وی به توانمندیها و امکانات دو کشور بزرگ ایران و هند اشاره کرد و اظهار کرد: تهران و دهلی نو منافع مشترک فراوانی دارند و میتوانند ضمن توسعه راهبردی روابط اقتصادی، در حوزه سیاسی و موضوعهای منطقه ای و بینالمللی نیز همکاریهای گستردهای داشته باشند.
دکتر روحانی به اشتراکهای فرهنگی و پیشرفت علمی دو کشور اشاره کرد و افزود: ایران و هندوستان در عرصه های علمی و فناوری نیز پیشرفتهای خوبی داشته اند و مناسب است همکاریهای مشترکی را نیز در این حوزه آغاز کنند.
رئیس جمهوری، سابقه روابط دوستانه و تاریخی دو ملت ایران و هند را سرمایه بزرگی برای توسعه سطح روابط و همکاریهای دو دولت دانست و تاکید کرد: با توسعه بندر چابهار هند تا آسیای مرکزی، قفقاز و افغانستان پیوند می خورد، و این طرح عظیم سر فصلی نوین در همکاریهای مشترک و چندجانبه میان تهران – دهلی نو و سراسر منطقه است.
سواراج پیوند مستحکم ملتهای ایران و هندوستان را عاملی مهم در گسترش و تعمیق همکاری های سیاسی و اقتصادی میان دو دولت برشمرد و گفت: هندوستان به عنوان یک اقتصاد نوظهور و نیازمند انرژی، خواهان بنای رابطه ای مبتنی بر همگرایی با نتیجه برد – برد برای هر دو کشور است و این روابط باید فراتر از همکاریهای تجاری تعریف شود.
وی همچنین با اشاره به زمینه های متنوع سرمایه گذاری و همکاری با ایران، گفت: هندوستان از طریق بندر چابهار می تواند به همه منطقه آسیای میانه و قفقاز مرتبط شود و این نه تنها به نفع دو کشور بلکه به نفع منطقه است.
نظر شما