به گزارش خبرنگار شانا، سیدعباس موسوی، امروز (دوشنبه، هفتم مردادماه) در نشست خبری با خبرنگاران با بیان اینکه اقدام انگلیس در توقیف کشتی حامل نفت ایران بهعنوان یک اقدام نقض برنامه جامع اقدام مشترک (برجام) را در نشست دیروز کمیسیون مشترک مطرح کردیم، گفت: یکی از موضوعهای مطرح در نشست دیروز کمیسیون مشترک برجام، بحث توقیف کشتی حامل نفت ایران بود که تلقی ما این است آن اقدام، نقض برجام است. آنها استدلالهایی دارند، اما ایران این اقدام را غیرقانونی دانسته و راهزنی دریایی بودن آن را تکرار کرده است.
وی درباره اظهارات وزیر امور خارجه عمان مبنی بر آمادگی کشورش برای تامین امنیت خلیجفارس و تنگه هرمز افزود: ایران حدود ۱۵۰۰ مایل، ساحل در خلیجفارس دارد و بیشتر آبراهه تنگه هرمز در مجاورت ایران است، از این رو امنیت آنجا با ماست و کشورهای منطقه مانند عمان روبهروی ما هستند.
سخنگوی وزارت امور خارجه درباره دیدار وزیران امور خارجه ایران و عمان نیز تصریح کرد: طبیعی است درباره مسائل منطقهای و بینالمللی مانند بحث کشتیها و تنش در خلیجفارس صحبت شده باشد، اما اینکه برای میانجیگری آمده باشد، تایید نمیکنم.
موسوی عنوان کرد: معتقدیم اگر امنیت منطقه و خلیجفارس میخواهد تضمین شود، راهی جز هماهنگی و همکاری کشورها وجود ندارد. ریشه همه ناامنیها و مشکلات، به دخالت نیروهای فراسرزمینی برمیگردد که هزاران مایل دورتر از سرزمین خود در منطقه ما دخالت میکنند. ما با عمان برای تامین امنیت خلیجفارس و تنگه هرمز همکاری داریم.
سخنگوی وزارت امور خارجه در ادامه با بیان اینکه اروپاییها در حرف زدن کم نمیآورند، اما روی حرفهای آنها نمیتوان حساب کرد، بلکه باید منتظر اقدامهای عملی آنها باشیم، گفت: اروپاییها ادعا میکنند اینستکس برای فروش نفت ایران راهاندازی شده است. همانطور که گفتیم این سازوکار مالی، مقدمهای برای انجام تعهدات است. این اصل کار نیست، اما آنها ادعا میکنند اینستکس انجام مبادلات مالی و تجاری میان ایران و آنها خواهد بود. خواست ما فروش نفت است و اینکه فروش نفت ما به دوران پیش از خروج آمریکا از توافق هستهای بازگردد.
وی درباره امتناع از سوخترسانی برزیل به دو کشتی ایرانی و حکم دادگاه این کشور در الزام به دادن سوخت به آنها گفت: آمریکاییها ادعا میکنند غذا و دارو جزو تحریمها نیست. اگر اینها تحریم نیست، پس چرا دو کشتی ایرانی که حامل غلات بودند از ترس تحریم، به آنها سوخت داده نشد؟ این بهمعنای واقعی، تروریسم اقتصادی است.
موسوی درباره اخبار منتشر شده مرتبط با توقیف یک نفتکش چینی حامل گاز مایع (الپیجی) ایران از سوی دولت سنگاپور افزود: در این ارتباط منتظر گزارش رسمی سفارت ایران در چین هستیم، زیرا محموله به مقصد چین بوده است. اگر چنین موضوعی صحت داشته باشد باعث تاسف است که برخی کشورها با انجام اینگونه اقدامها به تروریسم اقتصادی آمریکا کمک میکنند، بدون تردید این اقدام برای ما قابل قبول نیست.
نظر شما