به گزارش خبرنگار شانا، قرارداد توسعه یکپارچه میدانهای نفتی جفیر و سپهر، شامگاه امروز (یکشنبه، 27 اسفندماه) بین علی کاردر، مدیرعامل شرکت ملی نفت ایران و مهدی میرمعزی، مدیرعامل شرکت گسترش انرژی پاسارگاد امضا شد تا به این ترتیب، برای نخستین بار یک شرکت اکتشاف و تولید ایرانی به عنوان پیمانکار اصلی در قراردادهای جدید نفتی ایفای نقش کند.
بر اساس این گزارش، این قرارداد برای یک دوره 20 ساله امضا شده و هدف از آن، دستیابی به تولید روزانه حداکثر 110 هزار بشکه نفت و تولید تجمعی حدود 512 میلیون بشکه در 20 سال است که هزینههای سرمایهای مستقیم آن معادل 2 میلیارد و 427 میلیون دلار و هزینههای غیرمستقیم معادل 413 میلیون دلار برآورد شده است.
مهمترین بخشهای شرح کار این قرارداد شامل مطالعه و تهیه سناریوی توسعه بهینه میدان، تعمیر چاههای موجود، نصب پمپهای درونچاهی، حفاری چاههای عمودی و افقی در لایههای مخزنی فهلیان و ایلام (در مجموع 126 چاه) و چهار چاه پساب، انجام عملیات شکافت، تزریقآب و گاز به منظور بهبود ضریب بازیافت این میدانها و ساخت خطوط جمعآوری و انتقال نفت و خطوط انتقال برق عنوان شده است.
با اجرای کامل این طرح، ضمن افزایش ظرفیت تولید نفت خام کشور در منطقه غرب کارون، زمینههای اشتغال گسترده در استان خوزستان ایجاد شده و بازار کار مناسبی به ویژه به منظور ایجاد و توسعه کارگاههای تعمیر و بازسازی پمپهای ESP و سایر تجهیزات مربوط به وجود خواهد آمد.
بر اساس اعلام شرکت ملی نفت ایران، انتظار میرود شرکت گسترش انرژی پاسارگاد با مدیریت مناسب پروژه و همکاری با شرکتهای اکتشاف و تولید و شرکتهای سازنده تجهیزات بینالمللی، زمینه جذب سرمایه و فناوریهای لازم در بخشهای افزایش ضریب بازیافت، شیوههای نوین حفاری و همچنین دیگر بخشهای ذیربط را ایجاد و در مسیر تحقق آن تلاش کند.
پیش از این در بهمن ماه سال گذشته، تفاهمنامه مطالعاتی میدانهای سپهر و جفیر بین شرکت ملی نفت ایران و گسترش انرژی پاسارگاد امضا شده بود که پس از دریافت نتایج مطالعات و الگوی فنی و مالی این شرکت و انجام بررسیهای لازم در بخشهای مختلف شرکت ملی نفت، این پیشنهاد مورد تایید قرار گرفت و مذاکرات قراردادی بر اساس الگوی جدید قراردادهای نفتی با این شرکت آغاز و پس از یک دوره مذاکرات فشرده نهایی شد.
میدانهای سپهر و جفیر در سال 1976میلادی با حفر چاه شماره یک جفیر کشف شدند. این میدانها در بخش شمال شرقی حوزه رسوبی دشت آبادان و در 60 کیلومتری جنوب غربی اهواز قرار دارند. در نیمه دوم امسال، با مطالعات و بررسیهای انجام شده از سوی مدیریتهای ذیربط شرکت ملی نفت و شرکتهای تابع، ارتباط ساختاری مخازن این میدانها و لزوم توسعه یکپارچه آنها به منظور حداکثر کردن ثروت ملی به اثبات رسید.
نظر شما