به گزارش شانا به نقل از ایرنا، نشست اقتصادی ایران و اندونزی امروز با حضور رئیسان اتاقهای بازرگانی دو کشور، نمایندگان 46 شرکت از اندونزی و فعالان بخش خصوصی کشور در اتاق بازرگانی، صنایع، معادن و کشاورزی ایران برگزار شد.
اعضای این هیئت اقتصادی که به همراه رئیس جمهوری اندونزی به تهران سفر کردهاند، به منظور توسعه مناسبات اقتصادی و تحقق هدف 2 میلیارد دلاری افزایش سطح همکاریها با همتایان خود در اتاق بازرگانی، صنایع، معادن و کشاورزی ایران دیدار و مذاکره کردند.
در این مراسم پنج سند همکاری در زمینههای توسعه همکاریهای بانکی، همکاری بورسهای 2 کشور از طریق ایجاد پلت فرم مشترک معاملاتی، خرید کاغذ، خرید نفت خام و واردات محصولات غذایی امضا شد.
غلامحسین شافعی، رئیس اتاق ایران در این نشست گفت: تحقق بخشی از توفیقهای ایران و اندونزی در دستیابی به جایگاه قارهای و بین المللی از رهگذر همکاریهای راهبردی 2 جانبه حاصل میشود.
وی افزود: در نظام بین المللی چند قطبی دهههای آینده، درهم تنیدگی روابط راهبردی سیاسی و اقتصادی، منافع منطقهای و فرامنطقهای ایران و اندونزی را بیش از پیش فراهم میکند.
رئیس اتاق ایران عضویت و همکاری برادرانه 2 کشور در سازمانهای منطقهای و بین المللی مانند دی. هشت-D8، سازمان همکاریهای اسلامی، جنبش غیرمتعهدها و همچنین حمایت و پیشتیبانی 2 کشور در مجامع بین المللی در سازمان ملل متحد را بستر مناسب برای توسعه مناسبات اقتصادی و تجاری عنوان کرد.
شافعی همکاری با اندونزی به عنوان اولین قدرت اقتصادی جهان اسلام و نهمین اقتصاد جهان را بااهمیت توصیف کرد و افزود: اندونزی با رشد اقتصادی پنج درصد مسیر توسعه را شتابان طی میکند و ایران نیز بزرگترین اقتصاد منطقه و هجدهمین اقتصاد بزرگ دنیاست.
وی افزود: ایران و اندونزی میتوانند شرکای خوبی برای تامین نیازهای تجاری یکدیگر باشند. اندونزی با رشد سریع اقتصادی به انرژی نیاز روزافزون دارد و ایران مطمئن ترین و باثبات ترین تامین کننده آن است.
وی ادامه داد: ایران بهترین و سریع ترین مسیر انتقال کالا به آسیای مرکزی، افغانستان، عراق، ترکیه، اروپا و حوزه قفقاز است و اندونزی نیز دروازه ای مهم برای ورود به منطقه اقتصادی آ.سه.آن به شمار می رود. همچنین همکاری حمل و نقلی با بزرگ ترین اقتصاد آ.سه.آن زمینه را برای ورود شرکتهای ایرانی به این منطقه فراهم می کند.
شافعی پیشنهاد کرد شرکت های مشترک حمل و نقل بین ایران و اندونزی راه اندازی شود.
به گفته وی، سرمایه گذاری مشترک در دیگر زمینه های اقتصادی مانند نفت، گاز، پتروشیمی و صنایع غذایی در ارتقای سطح مناسبات تاثیر گذار است.
نظر شما