ظرفیت تولید پتروشیمی در سال‎های آینده 3 برابر می شود

مدیرعامل شرکت ملی صنایع پتروشیمی گفت: ظرفیت تولید صنعت پتروشیمی هم اکنون 65 میلیون تن است و این مقدار تا چند سال آینده سه برابر می شود.

به گزارش خبرنگار شانا، مرضیه شاهدایی، معاون وزیر نفت در امور پتروشیمی، امروز (چهارشنبه، 12 آبان ماه) در نشست تخصصی «آموزش صنعت پتروشیمی» که در محل وزارت نفت برگزار شد، افزود: ظرفیت کنونی این صنعت، 65 میلیون تن است که این مقدار تا چند سال آینده سه برابر می‌شود.

معاون وزیر نفت در امور پتروشیمی تاکید کرد: براساس برنامه‌ریزی‌های انجام شده، ظرفیت نصب شده پتروشیمی 2.5 تا سه برابر افزایش می‌یابد.

وی در ادامه با اشاره به ارائه اساسنامه جدید این شرکت اظهار امیدواری کرد این اساسنامه تصویب شود.

معاون وزیر نفت در امور پتروشیمی در معرفی صنعت پتروشیمی با اشاره به قدمت بیش از 50 ساله این صنعت گفت: صنعت پتروشیمی از صنایع پایین دستی است که محصولات خروجی پالایشگاهی نفت و گاز به عنوان خوراک مصرف می کند.

وی عنوان کرد: محصولات صنعت پتروشیمی شامل مواد پایه، میانی و نهایی است و محصولاتی که قابل استفاده در صنایع پایین دستی بوده، در زمره محصولات نهایی هستند.

شاهدایی با بیان این که امروزه با پیشرفت فنآوری، صدها محصول شیمیایی در صنعت پتروشیمی تولید می‌شود که ایران همه آن را در شرایط کنونی تولید نمی‌کند، افزود: هر میزان از مواد پایه به سمت محصولات نهایی حرکت کنیم، ارزش افزوده بالاتری خواهد داشت.

وی، صنعت پتروشیمی را مصداق اقتصاد مقاومتی خواند و در این زمینه به ارزش افزوده حاصله از تولید محصولات پتروشیمی اشاره کرد.

شاهدایی افزود: با رشد جمعیت و بازار مصرف داخل، نیازمان به صنعت پتروشیمی افزایش یافته است.

معاون وزیر نفت در امور پتروشیمی اظهار امیدواری کرد: با بهبود روابط بین‌المللی، دریافت دانش فنی و ورود سرمایه گذاران، تولید محصولات با ارزش افزوده بالا در سطح کشور افزایش یابد.

وی گفت: با توسعه فازهای پارس جنوبی با برداشت از این میدان و فعال شدن فازهای آن در برنامه کلان کشور برنامه ریزی استفاده حداکثری از میعانات گازی و گازهای غنی در دستور کار قرار گرفت و قطب‌های مختلف پتروشیمی ایجاد شد.

به گفته وی، با تکمیل 22 فاز پارس جنوبی و تامین خوراک، طرح‌های توسعه‌ای برای افزایش ظرفیت تولید در صنعت پتروشیمی تمهید شده است.

شاهدایی افزود: در این راستا با دعوت از سرمایه گذاران داخلی و خارجی مسیر توسعه صنعت پتروشیمی را دنبال می‌کنیم.

وی، سال 95 را یکی از شکوفاترین سال‌ها برای صنعت پتروشیمی ایران خواند و با اشاره به طرح‌های به مرحله تولید رسیده از مجتمع‎های مروارید، فاز 2 کاویان، فاز 2 پپتروشیمی کارون  و پلی  استایرین انتخاب نام برد.

شاهدایی گفت: پتروشیمی کردستان در مرحله پیش راه اندازی است و به زودی افتتاح می شود.

وی همچنین از به تولید رسیدن پتروشیمی تخت جمشید پارس خبر داد و افزود: فاز سوم پتروشیمی پردیس نیز در آستانه راه اندازی قرار دارد.

به گفته وی، خط اتیلن غرب از عسلویه تا مهاباد و میاندوآب تا پایان امسال تکمیل می‌شود.

شاهدایی همچنین اظهار امیدواری کرد که پتروشیمی متانول کاوه تا پایان امسال یا اوایل سال آینده به مرحله تولید برسد.

معاون وزیر نفت در امور پتروشیمی اعلام کرد: فاز یک پتروشیمی بوشهر، پتروشیمی مرجان، فاز یک دماوند، واحد الفین ایلام از جمله طرح‌هایی است که سال آینده به مرحله تولید می‌رسد.

به گفته وی، در مجموع امسال هشت میلیون و 500 هزار تن و سال آینده پنج میلیون تن به ظرفیت تولید صنعت پتروشیمی افزوده می‌شود.

شاهدایی درباره وظایف و ماموریت‌های شرکت ملی صنایع پتروشیمی براساس اساسنامه جدید این شرکت که به وزارت نفت ارائه شده است، توضیح داد: پس از تصویب اصل 44 ماموریت شرکت ملی صنایع پتروشیمی تغییر کرد و به جای تصدی‌گری به شرکتی سیاست‌گذار بدل شد.

وی افزود: در این راستا شرکت ملی صنایع پتروشیمی با ارزیابی همه طرح‌های پتروشیمی در صورت تایید آنها را برای تخصیص خوراک به وزارت نفت معرفی می‌کند.

شاهدایی با اشاره به تلاش‌های شرکت ملی صنایع پتروشیمی برای کمک به بخش خصوصی در راستای تسهیل اخذ تسهیلات، ارتقای دانش فنی، اخذ تجمیعی لیسانس طرح‌ها و تضمین طرح‎های اولویت دار، گفت: هم اکنون هلدینگ‌ها می توانند با اعتبار خود طرح‌ها را تضمین کنند و این موضوع در دنیا پذیرفته شده است.

وی، ایران را یکی از نادرترین کشورهایی خواند که توان پاسخگویی به همه نیازهای صنعت پتروشیمی دارد و در این زمینه افزود: عربستان گاز و قطر، نفت ندارد؛ قطر منابع گازی را تبدیل به گاز مایع و صادر می کند. این درحالی است که ایران افزون بر پالایشگاه‎های گازی و نفتی، از نیروهای متخصص بهره می‌برد، در شرایطی که قطر نیروی انسانی متخصص کمی دارد.

به گفته شاهدایی، به دلیل انرژی‌بر بودن این صنایع و نیاز گسترده به منابع آب و برق، تلاش می‌شود واحدهای جدید در مناطق ساحلی و جنوب کشور ساخته شود.

کد خبر 272202

برچسب‌ها

نظر شما

شما در حال پاسخ به نظر «» هستید.
0 + 0 =