به گزارش خبرنگار شانا، مسعود کرباسیان امروز (دوشنبه، هشتم مهرماه) در آیین امضای قراردادهای ساخت و تامین الکتروپمپهای طرح انتقال نفت گوره - جاسک، اظهار کرد: در همه قراردادهایی که امضا میشود، ضمیمهای با محور بهرهمندی از توان تولید داخل وجود دارد.
وی گفت: قراردادهایی که امروز امضا شد، بخشی از یک طرح ملی و راهبردی (طرح انتقال نفت خام گوره به جاسک و احداث پایانه جاسک) است که مصوبه آن در سال ۹۶ ابلاغ شد و با توجه به حجم کار قابلتوجهی که از زمان تصویب طرح تا کنون انجام شده است، اطمینان دارم این طرح در موعد مقرر به سرانجام میرسد.
اشتغالزایی، رونق و توسعه در مکران
مدیرعامل شرکت ملی نفت ایران به بخشهای مختلف طرح انتقال نفت خام گوره - جاسک مشتمل بر احداث پنج تلمبهخانه به ارزش قراردادی ۱۴۳ میلیون یورو، احداث هزار کیلومتر خط لوله ۴۲ اینچ، احداث ۲۰ مخزن ۵۰۰ هزار بشکهای برای ذخیرهسازی نفت، ایجاد پایانه بزرگ نفتی در جاسک و ... که همگی با اتکا به توان داخل انجام میشود اشاره کرد و گفت: برآیند اجرای این طرح، رونق صنایع پاییندستی، اشتغالزایی و توسعه در منطقه مکران خواهد بود.
معاون وزیر نفت ادامه داد: این طرح از این حیث که در آن فعالیتهای بیسابقهای انجام میشود، بسیار حائز اهمیت است، چه در زمینه ساخت پمپها و چه در زمینه تولید ورق نیس که پیش از این در کشور تولید نمیشد و خرید آن هم به لحاظ مصرف دوگانه با مشکل مواجه بود، اما با حمایت آقای مهندس زنگنه و اعتماد ایشان به تولیدکنندگان داخلی، امروز شاهد تحقق ساخت داخل در این زمینه هستیم.
کرباسیان با اشاره به حذف ورقهای نیس از چرخه واردات عنوان کرد: داخلیسازی این ورقها از خروج حدود ۳۰۰ میلیون یورو ارز از کشور جلوگیری کرده است.
به گفته وی، هماکنون ماهانه ۳۰ هزار تن اسلپ تولیدی شرکت فولاد مبارکه در شرکت فولاد اکسین به ورق تبدیل و سرانجام در کارخانههای لولهسازی به لوله تبدیل میشود و تا کنون ۲۰ کیلومتر از این لولهها تحویل نفت شده است.
نفت همکاران خود را تنها نمیگذارد
مدیرعامل شرکت ملی نفت ایران با اشاره به اهمیت لوله در میان اقلام کاربردی صنعت نفت، اطمینان خاطر داد که روند خرید لوله از سازندگان داخلی ادامه مییابد.
وی گفت: نفت هیچوقت همکاران خود اعم از پیمانکاران، مشاوران و... را در بخشهای مختلف صنعت تنها نخواهد گذاشت.
معاون وزیر نفت این را هم گفت که سازندگان در تخصیص ارز با مشکلی مواجه نخواهند شد.
کرباسیان در ادامه با اشاره به بخش دیگری از طرح انتقال نفت خام گوره به جاسک که بر مبنای آن قرار است سه گوی شناور به منظور پهلوگیری کشتیهای غول پیکر (VLCC) در جاسک احداث شود، توضیح داد: شرکت نفت و گاز پارس مناقصه مربوط به این بخش را نیز ظرف چند هفته آینده برگزار میکند و همانند برنامهریزی صورت گرفته برای استفاده حداکثری از توان شرکتهای ایرانی در بخش ساخت و تامین الکتروپمپها، در این بخش نیز با نظر مثبت وزیر نفت استفاده حداکثری از ظرفیتهای موجود داخلی مدنظر قرار میگیرد.
وی با تصریح و تاکید بر اینکه رویکرد وزارت نفت و شرکت ملی نفت ایران به عنوان زیرمجموعه این وزارتخانه در همه طرحها حمایت از توانمندیهای ایرانی است، اظهار کرد: حمایت نفت از ظرفیتهای داخلی توقفپذیر نیست.
۸ گروه کالایی جدید در راه است
مدیرعامل شرکت ملی نفت ایران از اضافه شدن هشت گروه کالایی جدید به طرح بومیسازی ۱۰ گروه کالاهای کاربردی نفت نیز در آینده نزدیک خبر داد و گفت: نفت از هر فرصتی برای خدمت به تولید و تولیدکننده ایرانی استفاده خواهد کرد.
بر اساس این گزارش، صبح امروز قرارداد ساخت و تامین ۵۰ الکتروپمپ طرح انتقال نفت گوره به جاسک با حضور وزیر نفت و جمعی از مدیران ارشد وزارت نفت، بین شرکت مهندسی و توسعه نفت (متن) و سه شرکت ایرانی پمپهای صنعتی ایران، پمپیران و پتکو امضا شد.
احداث خط لوله گوره - جاسک و پایانه صادراتی نفتخام در بندر جاسک، از طرحهای اولویتدار شرکت ملی نفت ایران است که با استفاده حداکثری از توان پیمانکاران و سازندگان داخلی در دست اجرا قرار دارد. این طرح مشتمل بر بخشهای ساخت حدود هزار کیلومتر خط لوله ۴۲ اینچ، پنج ایستگاه پمپاژ، تجهیزات اندازهگیری و پایش، ساخت مخازن ذخیرهسازی و ساخت اسکله صادراتی است و با اجرای آن، امکان انتقال روزانه یک میلیون بشکه نفت خام از پایانه نفتی گوره در استان بوشهر به منطقه جاسک در ساحل دریای عمان فراهم میشود و جاسک به عنوان دومین پایانه صادراتی نفت خام کشور، اهمیت راهبردی مییابد.
نظر شما