شناسایی ظرفیتهای تهران و دهلی نو در بخشهای سرمایه گذاری و انرژی

وزیر خارجه هند در دیدار با وزیر امور خارجه ایران با اشاره به سفر موفقیت آمیز اخیر وزیر نفت هند به تهران اظهار کرد: این سفر نتایج خوبی برای حل مسائل 2 طرف و شناسایی ظرفیتهای جدید در بخشهای انرژی و سرمایه گذاری مشترک در حوزه پتروشیمی و توسعه میدان گازی فرزاد بی از سوی هند فراهم کرد.

به گزارش شانا، محمدجواد ظریف وزیر امور خارجه امروز (یکشنبه 29 فروردین ماه) در دیدار سوشما سواراج وزیر همتای هندی خود، مزایای پروژه های اجرا شده و در دست اجرا و متنوع مواصلاتی بین عمان، ایران، ترکمنستان، ازبکستان و همچنین ایران، آذربایجان و قزاقستان را تشریح کرد و افزود: از ایـده های دوستان هندی برای مشارکت در پروژه های مواصلاتی استقبال می کنیم.

ظریف با ارزیابی آخرین وضع پروژه چابهار اظهار داشت: پروژه راهبردی همکاریهای ایران و هند در بندر چابهار به کندی اجرا می شود و با توجه به تأثیر پروژه چابهار در تقویت محورهای ریلی و جاده ای مواصلاتی و ترانزیتی در مناطق آسیای میانه و مشترک المنافع و چین، انتظارمان برداشتن گامهای بلندتری برای تحرک بخشیدن به همکاریهای مواصلاتی و ترانزیتی به منظور تقویت فرآیند تجارت و اقتصاد در کل منطقه است.

ظریف همچنین با اشاره به زمینه های گسترش همکاری های اقتصادی دو کشور اظهار کرد:  ما در حوزه انرژی، تجاری، بـانکی و سرمایه گذاری مشترک، پروژه توسعه چابهار زمینه های همکاریهای مشترک خوبی داریم.

وی گفت: در سفر اخیر مقامهای اقتصادی هند به تهران درک مشترکی درباره چگونگی پیشبرد برنامه ها و توافقات بدست آمد و از این گام استقبال می کنیم.

وزیر امورخارجه کشورمان با تبیین سوابق مثبت در همکاری های فرهنگی و آموزشی ایران و هند اظهار داشت: ما در بخش تاریخ مراودات فرهنگی، آموزشی و انسانی، آثار خوبی بین دانشگاهیان و دانشجویان از همکاری های سازنده فرهنگی ایران و هند در ذهنیت افکار عمومی و فرهیختگان دو کشور داریم.

وی با اشاره به ظرفیت های فرهنگی دوکشور اظهار داشت: ایران و هند در پـرتو تشابهات فـرهنگی و اشتراکات معنوی، فرصت های گسترده ای برای تعمیق و گسترش مراودات فرهنگی و اجرای برنامه های هفته فرهنگی و صنایع دستی و گسترش توریست، تقویت کرسی زبان فارسی دارند و آسان سازی فرآیند روادید وتسهیلات متقابل بین دو کشور می تواند فرصت های جدیدی فرا روی دوکشور بگشاید.

ظریف از گسترش همکاریهای دفاعی و امنیتی دو کشور استقبال و برقراری صلح و امنیت در منطقه در پرتو چالش های دو کشور را مفید ارزیابی کرد.

در این دیدار وزران خارجه دو کشور، آخرین تحولات و راههای تحکیم مناسبات دوجانبه و منطقه ای و بین المللی، مورد بحث و تبادل نظر قرار دادند.

سوشما سواراج وزیر خارجه هند با اشاره به روابط رو به جلو دو کشور اظهار کرد: آماده ایم چشم انداز و زمینه های جدید همکاریهای دوجانبه را در چهارچوب سوابق و پیشرفتهای همکاریهای پیشین در عرصه های سیاسی، اقتصادی، فرهنگی، هنری و علمی را مورد بحث و تبادل نظر قرار دهیم.

وزیر خارجه هند با اشاره به نتایج به دست آمده در اجلاسیه کمیسیون اقتصادی دو کشور و نشستهای کنسولی گفت: هند آمادگی دارد برای ایجاد تسهیلات صدور روادید برای صاحبان و شرکتهای اقتصادی و توریستها زمینه های جدید را مورد بحث و تبادل قرار دهد.

سواراج با اشاره به سفر موفق آمیز اخیر وزیر نفت هند به جمهوری اسلامی ایران اظهار کرد: سفر وزیر نفت هند نتایج خوبی در راستای حل مسائل دو جانبه و شناسایی ظرفیتهای جدید در زمینه انرژی و سرمایه گذاری مشترک در حوزه پتروشیمی و اجرای پروژه گازی فرزاد بی توسط هند را فراهم کرد.

وی افزود: دهلی نـو علاقه مند است درباره ساز و کارهـای جدید در چهارچوب منافع مشترک و انعطاف پذیری طرفین در این پروژه ها نقش بیشتری داشته باشد.

وزیر خارجه هند با اشاره به نقش روزآمد کردن موافقتنامه های اجتناب از مالیات مضاعف و تشویق سرمایه گذاریها در تحرک بخشیدن و پیشبرد مراودات تجاری دو کشور ابراز امیدواری کرد: مذاکرات میان مقامهای هندی و ایران در تنظیم ساز و کارهای جدید، برای اجرای هر چه بهتر این موافقتنامه ها تسریع شود.

سواراج خواستار همکاریهای دفاعی و امنیتی میان دو کشور شد و اظهار کرد: ما علاقه مندیم رایزنیها و همکاریهای دهلی نو و تهران را در عرصه های دفاعی و امنیتی بیش از پیش گسترش دهیم.

وزیران خارجه ایران و هند در این نشست درباره دیدگاه های دو کشور پیرامون تحولات افغانستان، سوریه، عراق و دیگر مسائل بین المللی تبادل نظر کردند.

کد خبر 258411

برچسب‌ها

نظر شما

شما در حال پاسخ به نظر «» هستید.
0 + 0 =