جلال میرزایی در گفتوگو با خبرنگار شانا اعلام کرد: دیپلماسی نفتی ایران با مدیریت خوب زنگنه سبب ایجاد رویکردی تازه در سازمان کشورهای صادرکننده نفت (اوپک) و موافقت دیگر کشورهای عضو و حتی کشورهای غیرعضو این سازمان از جمله روسیه با کاهش شد.
وی افزود: پس از ماهها مذاکرات فشرده میان کشورهای عضو و غیرعضو اوپک و رایزنیها و تلاشهای محمد بارکیندو، دبیرکل تازه اوپک و نورالدین بوطرفه، وزیر انرژی و معادن الجزایر و درک شرایط موجود ازسوی دیگر اعضای اوپک از جمله عربستان، ایران با دیپلماسی نفتی و مدیریت کارآمد خود توانست ضمن احیای دوباره اوپک و تعامل با دیگر اعضای این سازمان حقانیت خود را برای به دست آوردن سهمش در بازار نفت ثابت کند.
میرزایی با اشاره به تاثیر توافق اوپک در اقتصاد ایران گفت: موفقیت ایران در اوپک در آینده اقتصادمان تاثیر مثبتی خواهد گذاشت، افزایش قیمتها دست دولت را برای اختصاص بودجه های عمرانی باز میکند و سبب ایجاد بهبود فضای کسب و کار و اشتغال در کشور میشود.
یکصد و هفتاد و یکمین نشست کشورهای صادرکننده نفت (اوپک) با توافق اعضا برای کاهش تولید تا سقف ٣٢ میلیون و ٥٠٠ هزار بشکه در روز همراه بود و در این توافق روسیه نیز به عنوان بزرگترین تولیدکننده نفت جهان اعلام کرد که برای همراهی با اوپک ٣٠٠ هزار بشکه از تولید خود خواهد کاست. همچنین در پی این توافق برای کاهش و تثبیت سطح تولید، عربستان تولید خود را ٤٨٦ هزار بشکه در روز کاهش می دهد.
ایران تنها کشوری است که نه تنها تولید آن در ٦ ماه نخست سال آینده میلادی کاهش نیافت، بلکه مجاز به افزایش تولید تا ٩٠ هزار بشکه در روز شد.
نظر شما