به گزارش شانا، مهندس بیژن زنگنه صبح امروز (دوشنبه، 11 بهمن ماه) در آیین امضای قرارداد عملیاتی کردن فاز نخست طرح «جایگزینی ١٤٠ هزار تاکسی فرسوده با تاکسی پایه گازسوز با پیمایش بالا» گفت: اقدامهای زیادی برای اجرایی شدن طرحهای بند «ق» انجام شده است، سقف مصوبه برای پرداخت یارانه از طریق طرحهای تصویب شده در شورای اقتصاد به بیش از 15 میلیارد دلار میرسد، 7.5 میلیارد دلار به طرح توسعه ناوگان ریلی، 2.5 میلیارد دلار برای اجرای طرح نوسازی ٦٥ هزار دستگاه کامیون و کشنده، اتوبوسها، تاکسی ها، گازرسانی صنایع و گازرسانی روستایی تخصیص داده شده است.
وی افزود: نخستین باری است که از ظرفیتهای هدر رفته در اقتصاد ملی برای توسعه اقتصاد ملی و اشتغال آفرینی استفاده میکنیم و همه در این طرحها برنده خواهند بود، برای نمونه دولت می تواند مقدار گازوئیل صرفه جویی شده را برای صادرات استفاده کند و این موضوع سبب درآمدزایی می شود.
وزیر نفت تصریح کرد: مردم از چنین طرحهایی استفاده می کنند و این اقدامها سبب بهبود شرایط زیست محیطی میشود و کارخانهها فعال میشوند و از محل سفارش ساخت خودرو، واگن و اتوبوس برای کارخانهها اشتغال ایجاد میشود.
زنگنه ادامه داد: توسعه مصرف سی ان جی با موتورهای پایه گازسوز برای ما اهمیت بسیاری دارد، اگر سی ان جی نبود ما برای تامین مصرف سوخت خودروها با مشکل روبهرو می شدیم، اکنون معادل 20 میلیون لیتر سی ان جی در خودروها مصرف میشود، که این ذخیره ای برای استفاده در روزهای سرد سال و متعادل کردن شبکه گازرسانی کشور است.
وی عنوان کرد: در طرحهای گازرسانی روستایی حدود 98 درصد کالاهای مورد نیاز از تجهیزات ساخت داخل استفاده میشود و نیروی انسانی ایرانی در آنها فعال میشوند.
امکان تعریف سالانه 100 میلیارد دلار پروژه در قالب طرحهای بند «ق»
وزیر نفت گفت: اجرای این طرحها اقدام بسیار مهمی در اقتصاد به شمار میآید که ظرفیت زیادی برای تعریف پروژه و وجود دارد، به طوری که در صورت اقتصادی بودن پروژهها می توان سالانه 100 میلیار دلار پروژه تعریف کرد.
زنگنه تصریح کرد: آغاز به دلیل دشوار بودن فرآیند اجرا، سخت است، با این حال طرحها در شورای اقتصاد به سرعت تصویب شد و امیدواریم که روند اجرایی شدن طرحها هم شتاب گیرد و این کار توسعه یابد زیرا زمینه های زیادی برای اجرا وجود دارد که می توانند سبب اشتغال آفرینی شوند.
وی بهینه سازی مصرف را یک مسئولیت ملی و در راستای اقتصاد مقاومتی است دانست و گفت: اقتصاد مقاومتی باید اقتصادی کارآمد، بهینه، مردمی، عدالت محور باشد و این طرحها که در آنها مردم نفع میبرند و منفعت تنها برای گروهی خاص نیست، این ویژگیها را دارند.
وزیر نفت ضمن تبریک آغاز دهه فجر و ابراز خرسندی از امضای این قرارداد در آستانه آغاز دهه فجر، گفت: فکر بند «ق» تبصره ٢ قانون بودجه سال ٩٣ کل کشور، پیش تر به شکلی دیگر برای طرحهای گازرسانی روستایی انجام میشد، اما در بودجه کل کشور سال 93 با همکاری اعضای کمیسیون برنامه و بودجه ارتقا یافت.
زنگنه تصریح کرد: در این زمینه مجلس شورای اسلامی هماهنگی زیادی با دولت داشت و این موضوع به یک شاهکار همکاری میان دولت و مجلس بدل شد، بعدها بند «ق» نیز وارد ماده ١٢ قانون رفع موانع تولید رقابت پذیر و ارتقای نظام مالی کشور شد.
وی با اشاره به یارانه ها به عنوان ظرفیتی عظیم،گفت: یارانههای پرداختی برای سوخت و انرژی برای ما یک تهدید به شمار میآید، در زمانی که قیمت نفت 80 تا 90 دلار برای هر بشکه بود طبق محاسبه ای مشخص شد سالانه بابت سوخت 70 میلیارد دلار یارانه پرداخت میشود و اکنون این رقم حدود 45 تا 50 میلیارد دلار است.
وزیر نفت تصریح کرد: این موضوع یک تهدید برای اقتصاد ایران به شمار میآید، زیرا پول ملت هدر میرود، اما اکنون اجرای طرحهای بند «ق» به فرصتی بدل شده است، به طوری که از محل این 50 میلیارد دلار هر اندازه صرفه جویی شود، می توان از آن استفاده کرد.
تصویب بند «ق» ابتکار و خلاقیت بزرگی بود
زنگنه با بیان این که از نظر من هنوز کار اصلی انجام نشده است و جای کار بسیاری دارد، گفت: تصویب بند «ق» ابتکار و خلاقیت بزرگی بود، گفت: بخش عمده ای از پروژهها در صنعت نفت تعریف شد و در برخی طرحها پیشرفت مطلوب بود اما در برخی پروژه ها مانند مترو متاسفانه هنوز نتوانسته ایم اقدامی انجام دهیم.
وی افزود: من همچنان بر کمک به توسعه شبکه مترو اصرار دارم و امیدوارم تا پایان این دولت موفق به اجرای این طرح شویم زیرا توسعه شبکه مترو یکی از بهترین روشهای صرفه جویی و کمک به تحقق اهداف زیست محیطی است.
وزیر نفت درباره مسئله محیط زیست گفت: ما امروز در نقطه ای هستیم که نمیتوانیم از مسئله محیط زیست چشم پوشی کنیم و باید شبکه ای از حمل و نقل شامل مترو، اتوبوس، تاکسی، مترو داشته باشیم و این زنجیره را در شهرهای بزگ تکمیل کنیم زیرا هر اندازه پیمایش افزایش یابد، پول بیشتری از محل صرفه جویی پرداخت میشود.
فعال کردن اقتصاد با اهرم بهینه سازی مصرف
زنگنه با تاکید بر این که وزارت نفت به تعهدهای خود عمل می کند، گفت: این طرحها سبب بهینه سازی مصرف سوخت می شود و اجرای این طرحها تنها بهینه سازی نیست و در واقع فعال کردن اقتصاد با اهرم بهینه سازی است.
وزیر نفت در پایان یادآور شد: یکی از مهمترین بخشهایی که می تواند دراقتصاد ایران اشتفغال و تحرک ایجاد کند تقاضاهایی است که از طریق کالاهای بهینه سازی به اقتصاد ایران تزریق می شود و این طرحها می تواند شامل تولید خودرو، اتوبوس و کامیونهایی با مصرف بهینه سوخت، ساخت واگن و توسعه حمل و نقل ریلی، فعالیت در زمینههای تاسیسات سرمایشی و گرمایشی و ساخت و سازها باشد و تنها فرق با گذشته این است که ما پول را پس از صرفه جویی پرداخت می کنیم.
نظر شما