وی با بیان اینکه این شرکت در 400 هزار کیلومتر مساحت بیش از 30 هزار کیلومتر خطوط لوله دارد، تصریح کرد: 98 درصد از تاسیسات و تجهیزات ما مربوط به سالهای 1340 تا 1350 شمسی است که اکنون فرسوده هستند و احتیاج به نوسازی دارند.
عالیپور با تاکید بر اینکه حیاتیترین تاسیسات شرکت ملی مناطق نفتخیز جنوب که خوراک پالایشگاههای نفت کشور و محمولههای صادرات نفت خام را تامین میکند احتیاج به تعمیر و نوسازی فوری دارند، اظهار کرد: قرار است طرح توسعه چهار میدان و 11 مخزن ازجمله بی بی حکیمه، گچساران، منصوری، مارون، اهواز آسماری، اهواز بنگستان از محل ماده ۱۲ قانون رفع موانع تولید رقابت پذیر، در شورای عالی اقتصاد مطرح شوند.
عالیپور از تلمبهخانههای حیاتی امیدیه و گوره یاد کرد و گفت: با توجه به اینکه این تأسیسات به منظور انتقال نفت خام صادراتی و تامین خوراک پالایشگاهها استفاده میشوند، نوسازی آنها در اولویت قرار دارد.
وی با اشاره به برنامه توسعه چهار میدان کرنج، پارسی، شادگان و رگ سفید شامل ۹ مخزن، گفت: این میدانها در قالب قراردادهای EPCF از طریق الگوی قراردادی شرکت ملی مناطق نفتخیز جنوب که به تصویب هیئت مدیره شرکت ملی نفت ایران رسیده است و موافقت وزیر نفت را دارد، توسعه مییابند.
عالیپور حجم سرمایهگذاری برای اجرای طرح جمع آوری گازهای همراه نفت را در مرحله نخست حدود 6 میلیارد دلار برآورد کرد.
نظر شما