مطالعه پژوهشی سازندهای «پابده -جهرم» کازرون عملیاتی می‌شود

مطالعات پژوهشی روی سازندهای «پابده- جهرم» در اطراف گسل کازرون به منظور دستیابی به اهداف اکتشافی، با امضای قرارداد پژوهشی میان مدیریت اکتشاف شرکت ملی نفت ایران و دانشگاه شهید بهشتی، عملیاتی می‌شود.

به گزارش شانا، قرارداد پژوهشی «بایواستراتیگرافی و بررسی ایزوتوپ‌های اکسیژن و کربن سازندهای پابده-جهرم در اطراف گسل کازرون» میان مدیریت اکتشاف شرکت ملی نفت ایران و دانشکده علوم زمین دانشگاه شهید بهشتی امضا شد، مدت زمان اجرای آن 24 ماه اعلام شده است.  

محمود حاجیان، رئیس پژوهش و فناوری مدیریت اکتشاف شرکت ملی نفت ایران، در این باره گفت: با انجام این پژوهش می‌توان از عدم قطعیت‌های زمانی در نمونه‌های نابرجا یا فاقد فسیل در لاگ‌های چاه‌های اکتشافی در سازندهای «پابده-جهرم» جلوگیری و با تطابق دقیق‌تر آنها از صرف هزینه اضافی جلوگیری کرد.

وی افزود: انجام این مطالعه پژوهشی سبب می‌شود تا در دستیابی به اهداف اکتشافی سرعت عمل، دقت بالاتر و ریسک اکتشافی کمتری داشته باشیم که این موضوع سبب جلوگیری از اتلاف وقت در حفاری چاه‌های منطقه می‌شود. 

رئیس پژوهش و فناوری مدیریت اکتشاف شرکت ملی نفت ایران گفت: در این مطالعه پژوهشی همچنین، امکان کشف و برآورد ظرفیت تله‌های چینه‌ای با توجه به قرار گرفتن زبانه‌های سازند جهرم در سازند پابده مدنظر خواهد بود. 

وی افزود: هم اکنون دانشکده علوم زمین دانشگاه شهید بهشتی فعالیت‌های پژوهشی خود را روی پروژه یاد شده آغاز کرده است. 

حاجیان، بررسی وجود مشکلات و ابهامات در تطابق سازندهای پابده و جهرم به عنوان سنگ منشاء و مخزن در چاه‌های میدان‌های ناحیه فارس و دزفول و عدم همخوانی مرزهای زمانی با لاگ‌های الکتریکی و این‌که احتمالا مرز K/P منطبق با مرز 2 سازند «گورپی» و «پابده» نیست را از ضرورت‌های این تحقیق پژوهشی برشمرد.

رئیس پژوهش و فناوری مدیریت اکتشاف شرکت ملی نفت ایران توضیح داد: در طول اجرای این پروژه پژوهشی، دانشکده علوم زمین به تجهیز آزمایشگاه‌های خود پرداخته و برای ارائه خدمات به صنعت و سایر دانشگاه‌ها آماده می‌شود که این مهم در روند آموزش دانشجویان به عنوان سرمایه ملی این کشور نیز بسیار موثر خواهد بود.

وی ادامه داد: بدیهی است که کارشناسان مدیریت اکتشاف بر حسن انجام کار واحد پژوهشی نظارت مستقیم دارند و فعالیت‌ها براساس استانداردهای بالا و با کمک دانشگاه‌های معتبر و از جمله دانشگاه «تاسمانیا» استرالیا انجام خواهد شد. 

براساس گزارش شرکت ملی نفت ایران، از جمله وظایف اداره پژوهش و فناوری مدیریت اکتشاف می توان به وظیفه تهیه و ترسیم نقشه راه فناوری بر اساس چشم انداز مدیریت اکتشاف، تهیه فهرست طرح‌ها و پروژه‌های پژوهشی تحت یک سبد پژوهشی، پیگیری تصویب طرح‌ها و پروژه‌ها در مدیریت اکتشاف، پیگیری تصویب طرح‌ها در مدیریت پژوهش و فناوری و تخصیص بودجه آن، نظارت عالی بر حسن انجام پروژه‌ها و دستیابی به نتایج بهینه، به کارگیری نتایج پروژه ها در بهبود روند امور اکتشاف، تعامل صنعت و دانشگاه اشاره کرد. 

کد خبر 274625

برچسب‌ها

نظر شما

شما در حال پاسخ به نظر «» هستید.
0 + 0 =