به گزارش شانا به نقل از شرکت مهندسی و توسعه نفت (متن)، کوروش رضازاده گفت: شرکتهای بینالمللی فرهنگ نهادینه شدهای در حوزه ایمنی، بهداشت و محیط زیست (HSE) دارند و در این زمینه صاحب دانش هستند.
وی برخی کوتاهیها در حوزه اچاسیی را ناشی از ضعف در فرهنگسازی میان پیمانکاران عنوان کرد و گفت: بهتر است در زمان بررسی اسناد مناقصه، عملکرد پیمانکار در این زمینه با دقت مورد توجه قرار گیرد و یا حتی نسبت به تدوین بانک اطلاعاتی جامع پیمانکاران در این بخش اقدام و از سپردن کار به و پیمانکارانی که ساختار لازم در این زمینه را ندارند ممانعت شود.
سرپرست ایمنی، بهداشت و محیط زیست (HSE) شرکت متن افزود: شرکت متن روی این موضوع بسیار سختگیری میکند و هیچ تعارفی ندارد، زیرا اعتقاد داریم اچاسیی با جان انسانها و با محیط زیست به عنوان یک سرمایه ملی مشترک سروکار دارد و از این رو با هر نوع قصوری به شدت برخورد میکنیم.
وی یادآور شد: هماکنون 14 طرح فعال در دستور کار شرکت متن است که اصول اچاسیی در آنها به دقت اعمال و دنبال میشود.
آبگیری 88 درصد هورالعظیم
سرپرست ایمنی، بهداشت و محیط زیست شرکت متن، در ادامه به موضوع محیط زیست در منطقه هورالعظیم اشاره کرد و گفت: بحران زیستمحیطی این منطقه، ارتباط مستقیمی با توسعه میادین نفتی ندارد و شرایط اکوسیستم آبی هور تا حد زیادی تحت تاثیر وضعیت آبهای مرزی میان ایران و عراق و نیز خشکسالیهاست.
وی با بیان اینکه عملیات نفتی با اخذ مجوز و در زمانبندی مشخصی در این منطقه صورت گرفته است، ادامه داد: در حال حاضر نزدیک به ۸۸ درصد از این منطقه آبگیری شده است.
به گفته رضازاده، تالاب هورالعظیم از نظر شرایط زیستمحیطی و تاثیرگذاری بر اقلیم جنوب غرب ایران بسیار حساس و راهبردی است؛ این منطقه حدود ۶۵۰ هزار هکتار وسعت دارد و طرحهای توسعه میدانهای نفت و گاز ایران حدود ۱۲۵ هزار هکتار از این وسعت را به خود اختصاص داده است.
وی با اشاره به رعایت دقیق الزامهای زیستمحیطی در منطقه هورالعظیم گفت: به طور مثال با توجه به عملیات تحتالارضی، با انبوهی از کندههای حفاری مواجهیم و از آنجا که در حوزه تالابی ملزم هستیم کندههای حفاری را حتما به خارج از محدوده تالاب منتقل کنیم، چهار منطقه استاندارد را برای تجمیع و انباشت این کندهها احداث و حتی از تیمهای آموزشدیده استفاده کردهایم تا روی عملیات انتقال و انباشت این کندهها به خارج از محدوده تالابی نظارت و پایش مستمر داشته باشند.
رضازاده ادامه داد: منطقه هور یک سرمایه ملی است و ما تمام تلاش خود را برای برهم نخوردن اکوسیستم این منطقه بکار میگیریم.
ابلاغیه وزیر نفت، حوزه اچاسیی را متحول کرد
سرپرست ایمنی، بهداشت و محیط زیست شرکت متن با بیان اینکه پس از آغاز به کار دولت یازدهم و با اختیاراتی که وزیر نفت ابلاغ کرد، تحولی بزرگ در حوزه بهداشت، ایمنی و محیط زیست ایجاد شد، افزود: این ابلاغیه متکی به مفاد قانون جدید نفت مصوب سال ۹۰ مجلس شورای اسلامی است که تا آن زمان ابلاغ نشده بود و به تحول در حوزه اچاسیی منتهی شد.
رضازاده گفت: روال کار ما اینگونه است که نخست با تذکر کتبی و شفاهی و جلسههایی که برگزار میکنیم، مغایرتهای احتمالی در حوزه ایمنی، بهداشت و محیط زیست را تذکر میدهیم و در صورت ادامه روند، از طریق اختیارات مصوب ابلاغیه وزیرنفت، کسر مبالغی از صورتوضعیتهای پیمانکار امکانپذیر است.
نظر شما