به گزارش شانا، سورنا ستاری، معاون علمی و فناوری رئیس جمهوری، امروز (دوشنبه 10 آبان ماه) در آیین گشایش دوازدهمین همایش بینالمللی سواحل، بنادر و سازههای دریایی، نیروی انسانی جوان را موهبتی ارزشمند و زمینه ساز توسعه کشور در تمامی عرصهها دانست و گفت: در حالی که از حیث تربیت فارغالتحصیل رشتههای فنی و مهندسی پنجمین جایگاه جهانی را به خود اختصاص دادهایم و کشور از موهبت بیش از چهار و نیم میلیون دانشجو بهره میبرد، اما همچنان مشکلاتی در فعال ساختن و ارتباط دانشجویان با حوزههای راهبردی و مهمی چون دریا وجود دارد.
وی افزود: این در حالی است که توانمندیهای ایران در حوزه دریایی همپای دیگر حوزههای فناوری قابل اعتناست و در سطح بینالمللی حرفهای جدی برای گفتن دارد.
ستاری با بیان این که توانمندی کشور در این حوزه میتواند در قالب شرکتهای دانشبنیان نوپا شکوفا شود، تصریح کرد: بسیاری از شرکتهای فناور میتوانند بر پایه ایدههای نوآورانه و خلاقانه دانشجویان مستعد کشور گامهای بزرگی را در عرصه دریایی بردارند.
معاون علمی و فناوری رئیس جمهوری یکی از رویدادهای مهم و اثرگذار محقق شده در بحث طرحهای کلان ملی معاونت علمی را پروژه پایش و پیشبینی دریایی کشور عنوان کرد و گفت: معاونت علمی توجه ویژهای به مشتری داشتن طرحهای کلان ملی فناوری داشته و یکی از ویژگیهای برجسته این طرح کلان، حضور مشتری در فرآیند اجرایی آن است.
وی افزود: حمایتهای معاونت علمی از پژوهشهای مرز دانش افزایش یافته است، اما تا سهم یک و نیم درصدی GDP فاصله وجود دارد، ما از نظر تعداد انتشار مقاله در حوزه دریایی حایز رتبه نهم جهانی هستیم، اما در عرصه فناوری ضعفهایی داریم، بر همین اساس معاونت علمی به طور کامل آمادگی دارد تا ضمن حمایت از پروژههای فناورانه و مرز دانش دریایی، رشد شرکتهای دانش بنیان این حوزه را افزایش دهد.
نظر شما