۴ آبان ۱۳۹۵ - ۱۴:۲۲
  • کد خبر: 271672
فعالیت شرکت‎های صاحب صلاحیت «برند» آغاز شد

مدیرعامل شرکت ملی پخش فرآورده های نفتی ایران، از دریافت مجوز 17 شرکت صاحب صلاحیت احداث جایگاه های زنجیره ای در کشور خبر داد.

به گزارش خبرنگار شانا، منصور ریاحی امروز (سه شنبه، چهارم آبان ماه) در نشستی خبری با اشاره به این که شرکت پخش تاکنون تامین کننده انحصاری در تامین و توزیع سوخت کشور بوده است، گفت: با چرخش راهبرد صورت گرفته این شرکت با برندسازی از حالت انحصاری خارج می شود و به مرور زمینه فعالیت نیمه انحصاری، نیمه رقابتی و رقابتی برای شرکت‎های صاحب صلاحیت احداث جایگاه های زنجیره ای در کشور فراهم خواهد شد.

وی افزود: شرکت پخش با توسعه شرکت‎های برند از تامین کننده صرف خارج شده و پس از این طرح با چند هزار توزیع کننده روبرو نیست بلکه کار نظارت و پایش عملکرد شرکتهای صاحب صلاحیت را برعهده خواهد داشت.

به گفته مدیرعامل شرکت پخش فرآورده های نفتی ایران، شرکت پخش به دنبال توتال برندینگ و تغییر ساختار در بخش پایین دستی است اما این فرایند باید به مرور طی شود.

ریاحی ادامه داد: نقش حاکمیتی دولت در بخش توزیع سوخت با برندسازی به حداقل ممکن می رسد و تنها ناظر عملکرد شرکت‎های برند خواهد شد.

وی اعلام کرد: هم اکنون سه برند در شهرهای شیراز، اصفهان، بندرعباس و مازندران فعالیت خود را آغاز کرده‎اند.

بدهی شرکت های هواپیمایی از مرز 1500 میلیارد تومان گذشت

ریاحی، با اشاره به بدهی سنواتی و جاری یکهزار و 500 میلیارد تومانی شرکت ‎های هواپیمایی به شرکت ملی پخش فرآورده‎های نفتی ایران گفت: از این مقدار بدهی 77 درصد مربوط به سه شرکت هواپیمایی ایران ایر، آسمان و ماهان است.

وی افزود: برای فروش نقدی سوخت به شرکت های هواپیمایی ملاحظاتی در کشور وجود دارد که این تاخیرها به دلیل حفظ امنیت ملی از سوی شرکت ملی پخش فرآورده‎های نفتی صورت می گیرد اما شرکت‎های هواپیمایی باید به تعهدهای خود عمل کنند زیرا پس از پایان، مدت زمان مورد توافق و تعهد شده شرکت ملی پخش فرآورده‎های نفتی ایران از مجاری قانونی این موضوع را پیگیری خواهد کرد.

مدیرعامل شرکت پخش فرآورده های نفتی ایران، با اشاره به جلسه روز گذشته مسئولان شرکت ملی پخش فرآورده‎های نفتی ایران با سازمان هواپیمایی کشوری و انجمن صنفی دفاتر خدمات مسافرت هوائی و جهانگردی ایران اعلام کرد: براساس طرح ارائه شده و توافقی میان شرکت ملی پخش فرآورده‎های نفتی با نهادهای مربوطه طرح برداشت هزینه سوخت از فروش بلیط‎ها در حال مذاکره و بحث است که امیدواریم هفته آینده در جلسه با مدیران شرکت‎های پخش مناطق، بانک‎ها، سازمان هواپیمایی و انجمن صنفی به نتیجه مطلوب دست یابیم.

به گفته وی، بقیه این بدهی سنواتی مربوط به شرکت‎های هواپیمایی کاسپین، نفت ایران، کیش ایر، اترک، معراج، آتا، تابان و غیره است که طبق تعهدهای آنها قرار است تا پایان امسال با پرداخت اقساطی و ارائه چک بدهی خود را به شرکت ملی پخش فرآورده‎های نفتی ایران تسویه کنند.

ریاحی با اشاره به این که در تبصره 23 لایحه بودجه امسال شرکت‎های هواپیمایی یک هزار و 300 میلیارد تومان از دولت طلب دارند که در صورت پرداخت این بدهی امکان پرداخت بدهی برای شرکت ها مهیا می شود که متاسفانه به دلیل درج نشدن اسامی شرکت‎ها تاکنون امکان پرداخت به وجود نیامده است.

فروش مرزی روزانه 2 میلیون لیتر گازوئیل

وی با اشاره به افزایش فروش مرزی فرآورده‎های نفتی در 6 ماه نخست امسال گفت: در این بازه زمانی فروش مرزی گازوئیل به 389 میلیون لیتر یعنی روزانه 2 میلیون لیتر ثبت شده است.

مدیرعامل شرکت پخش فرآورده های نفتی ایران با تاکید بر این که عملیات صادرات از صفر تا صد از سوی مدیریت امور بین الملل شرکت ملی نفت ایران صورت می گیرد، افزود: در بخش بانکرینگ پارسال روزانه 13 میلیون و 700 هزار لیتر نفت کوره، در بخش نفت گاز روزانه 840 هزار  لیتر نفت‎گاز از سوی شرکت ملی پخش فرآورده‎های نفتی ایران صادر شد.

به گفته وی، مقدار صادرات نفت کوره در سال 93 به 10 میلیون و 300 هزار لیتر و نفت گاز به 430 هزار لیتر رسید که در بخش نفت گاز شاهد رشد 111 درصدی صادرات بودیم.

ریاحی اعلام کرد: در نیمه نخست امسال به طور میانگین روزانه سه میلیون و 750 هزار لیتر سوخت هوایی، روزانه 105 هزار و 402 تن (190 میلیون لیتر) گاز مایع و روزانه 40 هزار تن گوگرد صادر کرده ایم که به ترتیب رشد 20، 141 و 103 درصدی را شاهد بودیم.

مصرف بنزین کشور امسال 3.8 درصد رشد داشته است

وی، با اشاره به مصرف فرآورده های نفتی در کشور گفت: در نیمه نخست امسال مصرف روزانه بنزین موتور در کشور به 75 میلیون و 300 هزار لیتر رسید که نسبت به مدت مشابه پارسال 3.8 درصد رشد داشه است.

مدیرعامل شرکت پخش فرآورده های نفتی ایران افزود: در نیمه نخست امسال میزان مصرف روزانه نفت سفید در کشور با 11.5 درصد کاهش به چهار میلیون و 600 هزار لیتر، مصرف روزانه نفت گاز با 11.7 درصد کاهش به 73 میلیون و 600 هزار لیتر، مصرف روزانه نفت کوره با 68.2 درصد کاهش به هشت میلیون و 200 هزار لیتر، مصرف روزانه گاز مایع با 6 دهم درصد رشد به 10 میلیون لیتر و مصرف روزانه گاز طبیعی فشرده «سی‎ان‎جی» به 22 میلیون مترمکعب رسید.

وی با اشاره به این که در این بازه زمانی مصرف فرآورده های نفتی در کشور 4.5 میلیارد لیتر کاهش یافته است، ادامه داد: مصرف روزانه فرآورده های نفتی در کشور در 6 ماه نخست امسال به 198 میلیون و 200 هزار لیتر رسید که نسبت به پارسال 10 درصد کاهش داشته است.

مشکلی در تامین سوخت زمستانی وجود ندارد

ریاحی با تاکید بر این که هیچ مشکلی در زمینه تامین سوخت زمستانی وجود ندارد، گفت: با ذخیره فرآورده‎های نفتی در کشور هیچ مشکلی در زمینه سوخت وجود ندارد و امسال از سال‎های خوب و مطلوب در زمینه سوخت‎رسانی به شمار می آید.

وی درباره تامین سوخت در ایام اربعین افزود: با توجه به پیش بینی 30 درصدی افزایش زائران در مراسم اربعین حسینی همه تدابیر در این زمینه اندیشیده شده است و کارگروه ویژه اربعین با راهبری وزارت کشور این وظیفه را دنبال می کند.

مدیرعامل شرکت پخش فرآورده های نفتی ایران ادامه داد: شرکت پخش با تعیین استان‎های هدف و معین اقدام‎های لازم در زمینه ذخیره سازی، عرضه مناسب، انبارش، تعیین مجتمع های رفاهی در اهواز، استقرار تجهیزات، نصب جایگاه های سیار در محور استان‎های هدف و معین، آموزش کارکنان جایگاه‎ها و ایستگاه‎های صلواتی را انجام داده است.

ابلاغی درباره کارت سوخت دریافت نکردیم

وی درباره وضع کارت سوخت بنزین گفت: تاکنون هیچ مصوبه ای برای حذف کارت سوخت به شرکت ملی پخش فرآورده های نفتی ایران ابلاغ نشده است و این سامانه همچنان به قوت خود باقی است و به کار خود ادامه می دهد.

ریاحی با اشاره به این که شرکت ملی پخش فرآورده های نفتی ایران همه سناریوهای موجود در زمینه سامانه هوشمند کارت سوخت را پیش بینی کرده است، افزود: سناریوهای حذف کامل سامانه و کارت، حذف کارت سوخت بنزین و حفظ سامانه هوشمند، و حفظ کارت و سامانه پیش بینی شده است و در صورت ابلاغ مصوبه دولت آماده اجرای این سیاست هستیم.

به گفته وی، حذف کارت سوخت از سیستم سوخت رسانی کشور در صورت ابلاغ زمانبر و هزینه بر خواهد بود.

فعالیت سامانه هوشمند سوخت نیازمند 40 میلیارد تومان سرمایه گذاری است

مدیرعامل شرکت پخش فرآورده های نفتی ایران با اشاره به این‎که حفظ یا حذف سامانه هوشمند سوخت نیازمند سرمایه گذاری است، افزود: ادامه فعالیت سامانه هوشمند سوخت با وضع موجود نیازمند 40 میلیارد تومان سرمایه گذاری، برای حفظ، احیا و نوسازی نیازمند 80 تا 90 میلیارد تومان سرمایه گذاری و برای حذف هم کمتر از این رقم‎ها نیازمند تامین سرمایه است.

وی درباره حفظ سامانه هوشمند سوخت در کشور گفت: تا زمان منطقی شدن و نزدیک شدن قیمت نفت گاز به قیمت‎های جهانی و فوب خلیج فارس این سامانه حفظ خواهد شد.

به گفته ریاحی، با برنامه ریزی‎های صورت گرفته حداقل چهار تا پنج سال نیاز به حفظ سامانه در بخش نفت‎گاز خواهیم داشت.

کاهش روزانه  9 میلیون لیتر گازوئیل با اجرای طرح پیمایش

مدیرعامل شرکت ملی پخش فرآورده های نفتی ایران با اشاره به اجرای موفق طرح پیمایش در کشور گفت: با اجرای طرح پیمایش موفق به صرفه جویی روزانه 9 میلیون و 200 هزار لیتر مصرف گازوئیل در کشور شدیم.

به گفته وی، طرح پیمایش با همکاری سازمان راهداری، وزارت کشور، ستاد مدیریت حمل و نقل سوخت، ستاد مبارزه با قاچاق کالا و ارز و شهرداری‎ها اجرا شده است.

ریاحی اعلام کرد: مصرف گازوئیل در سال 93 در بخش حمل بار و مسافر به 51 میلیون و 100 هزار لیتر رسید، اما امسال با کاهش روزانه 9 میلیون و 200 هزار لیتری شاهد مصرف 41 میلیون و 900 هزار لیتر مصرف این فرآورده در کشور بودیم.

وی ادامه داد: در اجرای طرح پیمایش طبقه بندی کلاس خودروهای دیزلی مسافری و باری، حذف سهمیه سوخت خودروهای دیزلی فاقد بیمه نامه شخص ثالث با هماهنگی نیروی انتظامی و بیمه مرکزی صورت گرفت که در این فاز روزانه بیش از 2 میلیون لیتر کاهش مصرف را شاهد بودیم.

مدیرعامل شرکت پخش فرآورده های نفتی ایران با اشاره به اجرای فاز دوم طرح پیمایش گفت: مرحله دوم اجرای طرح پیمایش نصب جی‎پی‎اس است که از سوی سازمان‎های شهرسازی و حمل و نقل جاده‎ای پیگیری خواهد شد.

طرح بلوک بندی مجاری عرضه اجرا می شود

وی ادامه داد: سیاست شرکت پخش فرآورده های نفتی ایران برای کاهش مصرف گازوئیل در کشور طرح  قطع سهمیه خودروهای موقت بدون معاینه فنی، بلوک بندی مجاری عرضه (با تعیین خودروها، مسیر و نحوه عرضه) اجرایی خواهد شد، همچنین با ساماندهی تحویل سوخت به خودروهای ترانزیت سوخت به قیمت آزاد عرضه خواهد شد.

ایران از نیمه دوم سال 96 صادرکننده بنزین می شود

ریاحی، درباره وضع واردات بنزین گفت: با وارد مدار شدن فاز نخست پالایشگاه ستاره خلیج فارس از سال آینده واردات بنزین نخواهیم داشت.

وی افزود: با وارد مدار شدن فاز نخست پالایشگاه ستاره خلیج فارس تا پایان امسال از واردات بنزین بی نیاز می شویم و به خودکفایی در تامین این فرآورده دست می یابیم.

به گفته مدیرعامل شرکت پخش فرآورده های نفتی ایران، به مرور با وارد مدار شدن فازهای دو و سه پالایشگاه ستاره خلیج فارس از نیمه دوم سال 96 به باشگاه صادرکنندگان بنزین می پیوندیم.

افزایش 6 میلیون لیتری ظرفیت تولید بنزین کشور تا دی ماه

وی با اشاره به اجرای طرح افزایش ظرفیت پالایشگاه بندرعباس و لاوان گفت: تا دی ماه سه میلیون لیتر بنزین یورو 4 پالایشگاه بندرعباس و روزانه سه میلیون لیتر بنزین یورو 4 پالایشگاه لاوان به ظرفیت تولید بنزین کشور افزوده خواهد شد.

سهم 13.7 درصد ایران از صادرات فرآروده های نفتی تا سال آینده

ریاحی با اشاره به این که ایران پس از 100 سال به صادرکننده پایدار فرآورده های نفتی تبدیل شده است، گفت: هم اکنون روزانه 400 هزار بشکه (64 میلیون لیتر) سوخت مایع ( نفت کوره و نفت گاز) صادر می کنیم که با معکوس کردن خطوط لوله و ساخت اسکله‎های جدید با افزایش توان صادراتی کشور این مقدار به روزانه 500 هزار بشکه در روز افزایش خواهیم داد.

وی افزود: از این میزان صادرات 50 میلیون لیتر مربوط به نفت کوره و 14 میلیون لیتر مربوط به نفت‎گاز است.

عرضه فرآورده های نفتی در بورس

مدیرعامل شرکت ملی پخش فرآورده های نفتی ایران با اشاره به سیاست این شرکت برای عرضه همه فرآورده های نفتی در بورس گفت: قیمت گذاری و عرضه همه فرآورده های نفتی از طریق بورس انجام می شود.

وی افزود: قیمت های اعلام شده از سوی شرکت ملی پخش فرآورده های نفتی ایران در بازار بورس به عنوان مرجع قیمت گذاری در کشور بدل شده است.

ریاحی، با اشاره به مازاد 20 تا 25 میلیون لیتر مازاد عرضه نفت گاز در کشور اعلام کرد: با این حجم مازاد عرضه نفت گاز و دیگر فرآورده‎ها صادرات و فروش از طریق بورس عرضه می شود.

کد خبر 271672

برچسب‌ها

نظر شما

شما در حال پاسخ به نظر «» هستید.
0 + 0 =