت نفت
وی با قدردانی از وزیر نفت و معاونان وی به دلیل تلاش برای اجرای سیاستهای اقتصاد مقاومتی گفت: طی این مدت شاهد یک حرکت هماهنگ بین کل مجموعه صنعت برای تحقق این سیاستها بودیم که امر قابل تقدیری است.
آقامحمدی توجه به تهدیدها، مخاطره ها و تغییرها را در اجرای سیاستهای اقتصاد مقاومتی مورد اشاره قرار داد و اظهار کرد: آنچه امروز به عنوان همایش اقتصاد مقاومتی مورد توجه قرار گرفته است، آغاز کار بزرگی است که وزارت نفت پیشگام آن شده است.
وی ادامه داد: برای تحقق اقتصاد مقاومتی در صنعت نفت در قدم نخست باید بازار اولیه را شکل دهیم زیرا تا زمانی که عرضه ای نباشد بازاری نیز وجود نخواهد داشت.
عضو ستاد فرماندهی اقتصاد مقاومتی با اشاره به سهم 200 میلیارد دلاری سرمایه گذاری در صنعت نفت در برنامه پنجساله ششم، اظهارکرد: اگر 40 یا 60 درصد از این سهم به بخش داخلی اختصاص یابد، ملاحظه می کنید که تحول بزرگی در بازار کشور ایجاد می شود.
آقامحمدی پیشنهاد کرد که باشگاه دانش بنیان در نفت ایجاد شود تا نشستهایی مانند نشست اقتصاد مقاومتی در این باشگاه دنبال شود و از این طریق بتوان اقتصاد مقاومتی را در این صنعت اجرایی کرد.
نظر شما