به گزارش شانا، اکبر نعمت الهی در گفتوگو با خبرنگاران با بیان این که «موزه کارآموزان آبادان» با داشتن بیش از 12 هزار متر مساحت و 7 هزار متر فضای نمایشگاهی، بزرگترین موزه صنعتی کشور است، تصریح کرد: در مطالعات اولیه مشاوران میراث فرهنگی موزههای نفت، آبادان با توجه به ظرفیتهای عظیم به عنوان یک شهر - موزه در نظر گرفته شد.
وی با بیان این که راهاندازی موزههای نفت در نقاط مختلف این شهر (آبادان) در نظر گرفته شده است، افزود: نیروگاه شماره یک پالایشگاه آبادان، خانههای تشریفاتی و اسکله تاریخی شهر، به عنوان سه نقطه دیگری است که فعالیتهای مطالعاتی و اجرایی برای تبدیل آنها به موزههای نفت آغاز شده و بهتدریج پس از افتتاح موزه کارآموزان، تکمیل و راهاندازی خواهند شد.
مدیر موزهها و مرکز اسناد صنعت نفت با تاکید بر این که همه مکانهایی که واجد ارزشهای تاریخی در شهر آبادان هستند و از سوی مدیریت موزههای نفت شناسایی می شوند، لزوما تبدیل به موزه نخواهند شد، افزود: اما همه این مکانها ثبت ملی و مرمت می شوند و از آنها نگهداری به عمل میآید.
وی با بیان این که تاکنون بیش از 90 مکان در آبادان ثبت ملی شده است و این روند ادامه دارد، افزود: بعضی از این مکانها فراملی است و باید برای ثبت آنها در سازمان میراث جهانی صنعتی فکری کرد.
نعمت الهی با اشاره به سابقه طولانی صنعت نفت در خوزستان و شهرهای دیگری مانند مسجد سلیمان که قابلیت تبدیل به شهر موزه را دارند، افزود: در صنعت نفت 30 نقطه برای تبدیل به موزه در نظر گرفته شده استکه عموما هم در خوزستان هستند، از آبادان گرفته تا دارخوین، اهواز، امیدیه، آغاجاری و ... که همه را میتوان شهر موزه اعلام کرد.
موزه کارآموزان آبادان در محل آموزشگاه فنی و حرفهای این شهر راهاندازی میشود. نمایش فضاها، ابزار و وسایل مورد استفاده در کارگاههای آموزشی، بخشهای اداری آموزشگاه حرفهای و اسناد و اشیای مربوط به تاریخ نفت از جمله مواردی است که در «موزه کارآموزان آبادان» به نمایش در میآید.
نظر شما