به گزارش شانا، سخنرانان در این سمینار یکروزه بر اهمیت چاهآزمایی به ویژه نقش این فرایند در مدیریت مخزن تاکید کردند و استفاده از فناوریها و ابزارهای نوین را برای بهبود نتایج چاهآزمایی ضروری دانستند.
سید صالح هندی، مدیر اکتشاف شرکت ملی نفت ایران در این سمینار عنوان کرد: برگزاری چنین سمینارهایی افزون بر ارتقای سطح دانش و دستاوردهای علمی، میتواند به برقراری پیوند میان حلقه های مختلف زنجیره ارزش بالادستی صنعت نفت کمک کند.
وی افزود: جدا نگاه کردن به هر یک از حوزههای اکتشاف، توسعه و تولید، روند کار در این زنجیره را مختل میکند و در مقابل، ایجاد پیوند بین حلقه های مختلف، در کسب ارزش افزوده بیشتر موثر است.
شهاب گرامی، رئیس پژوهشکده ازدیاد برداشت از مخازن نفت و گاز نیز در این سمینار با تاکید بر اهمیت مدیریت درست مخزن، استفاده از فناوری های روزآمد را در عملیات چاهآزمایی از مولفه های موثر در مدیریت مخزن عنوان کرد.
گرامی با بیان اینکه عملکرد مخزن همواره با عدم قطعیتهایی روبهروست، ادامه داد: باید با بهره مندی از ابزار مناسب، در مسیری حرکت کرد که این عدم قطعیت ها و ریسک ها تا حد ممکن کاهش یابد.
وی گفت: در حوزه چاهآزمایی در ایران، باید استفاده از فناوریها، ابزارها و آنالیزهای نوین و کارآمد بیشتر مورد توجه قرار گیرد و همانطور که در دنیا رایج است، می توان به سمت رفع چالش های موجود از طریق تعریف پروژه های تحقیقاتی و دانشگاهی مرتبط گام برداشت.
در ادامه این سمینار، محمد شریفی، عضو هیئت علمی دانشگاه صنعتی امیرکبیر درباره تفسیر داده های چاهآزمایی مخازن لایه ای و مرتضی یگانه، کارشناس مهندسی نفت مدیریت اکتشاف شرکت ملی نفت ایران درباره استفاده از روش Slug test در چاهآزمایی صحبت کردند.
ارائه سخنرانی با موضوع «نقش Deconvolution در ارزیابی اطلاعات چاهآزمایی و چالش های آن» نیز موضوع سخنرانی عبدالنبی هاشمی، رئیس دانشگاه صنعت نفت بود. مشکلات موجود پیش روی چاهآزمایی در ایران نیز در قالب پنلی در این سمینار یکروزه مورد بحث و بررسی قرار می گیرد.
نخستین سمینار تخصصی چاهآزمایی ایران از صبح امروز (دوم اسفندماه) در ساختمان مدیریت اکتشاف شرکت ملی نفت ایران آغاز به کار کرده است و عصر امروز به کار خود پایان می دهد.
نظر شما