رفع موانع بانکی پیش نیاز گسترش روابط اقتصادی ایران و مالزی است

معاون اول رئیس جمهوری گفت: همکاری‌های بانکی مهم‌ترین موضوع در روابط تجاری میان ایران و مالزی است، بنابراین موانع موجود در این روابط باید هرچه سریع‌تر برطرف شود.

به گزارش شانا، اسحاق جهانگیری، معاون اول رئیس جمهوری، عصر دیروز (یکشنبه دوم آبان ماه) در دیدار مصطفی محمد، وزیر صنعت و تجارت خارجی مالزی گفت: مالزی اهمیت فراوانی برای ایران دارد و همواره روابط خوبی میان 2 کشور برقرار بوده است.

وی با اشاره به سفر اخیر دکتر روحانی به کوالالامپور، اظهار امیدواری کرد: توافق‌های صورت گرفته میان رؤسای جمهوری 2 کشور بتواند به ارتقای سطح مناسبات اقتصادی ایران و مالزی منجر شود.

جهانگیری با اشاره به همکاری‌های سیاسی خوب میان تهران و کوالالامپور تصریح کرد: ایران و مالزی 2 کشور مهم و تاثیرگذار در جهان اسلام هستند و همکاری‌های سازنده‌ای در مجامع بین‌المللی داشته‌اند و مالزی همواره مروج اسلام اعتدالی بوده است.

معاون اول رئیس جمهوری همچنین با یادآوری زمینه های فراوان برای توسعه همکاری‌های 2 کشور، بر لزوم سرعت بخشیدن به روند توسعه همکاری تهران ـ کوالالامپور تاکید کرد و گفت: مالزی در شرق آسیا و عضو اتحادیه کشورهای جنوب شرق آسیا (آ سه آن) است و ایران نیز در غرب آسیا و آسیای میانه واقع شده و می‌تواند فرصت‌های فراوانی را در اختیار شرکت‌های مالزی قرار دهد.

وی ادامه داد: ایران افزون بر بازار 80 میلیون نفری بازار بزرگی در کشورهای همسایه دارد که شرکت‌های مالزیایی می‌توانند از این فرصت بهره‌برداری کنند.

جهانگیری عنوان کرد: پس از لغو تحریم‌ها و اجرای برجام، به دلیل ظرفیت‌های فراوان که در ایران وجود دارد، کشورهای مختلف و هیئت‌های اقتصادی فراوانی به ایران سفر کردند و شرایط خوبی برای توسعه همکاری‌ها به‎وجود آمده است که در این میان کشورهای آسیایی و به‌ویژه کشورهای مسلمان برای ایران اولویت بیشتری دارند.

معاون اول رئیس جمهوری با اشاره به زمینه های همکاری که از گذشته میان 2 کشور وجود داشته است، گفت: ایران و مالزی در زمینه های مختلف از جمله نفت، گاز، انرژی، پتروشیمی، صنعت، فناوری اطلاعات و علمی و دانشگاهی همکاری‌های خوبی داشته‌اند و می‌توانند زمینه های جدیدی نیز برای توسعه این همکاری‌ها تعریف کنند.

وی از فعال شدن بخش خصوصی 2 کشور به‌عنوان پیش نیاز برای توسعه همکاری‌ها یاد کرد و افزود: بخش خصوصی ایران در زمینه تجارت و صنعت فعالیت خوبی دارد و علاقه‌مند است با شرکت‌های مالزیایی همکاری داشته باشد.

جهانگیری همچنین نقش کمیسیون مشترک اقتصادی ایران و مالزی را نقشی پراهمیت در توسعه مناسبات تجاری ارزیابی و تصریح کرد: انتظار داریم این کمیسیون علاوه بر حل موانع احتمالی، نسبت به شناسایی زمینه های جدید همکاری و پیگیری توافق‌های گذشته فعال‌تر عمل کند.

معاون اول رئیس جمهوری ضمن قدردانی از حمایت‌های کشور مالزی برای الحاق جمهوری اسلامی ایران به پیمان مودت و همکاری آسه آن، عنوان کرد: ایران و مالزی می‌توانند علاوه بر همکاری‌های 2 جانبه، مناسبات خود را از طریق همکاری مشترک با کشورهای ثالث در آسیای میانه و منطقه خلیج فارس افزایش دهند.

وزیر صنعت و تجارت خارجی مالزی نیز در این دیدار با اشاره به برنامه کاری سفر خود به تهران، به بازدید از کارخانه تجهیزات پزشکی، انجمن تولیدکنندگان غذا و شرکت فناوری اطلاعات در ایران اشاره کرد و گفت: یکی از اهداف این سفر پیگیری تصمیم‌های اتخاذ شده در سفر دکتر روحانی به مالزی است.

مصطفی محمد بر لزوم افزایش میزان حجم مبادلات تجاری میان 2 کشور تاکید کرد و افزود: باید تلاش کنیم با حل و فصل موانع بانکی حجم مبادلات اقتصادی میان 2 کشور را افزایش دهیم.

وی با بیان این که همکاری در بخش نفت، گاز و زیرساخت از اولویت‌های دولت مالزی برای توسعه همکاری‌ها با ایران است، تصریح کرد: دولت مالزی اشتیاق فراوانی دارد که بتواند مناسباتی که پیش از این میان 2 کشور برقرار بوده است، را احیا کند.

وزیر صنعت و تجارت خارجی مالزی همچنین با اشاره به دیدار خود با وزرای نفت و صنعت، معدن و تجارت ایران، عنوان کرد: در این دیدارها مذاکرات خوبی با وزرای ایرانی انجام شد و زمینه های همکاری میان 2 کشور مورد بررسی قرار گرفت.

مصطفی محمد گفت: ایران ظرفیت و فرصت‌های فراوانی از جمله منابع طبیعی و جایگاه منحصر به فرد جغرافیایی دارد و دولت مالزی معتقد است که آینده روشنی در انتظار ایران خواهد بود و شرکت‌های مالزی علاقه‌مند هستند فعالیت تجاری خود را نه تنها در ایران، بلکه در بازارهای اطراف ایران نیز افزایش دهند.

وی برقراری پرواز مستقیم میان تهران و کوالالامپور را گامی مهم در جهت توسعه مناسبات میان 2 کشور ارزیابی کرد و افزود: باید به سمت تبادل هیئت‌های تجاری و بخش خصوصی میان 2 کشور برویم و روند همکاری‌های اقتصادی نباید به بخش دولتی محدود شود.

وزیر صنعت و تجارت خارجی مالزی تصریح کرد: مالزی همواره نسبت به ترویج صلح و سعادت در میان ملت‌های مختلف تلاش کرده و سعی در جهت ترویج اعتدال و ایجاد وحدت در امت اسلامی داشته است.

وی از اهتمام بانک مرکزی مالزی برای حل و فصل موانع پیش روی همکاری‌های بانکی 2 کشور خبر داد و عنوان کرد: با رفع این موانع، همکاری‌های سازنده‌ای میان 2 کشور در حوزه نفت، گاز، خودروسازی و امور علمی و دانشگاهی برقرار شود.

کد خبر 271571

برچسب‌ها

نظر شما

شما در حال پاسخ به نظر «» هستید.
0 + 0 =