علی شیرازیزاده در گفتوگو با شانا، با اشاره به جایگاه نوپای پژوهش در صنعت کشور گفت: برگزاری جشنواره پژوهش و فناوری صنعت نفت، انگیزۀ مهمی برای انجام فعالیتهای پژوهشی است تا سازمانها به سمت پویایی هرچه بیشتر سوق یابند.
وی افزود: برگزاری جشنوارۀ پژوهش و فناوری نشانه توجه به مقولۀ پژوهش اعم از تحقیقات بنیادین و فناورانه بوده که سر منشا ایجاد رقابت در حوزۀ پژوهشی میشود.
مدیریت پژوهش وفناوری شرکت ملی پالایش و پخش ایران با اشاره به روند تغییر سیاستهای پژوهشی وزارت نفت و بالطبع مجموعۀ پژوهش شرکت ملی پالایش و پخش فرآوردههای نفتی گفت: پارسال پنج تفاهمنامه میان شرکت ملی پالایش و پخش و دانشگاهها امضا شده است تا پنج فناوری و دانش فنی مورد استفاده در پالایشگاههای کشور در مراکز تحقیقاتی دانشگاهها و سرانجام به شکل انستیتو پایهریزی شود تا از این طریق زمینهای برای پاسخگویی به نیازهای صنعت از طریق دانشگاهها فراهم شود.
شیرازیزاده فعالیتهای دانشگاهها در حوزۀ پایین دستی بهویژه پالایشی را تجربهای نوین دانست و افزود: زمینه برای تدوین برنامههای بلند مدت پنجساله با دانشگاهها برای تدوین دانش فنی فرآیند و ساخت کاتالیست فراهم شده است که در این میان دانشگاهها ملزم به همکاری با دیگر دانشگاهها و شرکتهای داخلی و خارجی دارای تجربه در این زمینه شدهاند.
وی از دو پروژه مطالعاتی مشترک با پژوهشگاه صنعت نفت خبر داد و گفت: مطالعات برای ساخت کاتالیست هیدروکراکینگ و کاتالیستهای RCD در حال انجام است که کاتالیست RCD در فرایند پیش تصفیه ته مانده و یا نفت کوره و سپس ارتقای کیفی آن به محصولات با ارزشتر در فرآیندهای شکست همچون RFCC کاربری دارد. با توجه به سیاستگذاریهای اخیر در کاهش میزان ته ماندههای سنگین نفتی در پالایشگاهها، امیدواریم که پس از فعالیتهای پژوهشی و فناورانه مرتبط، آن را در کشور تجاریسازی و بومی کنیم.
مدیریت پژوهش و فناوری شرکت ملی پالایش و پخش ایران، بهینه سازی مصرف و مدیریت انرژی و مسائل مرتبط با مهندسی کربن را به عنوان سر فصل های تحقیقات زیست محیطی مطرح و آن را از مسائل محوری نوین پژوهشی برشمرد و گفت: شرکتهای دانش بنیان باید در این مسائل قویتر عمل کنند.
شیرازیزاده دیگرفعالیتهای مجموعۀ پژوهش و فناوری شرکت ملی پالایش و پخش ایران را حمایت از پایاننامههای دانشجویی در موضوعهای فرآیندی، کاتالیستی، محیط زیستی و منابع انسانی و انتشار مجلۀ علمی ترویجی «فرآیند نو» عنوان کرد.
بر اساس این گزارش، هفتمین دوره جشنواره پژوهش و فناوری صنعت نفت، نیمه نخست دی ماه امسال در شرکت ملی صنایع پتروشیمی ایران برگزار می شود. این جشنواره ٦ دوره متوالی برگزار شده است و تنها در سال ٩٤ به دلیل تقارن با همایش «صنعت نفت دانش بنیان؛ تبلور اجرای سیاستهای اقتصاد مقاومتی» برگزار نشد. به این ترتیب امسال به طور مشترک از برترینهای پژوهش و فناوری سالهای ٩٣ و ٩٤ قدردانی میشود.
امسال از برگزیدگان در ٢ حوزه فنی و علوم انسانی قدردانی مشتمل بر بخش حقیقی (فناوران برتر، پژوهشگران برتر، مدیر پژوهشی برتر، رئیس پژوهشی برتر و کارشناسان پژوهشی برتر) و در بخش حقوقی (پروژه های پژوهشی برتر و مرکز تحقیقاتی برتر) قدردانی میشود.
نظر شما