عدل هاشمیپور در گفتوگو با خبرنگار شانا، با بیان اینکه کاهش عرضه نفت همواره در پی عواملی مختلف پدید میآید، اما کاهش داوطلبانه بهطور معمول برای برقراری توازن بین عرضه و تقاضا در بازار نفت و به تعادل رساندن قیمتهاست، گفت: براساس تصمیم نشست فوقالعاده وزارتی کشورهای عضو و غیرعضو اوپک موسوم به اوپک پلاس، ایران، لیبی و ونزوئلا از توافق کاهش عرضه روزانه ۱۰ میلیون بشکهای برای ماههای مه و ژوئن مستثنا شدهاند، از این رو ایران که هماکنون تحت تحریمهای یکجانبه آمریکاست، مشارکتی در کاهش تولید نفت ندارد.
وی افزود: از آنجا که بازارهای جهانی هماکنون با مازاد عرضه شدید نفت روبهروست، بازار کشش این مقدار عرضه خارج از سیستم را ندارد و این بهمعنای کاهش قیمتها و بالا رفتن سطح ذخیرهسازیهای جهان است.
وی به موضع کشور مکزیک که با مقدار سهمیه کاهش تولید خود در توافق کاهش تولید کشورهای عضو و غیرعضو اوپک است، اشاره و تصریح کرد: معتقدم این کشور برای منفعت خود و در نمای کلی برای منافع اقتصادی جهان خود را با این تصمیم کلی تطبیق دهد.
هاشمیپور عنوان کرد: دیدگاههای در ائتلاف اوپک پلاس همگراست و مکزیک باید سریعتر موضع خود را مشخص کند، در هر صورت نقش ایران در مذاکرات و تصمیمگیریهای این نشست فعال و پویا بود، ما به عنوان عضو موسس در این سازمان بینالمللی جزو کشورهایی هستیم که همیشه حرف برای گفتن داریم.
وی گفت: تصمیم نشست فوقالعاده وزارتی کشورهای عضو و غیرعضو اوپک برای کاهش تولید دو ساله است برای نخستین بار در تاریخ اوپک و تاریخ همکاری کشورهای عضو و غیرعضو این سازمان رخ داده است.
به گزارش شانا، بیژن زنگنه، وزیر نفت، پس از پایان بیش از ۱۰ ساعت مذاکره میان وزیران نفت و انرژی ۲۳ کشور عضو و غیرعضو سازمان کشورهای صادرکننده نفت (اوپک) در نهمین نشست فوقالعاده اوپک پلاس از طریق وبینار گفت: توافق برای کاهش روزانه ۱۰ میلیون بشکهای تولیدکنندگان عضو و غیرعضو اوپک حاصل و قرار شد دیگر تولیدکنندگان نفت جهان نیز به این توافق بپیوندند.
اوپک، روسیه و دیگر متحدانش روز پنجشنبه (۲۱ فروردینماه) برای مجموع کاهش تولید روزانه ۱۰ میلیون بشکهای کشورهای عضو و غیرعضو اوپک از یکم ماه مه سال ۲۰۲۰ میلادی برای یک بازه زمانی اولیه بهمدت دو ماه که پایان این بازه ۳۰ ژوئن امسال خواهد بود، سپس برای کاهش عرضه روزانه ۸ میلیون بشکه در یک بازه زمانی ۶ ماهه از یکم ژوئیه تا ۳۱ دسامبر سال ۲۰۲۰ و سرانجام کاهش عرضه روزانه ۶ میلیون بشکه در بازه زمانی سوم از یکم ژانویه ۲۰۲۱ تا ۳۰ آوریل ۲۰۲۲ بهمدت ۱۶ ماه، توافق کردند.
همه تولیدکندگان عضو و غیرعضو اوپک حاضر در توافقنامه همکاری به استثنای مکزیک درباره موارد یادشده به توافق رسیدند، در نتیجه این توافق مشروط به رضایت مکزیک است.
نشست فوقالعاده وزیران نفت و انرژی G20 از طریق وبینار که دن برولیت، وزیر انرژی آمریکا هم در آن شرکت کرد، روز جمعه (22 فروردینماه) برگزار شد و در پایان بدون اشاره به رقمی برای مشارکت در توافق کاهش تولید و انتشار بیانیهای کلی به کار خود پایان داد.
نظر شما