۱ خرداد ۱۳۹۵ - ۱۲:۳۶
  • کد خبر: 261242
چابهار در توسعه کشور جایگاهی ویژه ای دارد

در دهه های اخیر توجه به گفتمان ژئواکونومی و نقش برتر اقتصاد در مناسبات جهانی، ژئوپلیتیک انرژی، انتقال و امنیت آن جایگاه بالاتری در مناسبات بین المللی دارد.

جمهوری اسلامی  ایران از جمله کشورهایی است که به لحاظ قرار گرفتن در موقعیت جغرافیایی بسیار مناسب مزایای ترانزیتی مطلوبی دارد.

بندر راهبردی چابهار که تنها بندر اقیانوسی ایران در شمال دریای عمان بوده، نزدیکترین و آسانترین راه دسترسی کشورهای آسیای مرکزی که محصور در خشکی‌اند، به آبهای آزاد است.

سواحل جنوبی کشور بویژه دریای عمان با دسترسی مستقیم کشور به دریاهای آزاد و اقیانوسهای پهناور، تواناییهای بالقوه زیادی در زمینه ترانزیت کالا و انرژی دارد که ایجاد منطقه آزاد و قرار گیری در کریدور ترانزیت شمال – جنوب را برای ایران سبب می شود که توسعه و امنیت منطقه و کشور را به دنبال خواهد داشت. 

در مقاله «بررسی جایگاه چابهار در ترانزیت شمال جنوب و نقش آن در توسعه شهر های همجوار» نقش بندر چابهار از لحاظ ژئوپلیتیک و ژئواکونومی و اهمیت آن در توسعه و امنیت جنوب کشور بررسی شده است.

بر این اساس مشخص شد چابهار می تواند به عنوان پلی میان کشورهای سازمان همکاری اقتصادی (اکو)، کشورهای جنوب شرق آسیا (آ س آن) و دیگر کشورهای جهان برای تولید، صادارت، مبادله و ترانزیت کالا باشد.

چابهار جز ایفای این نقش، می تواند عاملی برای توسعه شرق کشور باشد زیرا با گسترش منطقه آزاد اقتصادی چابهار ضمن اشتغالزایی، می توان با بهره گیری از امکانات مساعد طبییعی به همراه جاذبه های یک شهر بندری و تجاری، تعداد قابل توجهی از گردشگران داخلی و خارجی را به این شهر جذب کرد و توسعه و پیشرفت منطقه را سبب شد.

کد خبر 261242

برچسب‌ها

نظر شما

شما در حال پاسخ به نظر «» هستید.
0 + 0 =