موافقتنامه توسعه فاز 11 فرصتی برای استفاده از فناوری و سرمایه‎ خارجی است

رئیس کمیته اتمی و انرژی های نو مجلس گفت: طرح های توسعه ای و مشارکتی مانند فاز 11 پارس جنوبی می تواند سبب انتقال فناوری و تقویت توان داخلی شود.

محمد خالدی درباره توسعه میدان‎های مشترک از جمله فازهای باقیمانده پارس جنوبی به خبرنگار شانا گفت: ایران به دلیل اعمال تحریم‎های ظالمانه با محدودیت هایی روبرو بود، از این رو، دولت یازدهم با بهره گیری از فرصت ایجاد شده روند توسعه طرح‎های صنعت نفت را شتاب داده است.

رئیس کمیته اتمی و انرژی های نو مجلس گفت: توسعه در هر بخش از صنعت نفت بر کل اقتصاد کشور اثر مثبت دارد در همین ماه‎های اخیر شاهد روند رو به رشد افزایش تولید و صادرات نفت بوده‎ایم که بر احیای سهم ایران در بازار جهانی نقش مثبتی داشته است.

عضو کمیسیون انرژی افزود: با بهره گیری از ظرفیت ‎های خارجی در کنار توان داخلی می توان، آثار محدودیت‎های تحریم را رفع کرد و به رشد و توسعه صنعت نفت کمک کرد.

وی گفت: انتقال فناوری و افزایش ضریب بازیافت ار مخازن نفت دو موضوع با اهمیت است که در الگوی جدید قراردادهای نفتی مورد توجه قرار گرفته‎ است.

خالدی تاکید کرد: ارتقای ضریب بازیافت نفت، عواید بیشتری نصیب کشور می کند اما تحقق این هدف در گرو بهره‎مندی از فناوری‎های روزآمد است بنابراین مشارکت شرکت های داخلی با خارجی در طرح‎های توسعه ای مانند فاز 11 می تواند سبب انتقال فناوری و تقویت توان داخلی شود. 

موافقتنامه (HOA) توسعه فاز ١١ میدان گازی پارس جنوبی در قالب قراردادهای جدید نفتی، امروز (سه‎شنبه، ١٨ آبان‎ماه) با حضور وزیر نفت امضا شد.

این موافقتنامه در چارچوب الگوی جدید قراردادهای نفتی، میان شرکت ملی نفت ایران به عنوان کارفرما و کنسرسیومی متشکل از شرکت های توتال فرانسه، شرکت ملی نفت چین (CNPC) و پتروپارس به عنوان پیمانکار امضا شد.

جذب سرمایه خارجی و ازدیاد برداشت با احداث سکوی افزایش فشار گاز، مهم ترین اهداف مدنظر در توسعه فاز ١١ میدان پارس جنوبی است؛ همچنین انتقال فناوری و ارتقا توان ساخت داخل از موارد مورد تاکید در توسعه این فاز به شمار می رود به‎طوری‎که سکوهای فراساحلی و خطوط انتقال کف دریا از سوی شرکت های فراساحلی ایرانی ساخته می شود.

کد خبر 272540

برچسب‌ها

نظر شما

شما در حال پاسخ به نظر «» هستید.
0 + 0 =