اما با این حال روند مصرف انرژی در کشورهای درحال توسعه نشان می دهد که رشد جمیعت، توسعه فنی، اقتدار سیاسی، اسقلال مالی و شکوفایی فرهنگی رابطه مستقیمی با مصرف انرژی دارد.
اتخاذ راهکارهای مناسب برای جلوگیری از اتلاف و مصرف بی رویه انرژی و البته اصلاح رفتارهای زیست محیطی افراد به صورت کلی و اصلاح الگوی مصرف به صورت جزئی در رابطه با منابع انرژی در کشور ما نیز روز به روز بیشتر احساس می شود، چراکه جلوگیری از به هدر رفتن منابع سوختهای فسیلی، علاوه بر دستیابی سریعتر به توسعه پایدار و حفظ منابع برای نسلهای بعدی، کاهش آلودگیهای زیست محیطی را که یکی از معضلات اصلی جوامع امروزی است، در پی خواهد داشت.
درباره ایران نیز توجه به مقوله محیط زیست ارتباط تنگانگی با صنعت نفت دارد. چرا که ورود این صنعت در هر منطقه پیامدهای گوناگونی دارد که یکی از این آنها، تغییرات زیست محیطی است اگرچه تلاش می شود علاوه بر بهره برداری بهینه از منابع طبیعی، ساختار زیست بوم منطقه با دگرگونیهای گسترده همراه نشود.
یکی از راهکارهای اجتناب از آسیب رساندن به محیط زیست و جلوگیری از تخریب آن، تغییر رفتار انسانها به سمت و سوی ابعاد طبیعت گرایانه است. این در حالی است که دستیابی به تغییرات رفتاری در ارتباط با موضوعی خاص، در ابتدا نیازمند تغییر در نگرش افراد نسبت به همان موضوع است.
در مقاله «تاثیر رفتارهای اجتماعی زیست محیطی بر توسعه اجتماعی» تلاش شده است تا از منظر جامعه شناسی محیط زیست، رفتارهای اجتماعی زیست محیطی کارکنان پارس جنوبی (عسلویه) بررسی شود.
همچنین نتایج حاکی از آنست که هنجارهای اجتماعی افراد با رفتارهای اجتماعی زیست محیطی هماهنگی دارد.
نظر شما