به گزارش شانا به نقل از شرکت ملی مناطق نفتخیز جنوب، اخلاق محمدیان، مدیرعامل شرکت شهرکهای صنعتی اهواز در نشست تخصصی شناسایی فرصتهای جهش تولید در صنعت نفت گفت: مطالعات و مجوزهای اولیه برای ساخت شهرک فناوری بهمنظور برطرف کردن بخشی از نیازهای صنعت نفت انجام شده است.
وی افزود: ما یک شهرک قدیمی (شهرک شماره یک) در استان خوزستان داشتیم که تعدادی از واحدهای صنعتی در آن مستقر و مشغول فعالیت تولیدی بودند. این شهرک در زمان دفاع مقدس محور حمایت و پشتیبانی از جنگ شد و اکنون نیز با عقد ۲۰۰ قرارداد صنعتی، محور توسعه ساخت تجهیزات نفت و گاز محسوب میشود.
مدیرعامل شرکت شهرکهای صنعتی اهواز تصریح کرد: شرکت شهرکهای صنعتی با توجه به در پیش گرفتن بحث توسعه خوشهای ساخت تجهیزات صنعت نفت و گاز و با تلاش و ممارست بسیار زیادی که انجام داد و همچنین با همراهی خوبی که از طرف شرکت ملی مناطق نفتخیز جنوب و ملی حفاری صورت گرفت توانست رشد بسیار خوبی در بحث ساخت قطعات نفت و گاز داشته باشد.
محمدیان تصریح کرد: همه تلاش توسعهای ما بر این بود که مجموعهسازی رشد کند و خوشبختانه با مهندسی معکوس هماکنون حجم قابل توجهی از تولیدکنندگان استان در فهرست اصلی تولیدکنندگان قطعات و تجهیزات نفت قرار دارند و جای خرسندی است در این برهه که تحت سختترین شرایط تحریم هستیم توانستهایم روی پای خود بایستیم و بخشی از نیازمندیهای این صنعت را تأمین کنیم.
وی ادامه داد: بعد از آنکه پروسه چهار ساله توسعه خوشهای صنعت نفت و گاز به پایان رسید، بحث واگذاری ادامه روند این پروسه مطرح شد و هماکنون تفاهمنامهای با سازمان بسیج مهندسین امضا شده است که بر این اساس، احداث شهرک فناوری در زمینه ساخت تجهیزات نفت و گاز در خوزستان عملیاتی میشود.
مدیرعامل شرکت شهرکهای صنعتی اهواز عنوان کرد: در زمان جنگ بیشتر پادگانهای نظامی در اختیار بسیج و سپاه برای پشتیبانی قرار داشت که پس از آن دوران با دستور خردمندانه رهبر معظم انقلاب اسلامی این پادگان در اختیار حوزه تولید و اشتغال و صنعت قرار گرفت که هماکنون بیش از هزار هکتار آن در قالب شهرکهای صنعتی در اختیار ماست و امیدوارم بتوانیم در شرایط جنگ اقتصادی کنونی از دستاوردهای انقلاب و نظام دفاع کنیم.
زمینهسازی برای همافزایی سازندگان داخلی
محمد خانچی، مسئول سازمان بسیج مهندسین صنعتی خوزستان ضمن قدردانی از مجموعه مناطق نفتخیز جنوب برای پیشقدم شدن در برگزاری این نشست تخصصی گفت: همانطور که در دوران دفاع مقدس، مجموعه صنایع بهمنظور پشتیبانی از جنگ و حفظ ارزشهای اسلامی پای کار آمدند، امروز نیز سازندگان و تولیدکنندگان با همدلی و همکاری و روحیه جهادی و نگاه و بینش انقلابی میتوانند با وجود تحریمهای ظالمانه به کمک صنایع مختلف بیایند.
وی افزود: با شناختی که از ظرفیتهای استان داریم اعتقاد ما بر این است که میتوانیم در کنار یکدیگر اتفاقهای خوبی را رقم بزنیم، اما لازمه این کار این است که فاصلهها را برداریم تا مجموعههای صنعتی و سازندگان همافزایی و تعامل بیشتری را داشته باشند و در این صورت است که میتوان امیدوار بود شعار جهش تولید بهدرستی محقق شده است.
مسئول سازمان بسیج مهندسین صنعتی خوزستان با اشاره به بومیسازی لولههای بدون درز از سوی گروه ملی بیان کرد: این اتفاق تنها یک نمونه است که به دنبال همین نگرش ایجاد شد و دو مجموعه مناطق نفتخیز جنوب و گروه ملی با بررسی و مطالعه و تحقیق توانستند بخشی از اقلام مورد نیاز صنعت نفت را تأمین کنند.
داشتن برنامه، شرط تحقق جهش تولید
علی کرانی، رئیس انجمن سازندگان و تجهیزات نفت، گاز و پتروشیمی خوزستان نیز گفت: اگر میخواهیم به جهش تولید نزدیک شویم و از سازندگان و تولیدکنندگان استان حمایت کنیم باید برنامه و مصوبه داشته باشیم.
وی با بیان اینکه از نمایندگان استان خوزستان انتظار میرود از صنایع کوچک حمایت کنند، افزود: ظرفیتها و توانمندیهای زیادی در این استان وجود دارد و مدیران باید دلسوز باشند، اما ما در خوزستان بیش از آنکه عمل کنیم، شعار میدهیم.
رئیس انجمن سازندگان و تجهیزات نفت، گاز و پتروشیمی خوزستان افزود: ما سازندگان بسیار خوبی داریم و اگر مجموعه دولت و بهویژه صنعت نفت حمایت کنند میتوانیم به جایگاه خوبی برسیم، ضمن اینکه باید زمینه فکری را به سمت صنایع دیگری غیر از نفت سوق دهیم.
کرانی به برخی مشکلات سازندگان اشاره و اظهار کرد: با توجه به درخواست بسیاری از سازندگان و با توجه به شرایط کنونی و چالش نوسانات شدید ارز، قراردادهایی که با آنها منعقد میشود در قالب السی ریالی انجام شود.
حرکت به سمت تولید فرآوردههای نفتی
حجتالاسلام و المسلمین سیدمحمدنبی موسویفرد، نماینده ولی فقیه در استان خوزستان نیز گفت: پیوند دو مجموعه سازندگان و صنایع مختلف نفتی باید محکمتر شود و با برقراری ارتباط و تعامل مطلوب بین آنها و همچنین نظارت صحیح بر عملکرد آنها میتوان بسیاری از مشکلات و مسائل استان را حل کرد.
وی افزود: خوشبختانه نگاه برگزارکنندگان این نشست و مدیرعامل شرکت ملی مناطق نفتخیز جنوب جهادی است و چنین برنامههایی ضروری است تداوم داشته و با نظرسنجی از سازندگان و تولیدکنندگان و احصای برآیند آن چنین نشستهایی تکرار شود.
نماینده ولی فقیه در استان خوزستان با اشاره به اینکه بحث نظارت باید جایگاه خود را پیدا کند، بیان کرد: ما بعضاً تولیدیهای زیادی داریم، اما بعد از مدتی با کاهش نظارت، کیفیت محصولات بهشدت پایین میآید که باید به این مهم توجه بیشتری داشت و با افرادی که قصد دور زدن قانون را دارند و سبب صدمه به کالاهای داخلی میشوند، برخورد کرد.
موسویفرد ادامه داد: اعتقاد داریم مجموعه سازمانها در کنار یکدیگر میتوانند نیازهای داخلی کشور را تأمین کنند.
وی افزود: آنچه در صنعت نفت مهم است جلوگیری از خامفروشی است و باید تلاش شود به سمت ارزش افزوده و تولید فرآوردههای نفتی حرکت کنیم.
نماینده ولی فقیه در استان خوزستان تأکید کرد: اولویت خرید تجهیزات صنعتی با استان خوزستان است و مدیران صنعت نفت باید تلاش کنند برای حمایت از سازندگان و تولیدکنندگان بومی استان خوزستان این تجهیزات را از دیگر استانها خریداری نکنند.
نظر شما