اجرای مدل تعالی سازمانی عامل ارتقای بهره‌وری نیروی انسانی است

منابع انسانی در دنیای پر از رقابت امروز، مهم‎ترین سرمایه سازمان محسوب می‌شود که سبب تغییر و تحول در دیگر عوامل سازمان نیز می‌شود.

به گزارش شانا، در دهه‌های گذشته معیارهایی همچون حجم نیروی انسانی، سلاح‌های مدرن، منابع زیرزمینی گسترده از جمله عوامل برتری یک کشور محسوب می‌شدند اما در سال‌های گذشته قدرت یک کشور به کیفیت نیروی انسانی و سطح بهره‌وری آن بستگی دارد.

از این‌رو، بهره‌وری منابع انسانی باید در زمره پیش نیازهای سازمان گنجانده شده و ساختار مورد نیاز آن فراهم و مورد توجه مسئولان امر قرار گیرد که برای تحقق این موضوع، نظام‌های بهبود و تعالی سازمانی کاربرد بسیاری دارد. تعالی سازمانی را می‌توان عامل رشد و ارتقای سطح یک سازمان در تمام ابعاد آن دانست که شامل نیروی انسانی نیز می‌شود.

مدل تعالی سازمانی، ابزاری برای کمک به سازمان‌ها در شناسایی مسیر تعالی، سنجش موقعیت فعلی سازمان، عوامل موثر بر بهره‌وری سازمانی و در نهایت ارائه راهکارهای مناسب برای بهبود عملکرد مجموعه است.

رویکرد این مدل بر استفاده موثر از فرآیند خود ارزیابی به منظور تاملی همه جانبه بر سازمان از سوی افراد آن و در نتیجه واقع‌بینی و تسلط آن ها در ارزیابی خود با رویکردی است که به دنبال بهبود خود و نه مقایسه و انتخاب واحدهای قوی و ضعیف باشد.

ارتقای بهره‌وری نیروی انسانی در یکی از بخش‌های اصلی توسعه کشور همچون صنایع پالایش و پخش که از زیر مجموعه‌های صنعت مادر و کلیدی محسوب می‌شود، می‌تواند تضمین کننده رشد هرچه بیشتر این مجموعه باشد. شاهد مثال این مدعا، نتیجه اجرای مدل تعالی سازمانی و ارتقای بهره‌وری نیروی انسانی در شرکت پالایش نفت تهران است که از ارتباط مثبت میان این دو متغیر حکایت دارد.

نتایج بررسی حاکی از آن است که پس از استقرار مدل تعالی سازمانی، ارزش افزوده مجموعه بیشتر شده، اثربخشی و کارایی، قابلیت رقابتی سازمان، نوآوری در محصول و خدمات، جذب و اشاعه دانش و در نهایت چالاکی سازمان نیز افزایش یافته است. 

برای دستیابی به اطلاعات بیشتر، اینجا کلیک کنید.

 

کد خبر 271897

برچسب‌ها

نظر شما

شما در حال پاسخ به نظر «» هستید.
0 + 0 =