به گزارش خبرنگار شانا، بهزاد محمدی امروز (دوشنبه، ۲۵ شهریورماه) در نشست خبری با اشاره به تأثیر حائز اهمیت صنعت پتروشیمی در اقتصاد کشور گفت: این صنعت یک نظام اقتصادی در کشور است که روز به روز با بهرهبرداری از طرحهای جدید، نقش آن پررنگتر میشود.
وی به جهش دوم صنعت پتروشیمی که از سال ۹۲ فعال شدند، اشاره و اظهار کرد: با برنامهریزی انجام شده و بهرهبرداری از طرحهای جدید در جهش دوم صنعت پتروشیمی، ظرفیت تولید این صنعت تا پایان سال ۱۴۰۰ به ۱۰۰ میلیون تن میرسد و درآمد ۱۷ میلیارد دلاری کنونی محصولات پتروشیمی را به ۲۵ میلیارد دلار میرساند.
معاون وزیر نفت در امور پتروشیمی با بیان اینکه ۲۷ طرح پتروشیمی از امسال تا سال ۱۴۰۰ به بهرهبرداری میرسد، افزود: طرحهای پتروشیمی متانول کاوه، الفین ایلام و متانول بوشهر و PVR تخت جمشید امسال افتتاح خواهند شد.
محمدی سال ۹۹ را سال پرکار و پر رونق برای صنعت پتروشیمی عنوان و تصریح کرد: سال آینده ۱۶ طرح و سال ۱۴۰۰ هفت طرح دیگر صنعت پتروشیمی به بهرهبرداری خواهند رسید؛ با تحقق جهش دوم صنعت پتروشیمی تعداد مجتمعهای پتروشیمی کشور از ۵۶ به ۸۳ مجتمع میرسد.
۴۰ میلیارد دلار سرمایهگذاری در صنعت پتروشیمی
مدیرعامل شرکت ملی صنایع پتروشیمی با اشاره به اینکه پروژههای جهش سوم پتروشیمی از سال ۱۴۰۰ تا ۱۴۰۴ اجرایی خواهند شد، ادامه داد: در مجموع ۲۶ پروژه پتروشیمی با پیشرفتهای مختلف وجود دارد که با برنامهریزی انجام شده و بهرهبرداری از آنها ظرفیت صنعت به سالانه ۱۳۳ میلیون تن و ارزش کل محصولات پتروشیمی به ۳۷ میلیارد دلار تا پایان سال ۱۴۰۴ خواهد رسید.
وی با بیان اینکه حدود ۴۰ مجوز طرح پتروشیمی صادر شده است که در مرحله تأمین سرمایه و فناوری هستند، گفت: شرکت ملی صنایع پتروشیمی این مجوزها را از محاسبه جهش دوم و سوم صنعت پتروشیمی خارج کرده است.
معاون وزیر نفت در امور پتروشیمی با اشاره به اینکه حجم سرمایهگذاری طرحهای جهش دوم ۱۷ میلیارد دلار و طرحهای جهش سوم صنعت پتروشیمی ۲۳ میلیارد دلار است، افزود: حجم سرمایهگذاری در دست اجرای کنونی صنعت پتروشیمی ۴۰ میلیارد دلار است که ۱۳ میلیارد دلار آن فاینانسشده از منابع داخلی و خارجی است.
به گفته محمدی، برای تکمیل طرحهای پتروشیمی جهش دوم صنعت پتروشیمی تا سال ۱۴۰۰ به حدود ۵ میلیارد دلار سرمایه نیاز داریم که منابع آن پیشبینی شده است.
دعوت از وزیران نفت و انرژی ۱۱ کشور به تهران
وی نمایشگاه ایران پلاست را مهمترین رویداد در حوزه پتروشیمی دانست و ادامه داد: سیزدهمین نمایشگاه بینالمللی ایران پلاست از ۳۱ شهریورماه تا سوم مهرماه با حضور ۵۷۰ شرکت داخلی، ۳۵ شرکت خارجی، ۱۲ هیئت از ۱۰ کشور خارجی و ۱۴ کشور به صورت افتخاری برگزار میشود.
مدیرعامل شرکت ملی صنایع پتروشیمی با اشاره به اینکه نمایشگاه ایران پلاست کانونی برای تعمیق ارتباط تولیدکنندگان صنعت پتروشیمی و بنگاههای متعدد در صنعت پلیمر و پلاستیک و افزایش کسبوکار است، گفت: ۸۵۰ هزار نفر اشتغال در ۱۵ هزار بنگاه فعال در صنایع پاییندست پتروشیمی وجود دارد.
محمدی به توجه ویژه وزارت نفت به شرکتهای استارتاپ و دانشبنیان افزود: این شرکتها حضور فعالی در سیزدهمین نمایشگاه بینالمللی ایران پلاست خواهند داشت و این شرکتها را به عنوان بازوی کمکی برای وزارت نفت میدانیم و امیدواریم که اثربخشی بیشتری در کل کشور بهویژه صنعت پتروشیمی داشته باشند.
معاون وزیر نفت به برگزاری همایش اکوپلاست در حاشیه سیزدهمین نمایشگاه بین المللی ایران پلاست اشاره و اظهار کرد: از وزیران نفت و انرژی ۱۱ کشور از کشورهای آسیای میانه و کشورهای همسایه برای حضور در این همایش دعوت شده است که این همایش بهمنظور افزایش همکاری در در زمینه صنعت پتروشیمی برگزار میشود.
دریافت ۳۳ میلیون تن خوراک
وی با اشاره به اینکه صنعت پتروشیمی حدود سالانه ۳۳ میلیون تن خوراک از پالایشگاههای نفت و گاز و واحدهای انجیال دریافت میکند، گفت: ۲۵ میلیون تن خوراک بهصورت مستقیم و ۸ میلیون تن مربوط به سوخت مصرفی در صنعت است که این میزان خوراک معادل ۶۵۰ هزار بشکه نفت در روز میشود.
مدیرعامل شرکت ملی صنایع پتروشیمی با بیان اینکه هماکنون ۵۴ مجتمع تولیدی و دو مجتمع سرویسدهنده در صنعت پتروشیمی کشور وجود دارد، ادامه داد: ظرفیت تولید این صنعت هماکنون ۶۵.۸ میلیون تن است که این رقم در سال ۹۲ حدود ۵۷ میلیون تن بود.
محمدی با اشاره به اینکه بخشی از محصولات پتروشیمی در خود صنعت مصرف میشود، تصریح کرد: هم اکنون سالانه ۳۱ میلیون تن محصول نهایی در صنعت تولید میشود که قابل عرضه به بازارهای داخلی و خارجی است. حدود ۲۲.۵ میلیون تن محصول صادر و ۸.۵ میلیون تن در بازارهای داخلی مصرف میشود که ۵ میلیون تن آن بهصورت عرضه در بورس است.
معاون وزیر نفت با بیان اینکه ۱۰۸ هزار نفر بهطور مستقیم در مجموع طرحها و مجتمعهای تولیدی پتروشیمی اشتغال دارند، افزود: این رقم در سال ۱۴۰۰ به ۱۲۳ هزار نفر خواهد رسید و اشتغال غیرمستقیم عددی بیش از این رقم است.
۳۵۰ نوع محصول پتروشیمی
به گفته وی، ۴۴ نوع محصول شیمیایی و ۱۸ نوع محصول پلیمری با ۳۰۰ گرید مختلف در صنعت پتروشیمی تولید میشود.
مدیرعامل شرکت ملی صنایع پتروشیمی با اشاره به اینکه در دو حوزه کسب دانش فنی تولید محصولات و کاتالیستهای پرمصرف در حوزه پژوهش و فناوری فعالیت میشود، گفت: از ۴۰ نوع گروه کاتالیستی، ۱۶ گروه تا به حال بومی و صنعتی شده است که در داخل کشور تولید میشود و ۹ گروه در حال بومیسازی تا سال ۱۴۰۰ است که امیدواریم ۲۵ گروه کاتالیستی تا سال ۱۴۰۰ بومیسازی شوند.
محمدی با تأکید بر توسعه کیفی همزمان با توسعه کمی به صورت متوازن و پایدار گفت: با اطلاع از بازارهای جهانی باید به گونهای حرکت کنیم که هم در صادرات و هم در رونق صنایع پاییندستی پیشرفت مناسب را داشته باشیم.
معرفی طرح پتروشیمی در سواحل خزر در مهرماه
معاون وزیر نفت با اشاره به اینکه صنعت پتروشیمی در هابهای ماهشهر، عسلویه و دیگر مناطق کشور در حال فعالیت است، اظهار کرد: توسعه صنعت پتروشیمی با تأکید وزیر نفت در سواحل خزر در استانهای گلستان، مازندران و گیلان ضمن حفظ مسائل زیست محیطی از پارسال در دستور کار است.
وی با بیان اینکه برای این مناطق پروژهای تعریف شده است که به دلیل دسترسی به منابع گازی بتواند با خوراک گاز کار کند و با توجه به جمعیت این استانها تکرارپذیر باشد، ادامه داد: طرح مناسبی که برای منطقه اشتغالزا باشد تعریف شده است و انشاءالله مهرماه این طرح معرفی میشود. سرمایهگذار این طرح که به احتمال زیاد در استان گیلان اجرا میشود نیز مشخص شده است.
مدیرعامل شرکت ملی صنایع پتروشیمی با اشاره به اینکه توسعه متوازن نیاز به برنامهریزی دارد و یکشبه صورت نمیگیرد، افزود: توسعه پایدار صنعت پتروشیمی در جهش سوم هدفگذاری شده است.
محمدی با تأکید بر اینکه هماکنون شرکت ملی صنایع پتروشیمی مانند گذشته بهراحتی به طرحها مجوز نمیدهد، گفت: به طرحهایی مجوز داده میشود که در زنجیره ارزش صنعت باشد. وظیفه صنعت پتروشیمی تهیه نقشه راه برای توسعه کمی و کیفی صنعت است و این شرکت هماکنون با حساسیت بیشتری در این زمینه حرکت میکند و متناسب با توسعه خوراک به توسعه هوشمندانه صنعت میپردازد.
افتتاح ۶ طرح تأمین خوراک تا سال ۱۴۰۲
معاون وزیر نفت با بیان اینکه اشتغالزایی دغدغه دولت است، تصریح کرد: شرکت ملی صنایع پتروشیمی به دنبال این است که سبد اشتغال را متنوع کند و از نیروهای جوان و کارآمد در کنار افراد مجرب استفاده شود.
وی با اشاره به اینکه همزمان باتوسعه باید به موضوع تأمین خوراک نیز توجه شود، ادامه داد: هماکنون ۶ طرح تأمین خوراک صنعت پتروشیمی در حال اجرا وجود دارد که سه طرح آن انجیال است.
محمدی اظهار کرد: این ۶ طرح تأمین خوراک تا سال ۱۴۰۲ به بهره برداری خواهند رسید و ۱۵ میلیون تن خوراک دریافتی صنعت پتروشیمی را افزایش خواهد داد.
نظر شما