لزوم برنامه‌ریزی ویژه‌ برای توسعه روابط اقتصادی در بخش انرژی

رئیس‌جمهوری گفت: برای توسعه روابط اقتصادی در حوزه‌های مختلف از انرژی تا فناوری، باید برنامه‌ریزی ویژه‌ای انجام دهیم.

به گزارش شانا به نقل از پایگاه اطلاع‌رسانی ریاست جمهوری، حسن روحانی، امروز (سه‌شنبه، ۲۲ مهرماه) در نشست ستاد هماهنگی اقتصادی دولت، گفت: هرچند تحریم‌های آمریکا شرایط سختی برای همکاری‌های اقتصادی کشور ایجاد کرده است، اما با تلاش‌های انجام‌شده، استفاده از این منابع در حال افزایش است و تخصیص منابع به مصارف کالاهای اساسی و نیازهای تولیدی کشور استمرار خواهد یافت.

وی با بیان اینکه توسعه اقتصادی همه کشورها به‌صورت ملموس با دیپلماسی اقتصادی گره خورده است، افزود: باید در این مقطع با تقویت اولویت‌های ارتباطی خود، با چین، کشورهای منطقه اوراسیا و همسایگان، در حوزه‌های مختلف از انرژی تا فناوری، برای توسعه روابط اقتصادی برنامه‌ریزی ویژه‌ای انجام دهیم.

رئیس‌جمهوری با اشاره به اینکه دولت به دنبال تسریع در پیگیری اجرای توافق‌ها با کشورهای منطقه است، تصریح کرد: در این زمینه فعال شدن کمیسیون‌های مشترک اقتصادی با کشورهای هدف ضروری است و در اهداف اقتصادی تجارت با شرق و همسایگان، توجه به سیاست صادرات‌ محور بودن، باید در اولویت قرار گیرد.

وی گسترش همکاری با اتحادیه اوراسیا را از نظر اقتصادی گام بسیار مهمی دانست و عنوان کرد: ایران افزون بر ظرفیت تولید و تأمین واردات برخی از این کشورها، با توجه به قرار گرفتن در بهترین موقعیت ترانزیتی، می‌تواند مسیری مناسب برای ترانزیت کالاهای کشورهای عضو این اتحادیه باشد.

روحانی در بخش دیگری از سخنان خود تأکید بر واگذاری سهام دستگاه‌های دولتی را نشان از عزم راسخ دولت برای بهینه‌سازی روند خصوصی‌سازی در کشور برشمرد و اطمینان داد که برنامه عرضه سهام شرکت‌های دولتی در بازار سرمایه بدون تردید ادامه می‌یابد.

رئیس‌جمهوری گفت: برنامه عرضه سهام شرکت‌های دولتی در بازار سرمایه همسو با چابک‌سازی، اجرای سیاست‌های کلی اصل ۴۴ و حمایت از بازار سرمایه به‌ویژه هدایت نقدینگی به‌سوی اشتغال‌ مولد و در مجموع مردم‌ محور کردن اقتصاد، شفاف‌سازی فعالیت‌های اقتصادی و زدودن فساد از بدنه اقتصاد انجام می‌شود.

وی از مصادیق عینی این برنامه را عرضه سهام شرکت‌های بزرگ پتروشیمی، پالایشی، فلزی، بانکی، بیمه‌ای، خودرویی و زیرمجموعه‌های آنها برشمرد که از طریق عرضه مستقیم و صندوق‌های مالی قابل معامله (ای‌تی‌اف) و دیگر روش‌ها تحقق یافته است و این روند ادامه دارد.

در این نشست همچنین محمدجواد ظریف، وزیر امور خارجه از سفر خود به چین و دیدار و توافق‌ها با مقام‌های این کشور در حوزه تبادلات مالی و پولی و روابط دو کشور در حوزه حمل‌ونقل دریایی گزارشی ارائه کرد.

کد خبر 308392

برچسب‌ها

نظر شما

شما در حال پاسخ به نظر «» هستید.
0 + 0 =