گفتگوها می تواند به گسترش همکاریهای تجاری ایران و چین کمک کند

عضو هیئت مدیره اتحادیه صادرکننده فرآورده های نفت، گاز و پتروشیمی با اشاره به اهمیت بالای ارتباط میان شرکتهای ایرانی و چینی، گفت:

به گزارش خبرنگار شانا، سید حمید حسینی در چهارمین روز (یکشنبه، 19 اردیبهشت) از برگزاری نمایشگاه بین المللی نفت، گاز، پالایش و پتروشیمی در همایش «راهکارهای افزایش سهم بخش خصوصی در بازارهای بین المللی انرژی» تعامل میان شرکتهای ایرانی و چینی نام را به پنج دلیل مهم برشمرد و به چگونگی تاثیر این رابطه بر توسعه بخش خصوصی ایران و چین اشاره کرد.

وی نخستین دلیل مهم بودن این رابطه را به سابقه طولانی روابط تجاری، فرهنگی و سیاسی دو کشور نسبت داد و با استناد به همین دلایل تاریخی و فرهنگی میان دو کشور گفت: این گفتگوهای تجاری و اقتصادی می تواند این روابط را توسعه دهد و پایدار کند؛ اراده رهبران سیاسی دو کشور یکی دیگر از دلایل مطرح شده از جانب عضو هیئت مدیره صادرکننده فرآورده های نفتی بود.

عضو هیئت مدیره صادرکننده فرآورده های نفتی با اشاره به حضور رئیس جمهوری چین با هیئتی 80 نفره در ایران اعلام کرد: پس از حضور رئیس جمهوری و مدیران چینی توافق شد سطح روابط اقتصادی و تجاری دو کشور به 70 میلیارد دلار افزایش یابد که برای تحقق این هدف بخشهای خصوصی هر دو کشور باید همکاری نزدیکتری داشته باشند.

حسینی دلیل سوم مهم بودن رابطه ایران و چین را استفاده نکردن از ظرفیتها و توانمندیهای موجود عنوان کرد و گفت: با وجود روابط خوب سیاسی و فرهنگی، ظرفیتهای دو کشور به خوبی شناسایی نشده که این شرایط سبب شده است برخی روابط تجاری میان دو کشور از طریق کشور ثالث انجام شود. به همین دلیل این گفتگوها می تواند زمینه توسعه روابط را فراهم کند.

وی تصریح کرد: دلیل چهارم ظرفیت تجاری مازاد میان دو کشور است. ایران دارای غنی ترین و اقتصادی ترین منابع نفت و گاز و یکی از بزرگترین تولیدکنندگان محصولات نفتی و پتروشیمی است.

عضو هیئت مدیره صادرکننده فرآورده های نفتی اظهار کرد: در مقابل چین که حدود 9.5 میلیون بشکه در روز نفت خام مصرف می کند، یکی از بزرگترین واردکنندگان نفت و محصولات نفتی است. از این سو این دو کشور می توانند مکمل یکدیگر باشند و نیازهای خود را از این طریق تامین کنند.

حسینی با اشاره به سابقه ایران به عنوان یکی از بزرگترین تولید کنندگان و صادرکنندگان محصولات نفتی همچون تولید 20 میلیون تن میعانات گازی، 15 میلیون تن نفت کوره، 8 میلیون تن گاز مایع  و صادرات پنج میلیون تن متانول که یکی از بازارهای صادرکننده عمده این محصول چین است، به ظرفیتهای تجاری موجود میان دو کشور اشاره کرد.

عضو هیئت مدیره صادرکننده فرآورده های نفتی توان مالی و سرمایه گذاری چین را به عنوان عامل مهم دیگر برای ارتباط دو کشور عنوان کرد و گفت: چین از معدود کشورهای دنیاست که تراز تجاری مثبت دارد و سالانه حدود 300 میلیارد دلار صادرات این کشور بر وارداتش این کشور فزونی دارد که همین شرکتهای چینی را برای سرمایه گذاری در دیگر کشورها ترغیب می کند.  

حسینی ادامه داد: ایران به دلیل تحریمها با کمبود منابع مالی روبرو شده است درحالی که چین با مازاد تجاری و منابع مالی روبروست که همین موضوع می تواند سبب ارتقای روابط دو کشور شود.

حسینی در پایان با اشاره به سابقه همکاری ایران و چین درباره طرحهای راهسازی در آفریقا گفت: این موضوع می تواند مدل همکاری در دیگر محصولات مثل شرکتهای فنی و مهندسی شود.

کد خبر 260233

برچسب‌ها

نظر شما

شما در حال پاسخ به نظر «» هستید.
0 + 0 =