به گزارش خبرنگار شانا، سیدحسین میرافضلی، صبح امروز (یکشنبه، 9 آبانماه) در یک نشست خبری اعلام کرد: افزایش قیمت انواع خوراک پتروشیمی به ویژه اتان زمینه رقابت پذیری در بازارهای جهانی پتروشیمی را با مشکلاتی روبرو کرده است.
وی پیش بینی کرد: تصمیمگیری های تازه در باره تعیین قیمت خوراک پتروشیمیها از جذابیت سرمایهگذاری در این صنعتی می کاهد و سرمایهگذاریها را در این صنعت به حداقل می رساند.
مدیر عامل پتروشیمی جم افزود: حاشیه سود در این صنعت با توجه به افزایش قیمت خوراک مایع و گاز به کمتر از نرخ سود بانکی رسیده و حدود 16 درصد شده است که این نرخ باعث فرار سرمایهها از صنعت پتروشیمی خواهد شد.
وی گفت: عربستان که نسبت به ایران مزیت کمتری در صنعت پتروشیمی دارد، توانسته است با سرمایهگذاریهای گسترده خود نبض بازار محصولات پتروشیمی در دنیا را به دست گیرد و انواع محصولات را پایین تر از قیمت واقعی خود در دنیا عرضه کند، این موضوع بر بازارهای صادراتی ایران تاثیر منفی گذاشته است.
وی افزود: پیشنهاد میشود که با توجه به این تاکتیک کشور رقیب و همسایه، وزارت نفت راهبردی مناسبی در نظر گیرد و با درک واقعیتهای منطقهای به قیمتگذاری خوراک برای صنایع پتروشیمی بپردازد تا آنها بتوانند همچنان در بازارهای جهانی مزیت رقابتی خود را حفظ کنند.
میرافضلی گفت: ریسک سرمایهگذاری 6 درصدی، فضای نامساعد کسب و کار، نرخ بهره بالا، نبود ثبات در فضای کلان سیاسی و اقتصادی و نبود قطعیتهای فراوان در اقتصاد سبب شده تا سرمایهگذاران خارجی تمایل زیادی برای سرمایهگذاری در صنعت پتروشیمی ایران نداشته باشند.
وی افزود: گلایه ما از این است که با توجه به اینکه تخفیف در قیمت خوراک مایع و گاز در قانون تنظیم بخشی از مقررات مالی دولت تا 30 درصد قید شده است، اما این قانون اجرایی نشده و متاسفانه هیچگونه تخفیفی هم به واحدهای پتروشیمی ندادهاند در حالی که انتظار بر این است که با توجه به رفتار عربستان در بازار محصولات پتروشیمی این تخفیفها مشمول واحدهای تولیدی شود.
میرافضلی گفت: با توجه به توسعه صنعت پتروشیمی در دنیا بهزودی محصولات پتروشیمی حتی در صنایع ساختمان جای فولاد را خواهند گرفت و آینده روشنی پیش روی سرمایهگذاران این صنعت است از این رو امیدواریم که با یک راهبرد مناسب به سمت توسعه این صنعت حرکت کرده و از رقبای خود باز نمانیم.
نظر شما