طرح نظام بانکداری بدون ربا، نقدینگی را به سمت تولید هدایت می کند

عضو کمیسیون اقتصادی مجلس گفت: بانکداری کشور هنر هدایت نقدینگی را به سمت تولید، اشتغال و کاهش تورم ندارد. از این رو، در طرح بانکداری بدون ربا به این موضوع توجه شده است.

به گزارش خبرنگار شانا، محمدحسین حسین‌زاده بحرینی در حاشیه نشست علنی امروز (یکشنبه، 30 خردادماه) مجلس شورای اسلامی در جمع خبرنگاران در خصوص طرح بانکداری بدون ربا گفت: در خصوص بانکداری در سال 51 قانون پولی و بانکی مصوب شده و در سال 62 نیز قانون عملیات بانکداری بدون ربا به تصویب رسیده که عمر این قوانین مالی به ترتیب 44 و 33 سال است و فرسوده شده اند و نیاز به بازنگری دارند.

حسین زاده بحرینی افزود: باید پذیرفت فناوریهای بانکداری در دنیا متحول شده و امروزه با سال 52 تفاوت اساسی در نحوه بانکداری وجود دارد. بنابراین کارهای جدی در خصوص اصلاح قوانین صورت نگرفته است.

وی گفت: با دستور رئیس مجلس کمیته بازنگری در قوانین بانکداری تشکیل شد که محصول فعالیتهای آن طرح یک فوریتی در این خصوص بود که به تصویب مجلس رسید و در کمیسیون اقتصادی تصویب شد.

حسین زاده بحرینی در خصوص سرفصلهای طرح بانکداری بدون ربا گفت: طرح براساس یک آسیب شناسی نوشته شده و طراحان با توجه به آسیب شناسی گسترده طرح را آماده کردند باید توجه داشت در دهه های اخیر بانکداری و فناوریهای بانکی به شدت متحول شده و به دلیل رکود بانکداری در غرب، نظام جدید متقنی توسط غربیها در زمینه بانکداری پایه ریزی شده است.

وی افزود: باید توجه داشت بانکداری ایران با بانکداری روز اروپا تفاوت دارد. بنابراین با مطالعه دقیق بانکداری پیشرفته روز دنیا که قابل قبول کشور است باید سعی در ساماندهی نظام بانکی کشور کرد.

حسین زاده بحرینی گفت: نظارت در بانکداری کشور ضعیف است اما در بانکداری مدرن نظارتها از درون بانک شروع می شود و حاکمیت شرکتی به نحوی است که جلو تخلف در نقطه آغاز گرفته می شود،‌ در سالهای اخیر در آیین نامه های جدید تا حدی به موضوع حاکمیت شرکتی مطابق با این موضوع دردنیا پرداخته شده، اما کافی نبوده است.

وی ادامه داد: در حال حاضر بیان می شود میزان نقدینگی در کشور بالاست اما واقعیت این است که نقدینگی بالا در کشور وجود ندارد و اگر مقایسه کنیم نسبت به کشورهای دیگر این موضوع بالا نیست. البته مشکل این است که نقدینگی در آنجا که باید سرمایه گذاری شود هزینه نشده و بانکداری کشور این هنر را نداشته که نقدینگی را به سمت تولید، اشتغال و کاهش تورم سوق دهد البته در طرح مذکور به این موضوع توجه شده است.

عضو کمیسیون اقتصادی مجلس شورای اسلامی افزود: کار بانک سرمایه گذاری در خرید و فروش اوراق بهادار تحت نظام بانکی است و اگر بخواهیم به سمت بانکداری اسلامی پیش برویم که البته باید انجام شود تلاش شده است که از بانکداری آنگلوساکسون رها شویم و به بانکداری یونیورسال نزدیک شویم و ساز و کار بازار سرمایه در این زمینه در طرح مذکور دیده شده است.

کد خبر 263218

برچسب‌ها

نظر شما

شما در حال پاسخ به نظر «» هستید.
0 + 0 =