به گزارش خبرنگار شانا، حسن نشانزاده امروز (سهشنبه، ۳۰ مهرماه) در حاشیه ششمین نمایشگاه چرم، کیف، کفش و صنایع وابسته در جمع خبرنگاران با اشاره به اینکه پتروشیمی اروند یکی از بزرگترین تولیدکنندگان زنجیره کلر دنیاست، اظهار کرد: این مجتمع با ظرفیت نصبشده سالانه ۲ میلیون و ۸۰۰ هزار تن محصول شامل کارخانجات کلرآلکالی، اتیلندیکلراید و وینیلکلرایدمونومر (EDC/VCM) و پیویسی سوسپانسیون و امولسیون (SPVC/EPVC)، توان تولید سالانه ۶۰۰ هزار تن کاستیک، ۳۰۰ هزار تن SPVC و ۴۰ هزار تن EPVC را دارد.
وی افزود: شرکتکنندگان در نمایشگاه چرم، کیف، کفش و صنایع وابسته از صنایع پاییندست و مصرفکنندگان محصول EPVC پتروشیمی اروند هستند.
مدیرعامل پتروشیمی اروند ادامه داد: این مجتمع علاوه بر تأمین کلر مورد نیاز خود، هماکنون کلر مورد نیاز پتروشیمی بندرامام، غدیر، کارون و خوزستان را نیز تأمین میکند.
نشانزاده با بیان اینکه صادرات محصولات پتروشیمی اروند از طریق شرکت تجارت صنعت خلیج فارس انجام میشود، تصریح کرد: فروش داخلی محصولات این شرکت بهصورت ۱۰۰ درصدی در بورس انجام میشود.
تأمین صددرصد کاستیک کشور
وی اظهار کرد: با تأسیس پتروشیمی اروند صددرصد کاستیک مورد نیاز کشور تأمین شد که این موضوع از خروج ارز از کشور جلوگیری کرد و در کنار آن این شرکت مازاد این محصول را صادر نیز کرده و برای کشور ارزآوری نیز داشته است. کاستیک محصولی راهبردی است که در صنایع نفت، گاز، شوینده، آلومینیوم، فولاد و ... کاربرد اساسی دارد.
مدیرعامل پتروشیمی اروند با اشاره به اینکه ظرفیت تولید پیویسی ایران ۷۴۰ هزار تن است، یادآور شد: این شرکت افزون بر تولید سالانه ۳۰۰ هزار تن SPVC، تنها تولیدکننده EPVC در ایران است و در خاورمیانه تنها سابیک عربستان این محصول را تولید میکند.
نشانزاده تصریح کرد: شرکت پتروشیمی اروند تلاش میکند با استفاده از توانمندیها و کاتالیستهای داخلی تولید این مجتمع را به حداکثر برساند و در نیمه دوم امسال عملکرد بسیار قابل توجهی را داشته باشد.
وی با اشاره به اینکه مشتریان پتروشیمی اروند محصول EPVC مورد نیاز خود را در گذشته از کشورهای دیگر وارد میکردند، گفت: هماکنون به اذعان مصرفکنندگان، محصولات این مجتمع از کیفیت بالاتری نسبت به تولیدات سابیک عربستان برخوردار است.
مدیرعامل پتروشیمی اروند افزود: نیاز بازار داخل به محصول EPVC حدود سالانه ۲۵ هزار تن در گریدهای مختلف است که این شرکت در نیمه نخست امسال این نیاز را تا حدودی زیادی پوشش داده است.
مدیریت تحریم در صنعت پتروشیمی
نشانزاده با بیان اینکه شرکت پتروشیمی اروند براساس نیاز داخل، تولید گریدهای مختلف را امکانسنجی میکند، ادامه داد: قیمت محصولات این شرکت نسبت به کشورهای دیگر بسیار پایینتر است و هزینههای گمرکی و حمل را نیز حذف خواهد کرد.
وی تصریح کرد: پنج گرید مختلف EPVC میتوان تولید کرد که هماکنون با توجه به نیاز و تقاضای داخل، سه گرید در پتروشیمی اروند تولید میشود و دو گرید دیگر را نیز در صورت نیاز کشور میتواند تولید کند.
مدیرعامل پتروشیمی اروند یادآور شد: این شرکت همه تلاش خود را میکند تا ارزآوری و حداکثر ارزش افزوده برای کشور به وجود آید و از خامفروشی نیز جلوگیری شود.
نشانزاده با اشاره به اینکه صنعت پتروشیمی در مقابل تحریمها مقاوم است، گفت: با وجود اینکه نمیتوان نقش تحریم را در عملکرد صنایع نادیده گرفت، اما تحریم در صنعت پتروشیمی بسیار خوب مدیریت شده و اجرای طرحهای پتروشیمی گویای آن است که این صنعت در شرایط سخت کوتاه نمیآید و به برنامه خود ادامه میدهد.
وی با بیان اینکه شاخصهای زیستمحیطی شرکت پتروشیمی اروند مطابق با شاخصهای سازمان حفاظت محیط زیست است، تصریح کرد: این شرکت پروژههایی را تعریف کرده است تا یک سال آینده گواهی صنعت سبز و غیرآلاینده را اخذ کند.
نظر شما