ابراهیم طالقانی در گفتوگو با شانا، با اشاره به هفتمین دوره جشنواره پژوهش و فناوری صنعت نفت که دی ماه امسال برگزار میشود، گفت: دوره های اول برگزاری این جشنواره، شاخصهای ارزیابی بیشتر به شاخصهای پژوهشی صرف نزدیک بود، اما به تدریج شاخصهای ارزیابی به سمت پژوهشهای صنعتی سوق پیدا کرده است و این روند ادامه دارد.
وی افزود: پژوهش زمانی اثربخش خواهد بود که کاربردی باشد چراکه صرف نوشتن یک مقاله یا کتاب و در نظر نگرفتن قابلیت کاربردی شدن یک اثر پژوهشی، مثمر ثمر نخواهد بود.
طالقانی، برگزاری جشنواره پژوهش و فناوری صنعت نفت را فرصت مغتنمی برای تعامل هر چه بیشتر فعالان بخشهای پژوهش و فناوری نفت با مدیران ارشد دانست و گفت: با برگزاری سالانه این جشنواره، هم سیاستهای پژوهشی مدنظر مدیران مطرح میشود و میتواند مسیر فعالیت پژوهشگران را جهت دهد، هم مدیران ارشد در جریان فعالیتهایی که در حوزه پژوهش و فناوری زیرمجموعههای صنعت نفت انجام شده است، قرار میگیرند.
2 فعالیت بزرگ فناورانه شرکت ملی نفت ایران
سرپرست مدیریت پژوهش و فناوری شرکت ملی نفت ایران درباره فعالیتهای این بخش توضیح داد: در هفتمین دوره جشنواره پژوهش و فناوری صنعت نفت، دستاوردهای ارکان پژوهشی نفت در سالهای 93 و 94 بررسی شده است که در این میان میتوان مهمترین فعالیت شرکت ملی نفت ایران را راهبری قراردادهای بالادستی برای مطالعه فناورانه 9 میدان و ارزیابیهای فناورانه سازندگان ایرانی در طرح بومیسازی 10 گروه کالاها و تجهیزات مورد نیاز صنعت نفت عنوان کرد.
به گفته این مقام مسئول، با امضای قرارداد بین شرکت ملی نفت ایران و دانشگاهها و مراکز تحقیقاتی کشور به منظور مطالعه میدانها و پیاده سازی روشهای ازدیاد برداشت در آنها، رابطه جدیدی بین دانشگاه و صنعت تعریف شده است.
وی همچنین به رویکرد جدید وزارت نفت در ساخت داخل کالاها و قطعات مورد نیاز صنعت نفت اشاره کرد و افزود: سازندگان طرف قرارداد با وزارت نفت در هر یک از پروژههای دهگانه طرح بومیسازی کالاهای این صنعت، مکلف هستند علاوه بر اثبات توانمندی در عرصه ساخت کالای موضوع قرارداد، نقشه راه ارتقا فناورانه خود را نیز ارائه دهند. مدیریت پژوهش و فناوری شرکت ملی نفت ایران در ارزیابی بلوغ فناوری سازندگان و پیگیری حرکت در مسیر نقشه راه ارائه شده ایفای نقش میکند.
طالقانی خاطرنشان کرد: بنابراین به طور خلاصه میتوان گفت مهمترین رویدادی که طی سالهای اخیر در پژوهش و فناوری شرکت ملی نفت ایران شاهد بودهایم، تغییر پارادایمها بوده است بطوریکه از «پژوهش برای پژوهش» به سمت «پژوهش های کاربردی» حرکت کرده ایم.
بر اساس این گزارش، هفتمین دوره جشنواره پژوهش و فناوری صنعت نفت، نیمه نخست دی ماه امسال در شرکت ملی صنایع پتروشیمی ایران برگزار می شود. این جشنواره ٦ دوره متوالی برگزار شده است و تنها در سال ٩٤ به دلیل تقارن با همایش «صنعت نفت دانش بنیان؛ تبلور اجرای سیاستهای اقتصاد مقاومتی» برگزار نشد؛ به این ترتیب امسال به طور مشترک از برترینهای پژوهش و فناوری سال های ٩٣ و ٩٤ قدردانی میشود.
امسال از برگزیدگان در ٢ حوزه فنی و علوم انسانی قدردانی مشتمل بر بخش حقیقی (فناوران برتر، پژوهشگران برتر، مدیر پژوهشی برتر، رئیس پژوهشی برتر و کارشناسان پژوهشی برتر) و در بخش حقوقی (پروژه های پژوهشی برتر و مرکز تحقیقاتی برتر) قدردانی میشود.
نظر شما