قراردادهای جدید نفتی ایران امید به سرمایه گذاری را افزایش داد

تحلیلگر موسسه مطالعات انرژی مدیترانه گفت: اگرچه رسمیت یافتن قراردادها بارها به تعویق افتاد اما الگوی جدید قراردادهای نفتی امید را برای ورود سرمایه‎ها به سمت صنعت نفت و گاز ایران افزایش داد.

صحبت کاربوز، مدیر دپارتمان هیدروکربن موسسه مطالعات انرژی مدیترانه در پاریس به خبرنگار شانا گفت: این‎که ایران چه مقدار نفت و گاز و در چه فاصله زمانی می تواند وارد بازار کند همچنان موضوعی بحث برانگیز است، اما شکی نیست که در درازمدت، ایران به جایگاه مطلوب خود در بازارهای جهانی نفت و گاز می رسد.

وی افزود: بدون شک ایران در بلندمدت جایگاه مطلوب خود را در بازار نفت و گاز به دست می آورد.

این کارشناس حوزه انرژی به پایین آمدن قیمت نفت اشاره کرد و گفت: زمانی که محموله های جدید نفت خام ایران وارد بازار شد، بازار مازاد عرضه داشت و امکان جذب نفت ایران ضعیف بود.

وی گفت: اگرچه تایید نهایی الگوی جدید قراردادهای نفتی ایران بارها به تعویق افتاد اما قراردادهای جدید نفتی امید برای جریان یافتن سرمایه گزاری به سمت بخش نفت و گاز ایران را بیشتر کرد.

مدیر دپارتمان هیدروکربن موسسه مطالعات انرژی مدیترانه افزود: شرکت های بین المللی نفت و گاز علاقه‎مند و مشتاق سرمایه گذاری در بخش نفت و گاز ایران هستند.

وی در عین حال گفت: این تصور که شرکت های بین المللی بلافاصله به سمت بخش نفت و گاز و ایران حرکت می کنند، اشتباه است.

کاربوز تصریح کرد: ماورای هر چیز، شرکت های بین المللی زمانی برای پروژه‎ها هزینه می کنند که سودآوری مطلوب و فضای سرمایه گذاری جذابی برای آنها قابل پیش بینی باشد.

وی، الگوی جدید قراردادهای نفتی را برای جذب سرمایه و فناوری ازسوی ایران ضروری دانست و خواستار بهبود نظام مالی و بانکی، سازگار شدن این ساختار با استانداردهای بین المللی و کاهش دیوانسالاری به عنوان موانع توسعه بخش نفت و گاز ایران شد.

این کارشناس حوزه انرژی توصیه کرد: ایران برای منعطف کردن و تنوع بخشی به منابع درآمدی خود تلاش کند تا تحت تاثیر تکانه‎های قیمت نفت و گاز قرار نگیرد.

وی به تحریم های ایران و تحولات ژئوپولیتیک در عرصه بین الملل اشاره کرد و گفت: فرصت‎های تجاری ایران بزرگتر از آن هستند که بتوان آنها را انکار کرد.

کاربوز افزود: شکی نیست که ایران در دهه های آینده پروژه های چند میلیارد دلاری را در حوزه انرژی تجریه خواهد کرد.

وی معتقد است: دوره پساتحریم دوره آزمون است، ایران در بلندمدت به طور قطع به مرکز تجارت منطقه بدل خواهد شد زیرا بخش زیادی از بی اعتمادی بین المللی به ایران از میان خواهد رفت.

این کارشناس حوزه انرژی هم‎صدایی مقام‎های ایرانی را بسیار مهم دانست و گفت: مقام‎های ایرانی باید هم‌صدا باشند زیرا چندصدایی سبب ایجاد احساس منفی در بازار و سرمایه گذاران می شود.

کاربوز، شناخت ضعیف تاجران و شرکت های بین المللی از ایران و فرهنگ ایرانی را نیز یادآور شد و گفت: مقام‎ها و دستگاه‎های دولتی ایران باید به تاجران و شرکت‎های بین المللی درباره نحوه فعالیت‎ها آنها در ایران خدماتی را از جمله در زمینه فرهنگ و سنت‎هایی ایرانی و نحوه اندیشیدن ایرانی ها به آنها ارائه دهند.

وی، دوره پساتحریم را آزمونی برای ارزیابی موفقیت دیپلماسی ایران در حوزه انرژی دانست و افزود: دوره پساتحریم فرصت‎هایی را برای شرکت‎های ایرانی به منظور توسعه تجارت خارجی به‎ویژه در کشورهایی که برای ایران اهمیت راهبردی دارند، ایجاد خواهد کرد.

کد خبر 272457

برچسب‌ها

نظر شما

شما در حال پاسخ به نظر «» هستید.
0 + 0 =