خاموشی صدای بیصدای نفت ایران: اخبار این هفته صنعت نفت با درگذشت نماینده ایران در هیئت عامل اوپک آغاز شد؛ حسین کاظمپور اردبیلی پس از دو هفته تحمل رنج ۲۷ اردیبهشتماه دار فانی را وداع گفت و با درگذشت خود افزون بر خانواده صنعت نفت و وزارت امورخارجه، ایران را داغدار کرد. رئیسجمهوری، معاون اول رئیسجمهوری، دبیرکل اوپک، دبیرکل مجمع کشورهای صادرکننده گاز، وزیر نفت، وزیر امور خارجه و بسیاری دیگر با ارسال پیامهای جداگانه که کلیدواژه آن صراحت در بیان عقاید و فراجناحی بودن آقای کاظمپور بود با این ضایعه دردناک ابراز همدردی کردند. زنگنه اما در بخشی از پیامش نوشت: «باورم نمیشود که دوست شفیقم، حسین کاظم پوراردبیلی، ناگهان این جهان فانی را به سوی سرنوشت ابدی ترک گفته باشد و من در سوگ او نشسته باشم. اما مرگ، هم واقعیت و هم حقیقتی است که دیر یا زود، گریزی از آن نیست و جز تسلیم چارهای در برابر آن نیست.» محمجواد ظریف هم نوشت: «این شهید زنده هفتم تیر، در تمامی چهار دهه گذشته از وزارت تا سفارت و از معاونت وزیر تا عضویت هیئت عامل اوپک همواره مدافعی تیزهوش و باصلابت برای منافع ملی و مشاوری امین و دقیق و صریح برای مسئولان جمهوری اسلامی ایران بود.» پیکر حسین کاظمپور اردبیلی یکشنبه ۲۸ اردیبهشتماه در آرامگاه ابدیاش در قطعه ۱۱۰ بهشت زهرا آرام گرفت و صدای بیصدا نفت ایران خاموش شد.
جکت فاز ۱۱ در آبهای خلیج فارس: پارس جنوبی هم این هفته خبرساز بود. عملیات نصب نخستین جکت آخرین فاز پارس جنوبی (فاز ۱۱) پایان هفته با فرمان رئیسجمهوری آغاز شد. وزن این چهارپایه و متعلقات آن معادل ۲ هزار و ۲۰۰ تن و دارای ارتفاعی برابر با ۸۰ متر است. رئیسجمهوری در آیین آغاز عملیات اجرایی این جکت با قدردانی از کارکنان صنعت نفت گفت: آمریکا نمیتواند ملت ما را به زانو در بیاورد، دلیلش طرحهایی است که در سال ۹۹ پس از دو سال و چند ماه از تحریم شدید اجرا و پیاده میکنیم. وزیر نفت هم با تشریح اقدامهای انجام شده در پارس جنوبی از سال ۹۲ تاکنون و با بیان اینکه تولید گاز از میدان مشترک پارس جنوبی اکنون به ۷۰۰ میلیون مترمکعب رسیده است و تا پایان سال ۵۰ میلیون مترمکعب به این میزان افزوده میشود متوقف نشدن روند توسعه صنعت نفت در زمان تحریمها را پیام توسعه این طرح برشمرد. از دیگر اخبار پارس جنوبی در این هفته اظهارات محمد مشکینفام، مدیرعامل شرکت نفت و گاز پارس بود که از افت نامحسوس تولید میدان مشترک پارس جنوبی گفت و تحقق وعده تأمین ۷۵ درصدی گاز کشور تا ۲۵ سال آینده را نیازمند توسعه میدانهای دیگر خلیج فارس دانست.
کاهش مصرف گاز با گرم شدن هوا: مدیر دیسپچینگ شرکت ملی گاز ایران این هفته از روند کاهش مصرف گاز طبیعی با توجه به افزایش دمای هوا در بسیاری از مناطق کشور خبر داد و با بیان اینکه میانگین مصرف روزانه گاز طبیعی خانگی، تجاری و صنایع غیرعمده نسبت به فروردینماه ۵۳ میلیون مترمکعب کاهش یافته است، گفت: میانگین مصرف گاز طبیعی خانگی، تجاری و صنایع غیرعمده در اردیبهشت ماه ۲۹۶ میلیون مترمکعب، مصرف صنایع عمده ۱۲۴ میلیون مترمکعب و مصرف نیروگاهها ۱۶۹ میلیون مترمکعب در روز بوده است. حالا که بحث گاز مطرح است این را هم باید گفت که وزیر نفت این هفته در احکامی جداگانه محمدرضا صدیقی را بهعنوان عضو اصلی و غلامرضا مشایخی و ولیالله دینی را بهعنوان عضوعلی البدل هیئت مدیره شرکت ملی گاز ایران منصوب کرد.
از دیگر اخبار این هفته مربوط به بخش گاز باید به توضیحات اداره کل روابط عمومی وزارت نفت درباره ساخت آسمانخراش گاز اشاره کرد که در بخشی از آن آمده است اعداد و ارقام چند هزار میلیارد تومانی که در این باره به عنوان هزینه ساخت مجموعه گاز ذکر شده اساساً فاقد مبنا و موضوعیت است، زیرا شرکت گاز با توجه به تنگناهای مالی موجود برای این قبیل امور چنین منابع و بودجهای در اختیار نداشته و بنابراین موضوع احداث ساختمان جدید برای شرکت گاز در شرایط کنونی در دستور کار این شرکت قرار ندارد.
واریز شدن ۶۰ لیتر سهمیه بنزین خردادماه، دیدار وزیر نفت با نمایندگان کمیسیون انرژی مجلس و رسیدن قیمت نفت به بالاترین سطح در یک ماه گذشته (برنت ۳۳ دلار و ۶۹ سنت) از دیگر اخبار این هفته صنعت نفت بوده است.
پیشنهاد هفته: «معمار دیپلماسی نفت» عنوان گزارشی است که در روزنامه شرق به مناسبت درگذشت حسین کاظمپور اردبیلی منتشر شد. پیشنهاد میشود این گزارش را که مجموعهای از گفتارها و خاطرات درباره نماینده ایران در هیئت عامل است بخوانید.
نظر شما