۱۷ مرداد ۱۳۹۹ - ۱۹:۰۹
  • کد خبر: 305803
گزیده‌های نفتی هفته

بهره‌برداری از سه طرح پتروشیمی، افتتاح گازرسانی به ۷۷ روستا در استان خراسان رضوی و آغاز پویش سبز، سفر اعضای کمیسیون انرژی مجلس به خوزستان، افزایش صادرات گاز و افزایش قیمت نفت در پی‌ حوادث لبنان را می‌توانید در گزیده‌های نفتی این هفته بخوانید.

بهره‌برداری از سه طرح پتروشیمی: پتروشیمی متانول کاوه، کیمیای پارس خاورمیانه و کاتالیست لرستان پنجشنبه این هفته به‌صورت ویدئوکنفرانس و با فرمان رئیس جمهوری به‌صورت رسمی افتتاح شد. حسن روحانی، رئیس‌ جمهوری در آیین افتتاح این سه طرح ملی اعلام کرد: افتتاح‌های امروز در صنعت پتروشیمی رقمی بالغ بر یک میلیارد و ۶۰۰ میلیون دلار ارزش دارد که نشان می‌دهد ما در شرایط سخت تحریم اقتصادی نیز پروژه‌های متعددی افتتاح می‌کنیم. بیژن زنگنه، وزیر نفت هم اعلام کرد تولید محصولات پتروشیمی تا پایان این دولت نسبت به ابتدای دولت دو برابر شده است و مجموع ارزش تولیدات پتروشیمی تا پایان سال ۱۴۰۳ و در ادامه کار جهش سوم به ۳۷ میلیارد دلار می‌رسد. از دیگر اخبار صنعت پتروشیمی در روز پنجشنبه اعلام رسیدن ظرفیت تولید پروپیلن کشور به ۴ میلیون تن در سال ۱۴۰۴ با اجرای طرح جامع افزایش پروپلین است که از سوی بهزاد محمدی، معاون وزیر نفت در امور پتروشیمی اعلام شد. هم‌اکنون روزانه ۹۵ هزار تن پروپیلن در صنعت پتروشیمی تولید می‌شود.

پویش سبز: آیین افتتاح گازرسانی به ۷۷ روستا در استان خراسان و آغاز به‌کار خط لوله انتقال تقویتی جنوب مشهد این هفته با حضور جمعی از نمایندگان مجلس به میزبانی وزیر نفت در ساختمان مرکزی وزارت نفت به‌صورت ویدئوکنفرانس برگزار شد. بیژن زنگنه، وزیر نفت در این مراسم از گازرسانی به شهرهای و روستاهای ایران به‌عنوان پویش سبز نام برد و افزایش گازرسانی در سال‌های اخیر را مرهون توسعه پارس جنوبی دانست و این خبر را هم داد که اعداد صادرات فرآورده‌های نفتی بی‌نظیر است. حسن منتظرتربتی، مدیرعامل شرکت ملی گاز ایران هم اعلام کرد تا پایان هفته دولت امسال ۳۲ هزار و ۱۹۷ روستا در کشور از گاز طبیعی بهره‌مند خواهند بود و تلاشمان این است تا پایان سال آینده گازرسانی به روستاها پایان یابد. سید امیرحسین قاضی‌زاده هاشمی، نایب رئیس مجلس شورای اسلامی هم نهضت گازرسانی در سال‌های اخیر را سبب افزایش رفاه مردم دانست و تأکید کرد: وزیر نفت دغدغه ارتقای کیفیت و بهره‌وری را دارد که در این زمینه مشغول تهیه اسنادی برای بهره‌برداری بهینه از منابع خدادادی است. تعدادی از نمایندگان استان خراسان نیز در این مراسم از وزارت نفت و شرکت ملی گاز ایران به دلیل گسترش گازرسانی در سال‌های اخیر قدردانی کردند.

کمیسیون انرژی در خوزستان:  فریدون عباسی، رئیس کمیسیون انرژی که این هفته با سایر اعضای این کمیسیون به استان خوزستان سفر کرده بود در نشست با فرخ علیخانی، معاون امور تولید شرکت ملی نفت ایران، احمدی محمدی، مدیرعامل شرکت ملی مناطق نفت‌خیز جنوب و مدیران ارشد مناطق نفت‌خیز جنوب رشد دانش و تجربه در بخش خصوصی استان خوزستان را قابل مشاهده دانست و اعلام کرد: این مهم در نتیجه اعتماد و حمایت‌های پیوسته صنعت نفت از ظرفیت‌های داخلی محقق شده است. فرخ علیخانی هم گفت: شرکت ملی نفت ایران با وجود فشارهای ناشی از تحریم و شرایط حاد ناشی از کرونا، برنامه‌های راهبردی در حوزه‌ توسعه میدان‌ها، افزایش تولید، بازسازی و نوسازی تأسیسات و اخیراً طرح ملی انتقال نفت سنتزی را با شتاب و انگیزه‌ای دوچندان دنبال کرده است. احمد محمدی، مدیرعامل شرکت ملی مناطق نفت‌خیز جنوب هم گفت: سال گذشته با وجود تحریم‌های ظالمانه موفق شده‌ایم توان تولید نفت خام را به میزان ۱۰۴ درصد برنامه ابلاغی محقق سازیم. حالا که بحث مناطق نفت‌خیز جنوب مطرح است این خبر را هم باید به نقل از مدیرعامل این شرکت اعلام کرد که تکلیف ۱۳ بسته دیگر از طرح نگهداشت و افزایش تولید شرکت ملی مناطق نفت‌خیز جنوب با نهایی شدن فرآیند مناقصات و انتخاب پیمانکاران مشخص شده است و از این میان، قرارداد ۱۱ بسته طی روزهای آینده امضا می‌شود.

افزایش صادرات گاز: سرپرست مدیریت دیسپچینگ شرکت ملی گاز ایران این هفته از افزایش صادرات گاز ایران و ثبت رکورد تازه خبر داد. محمدرضا جولایی میانگین صادرات گاز ایران در تیرماه امسال را روزانه ۷۹ میلیون مترمکعب و میانگین صادرات گاز به ترکیه و عراق را در حال حاضر ۷۵ میلیون مترمکعب عنوان کرد. محمدرضا جولایی همچنین در خبری دیگر با اعلام  مصرف روزانه ۵۷۵ میلیون مترمکعب گاز در ۱۵ مردادماه اعلام کرد: از ابتدای امسال تاکنون در مجموع ۹۱ میلیارد مترمکعب گاز به خطوط سراسری تزریق شده است که نسبت به دوره مشابه پارسال افزایش چهار درصدی داشته است.

اوپک و بازار نفت: رویترز در خبری که این هفته منتشر کرد از افزایش بیش از یک میلیون بشکه‌ای تولید نفت سازمان کشورهای صادرکننده نفت (اوپک) در ماه ژوئیه خبر داد. این خبرگزاری دلیل این موضوع را پایان کاهش عرضه مازاد داوطلبانه فراتر از توافق کاهش تولید ائتلاف اوپک پلاس از سوی عربستان و دیگر اعضای حاشیه خلیج فارس این سازمان اعلام کرد. خبر دیگر از اوپکی‌ها اینکه عراق باز هم به توافق کاهش تولید خود عمل نکرد و در ماه ژوئیه بازهم بیش از سهمیه نفت تولید کرده است. این کشور همچنین در این ماه روزانه ۲ میلیون و ۷۵۰ هزار بشکه نفت صادر کرده است. از ونزوئلا هم خبر اینکه صادرات روزانه نفت این کشور به زیر ۴۰۰ هزار بشکه رسید و شرکت نفت دولتی ونزوئلا (پدوسا)، در ماه ژوئیه تنها ۳۸۸ میلیون و ۱۰۰ هزار بشکه در روز نفت صادر کرده است.  دو خبر هم از نفت آمریکا؛ نخست اینکه شرکت ماراتون پترولیوم قصد دارد دو پالایشگاه نفت ایالات متحده آمریکا را به‌طور دائمی تعطیل ‌کند و دوم اینکه ظرفیت پالایشی آمریکا برای نخستین بار در یک دهه اخیر افت کرده است. همچنین قیمت نفت روزهای پایانی هفته به دلیل انفجار در بندر بیروت، پایتخت لبنان به بالای ۴۵ دلار رفت.  

دیگر اخبار: بازدید علی آقا محمدی، نماینده مقام معظم رهبری از منطقه بهرگان، ابلاغ دستورعمل بیمه تکمیلی کارکنان پیمانکاری شرکت‌های تابع وزارت نفت، تبریک وزیر نفت به مناسبت روز خبرنگار، آغاز طرح تبدیل یارانه‌ای خودروهای مسافربر شخصی در آینده نزدیک و آغاز اجرای پتروشیمی ارغوان در عسلویه از دیگر اخبار صنعت نفت در هفته جاری بود.

پیشنهاد هفته: اگر می‌خواهید بدانید در ماه ژوئیه چه بر بازار نفت گذشته پیشنهاد می‌شود گزارش «از سقوط نفت ونزوئلا تا ترافیک در پایانه‌های نفتی چین» را بخوانید.

کد خبر 305803

برچسب‌ها

نظر شما

شما در حال پاسخ به نظر «» هستید.
0 + 0 =