اسماعیل نجار، معاون وزیر کشور و رئیس سازمان مدیریت بحران با حضور در غرفه شبکه اطلاع رسانی نفت و انرژی (شانا) در نمایشگاه مطبوعات و خبرگزاریها بر ضرورت توجه به ایمن سازی در حوزه گاز تاکید کرد و به خبرنگار شانا گفت: احتمال وقوع بلایای طبیعی در تهران بسیار جدی است و صاحبنظران می گویند که در این شهر گسلهایی وجود دارد که احتمال شکسته شدن آن وجود دارد.
وی با بیان این که ما نمی توانیم از بروز حوادث جلوگیری کنیم اما می توانیم با تدبیر و استفاده از دانش روز، تبعات ناشی از حادثهها را کم کنیم، افزود: معتقدیم که تاسیسات گسترده گاز تهران در یک برنامه بلندمدت به خارج از شهر منتقل شود و خدمات آن در اختیار مردم قرار گیرد.
نجار، بر ضرورت توجه به مقوله مقاوم سازی تاکید کرد و افزود: مقاوم سازیها باید به طور جدی ادامه پیدا کند و کار تخصصی انجام شود.
معاون وزیر کشور ادامه داد: در کوتاه مدت و بلند مدت باید زیرساخت هایی ایجاد شود تا با استفاده از سنسورها، شریانهای گاز محلهها به سرعت قطع شوند.
رئیس ستاد مدیریت بحران کشور با بیان این که در هر حادثه، همه منتظر پیدا کردن مقصر هستند در حالیکه به نظر من این مسئله اصلی نیست، افزود: همه ما در هر حادثه ای باید عبرت بگیریم، علت یابی و مطالعه کنیم و مخاطرات را بشناسیم تا دیگر حوادثی مشابه آن را نداشته باشیم.
معاون وزیر کشور گفت: به نظر من این زیباترین فکر و اندیشه ای است که باید در مدیریت بحران آن را مدنظر قرار داد.
وی افزود: آموزش در سطوح مدیران دستگاههای اجرایی مربوط به حوزه نفت و گاز و همچنین آموزش در سطوح مردمی می تواند بر افزایش ضریب امنیت و جلوگیری از بحران و حادثه بسیار تاثیرگذار باشد و ایمنی را ارتقا دهند.
نجار گفت: بسیاری از مشکلات بحران زا که در حوزه نفت و گاز شهرها داریم، به دلیل آگاهی کم و نا آگاهی است.
رئیس ستاد مدیریت بحران کشور افزود: مسائل ایمنی از کپسول گاز تا گاز شهری که در حال استفاده است را شامل می شود.
وی ادامه داد: گاهی ملاحظه می کنیم هنوز برخی، نشتی گاز را با کبریت امتحان می کنند، در حالی که با آموزش های بسیار ساده، راههای بی خطری وجود دارد.
معاون وزیر کشور عنوان کرد: آموزش های مردمی درباره استفاده از گاز که به ظاهر کوچک و کم اهمیت هستند، می توانند از بحرانهای بسیار بزرگی جلوگیری کنند.
نظر شما