به گزارش شانا به نقل از سازمان بهداشت و درمان صنعت نفت تهران، محمدعلی حسینی عنوان کرد: براساس دستورعملهای سازمان بهداشت جهانی و «CDC» سه دسته از افراد پس از طی دوره بیماری نیاز به پیسیآر مجدد دارند. دسته اول افرادی که بهطور مستقیم با افراد آسیبپذیر سروکار دارند، دسته دوم افرادی که برای مدت طولانی علامتدار باقی بمانند و دسته سوم افرادی که در موقعیتها، یا محیطهای پرخطر حضور دارند.
وی ادامه داد: الگوی کنترل بیماری کرونا این روزها استفاده از الگوی معروف پنیر سوئیسی است که از چهار مرحله فاصلهگذاری اجتماعی، ماسک زدن، شستن دستها و گرفتن تست از افراد علامتدار و مشکوک تشکیل شده است.
رئیس طب صنعتی بهداشت و درمان صنعت نفت تهران با بیان اینکه منظور از فاصلهگذاری اجتماعی تنها حفظ فاصله دو متر بین افراد نیست، اظهار کرد: برنامهریزی برای تنظیم حضور افراد در اماکن عمومی، بهگونهای که از ازدحام افراد جلوگیری شود، مدنظر است.
به گفته حسینی، ایجاد بازه زمانی برای ساعت ورود و خروج کارکنان، رعایت فاصلهگذاری اجتماعی در زمان استراحت، زمانبندی در رستوران، برگزاری نشستهای اداری بهصورت ویدئوکنفرانس، یا در کوتاهترین زمان که حدوداً ۴۵ دقیقه تعریف میشود، همه از مصداقهای فاصله اجتماعی است که برای آنها باید دستورعمل رعایت شود.
حمایت مسئولان بالادستی از اعمال قانون دورکاری
وی توضیح داد: اعمال قانون دورکاری کارکنان و دادن مرخصی اجباری به گروههای آسیبپذیر اهمیتی بسزا دارد که نیازمند حمایت مسئولان بالادستی است.
رئیس طب صنعتی بهداشت و درمان صنعت نفت تهران اظهار کرد: در طب صنعتی بر اساس تازهترین اطلاعات پرونده معاینات دورهای کارکنان صنعت نفت در تهران، افرادی که برای دورکاری در اولویت هستند به شرکتها اعلام میشوند تا افراد آسیبپذیر در اولویت قرار بگیرند.
حسینی افزود: در واحد طب صنعتی افراد پرخطر از نظر سلامتی شناسایی و برای معاینات دورهای فراخوان شدهاند تا در ایام همهگیری ویروس کرونا از وضع جسمی خود غافل نشوند، زیرا خطر بیتوجهی به بیماریهای زمینهای در این شرایط خاص، کمتر از ابتلا به کرونا نیست و ممکن است فرد در اثر بیماری کووید- ۱۹ فوت نشود، اما دچار عوارض جبرانناپذیر بیماری مزمن خویش شود.
وی با بیان اینکه وضع ویژه در بیمارستان نفت تهران به دلیل کرونا حاکم شده است، گفت: مراجعه کارکنان صنعت نفت برای معاینات دورهای کاهش یافته و تا حدی طبیعی است، به همین دلیل با رایزنی انجامشده با مدیریت منابع انسانی شرکتهای نفتی در تهران، قرار شد شرکتهایی که فضای مناسبی برای معاینات دارند، به جای اینکه کارکنان آنها به بیمارستان مراجعه کنند، همکاران ما از طب صنعتی در قالب تیم سیار به این شرکتها مراجعه کنند و معاینات دورهای را در محل شرکت انجام دهند.
رئیس طب صنعتی بهداشت و درمان صنعت نفت تهران مرکز سوختگیری مهرآباد، گاز استان تهران، شرکت مهندسی و توسعه و مهندسی گاز، شرکت ملی گاز ایران، انتقال گاز ایران و انبارهای نفت شرق و غرب تهران از جمله مراکزی هستند که در ایام اپیدمی، کارکنان ما از طب صنعتی برای انجام معاینات دورهای به این مکانها مراجعه کردند و فعالیتها ادامه دارد.
ماسک N95 برای عموم مناسب نیست
حسینی توضیح داد: یکی از مباحثی که در آموزشهای ما به شرکتها مدنظر قرار دارد، استفاده صحیح از ماسک است، زیرا استفاده از ماسک اصولی دارد که توجه به آنها میتواند برای سلامت فرد کمککننده باشد. نخست اینکه ماسک باید استانداردهای لازم را داشته باشد و دوم اینکه ماسکها باید هر سه تا چهار ساعت عوض شوند و ماسکهای خیسشده و مرطوب قابلیت حفاظتی خود را از دست دادهاند.
وی تأکید کرد: ماسک N۹۵ دریچهدار ماسکی است که فقط برای کارکنان سالم که در بخش کرونا مشغول به کار هستند توصیه میشود و این ماسکها به هیچ عنوان برای افراد عادی که در فضای عمومی تردد میکنند و احتمال ناقل بودن آنها وجود دارد مناسب نیست، زیرا در هر بازدم ویروس کرونا به محیط اطراف منتقل میشود.
رئیس طب صنعتی بهداشت و درمان صنعت نفت تهران اظهار کرد: کاسبان بیماری کووید-۱۹ این روزها از ناآگاهی مردم سوءاستفاده میکنند و ماسکهایی را به اسم ماسکهای فیلتردار و به قیمت گزاف به مردم میفروشند که افزون بر زیان مادی، مانع از پیشگیری از انتقال ویروس کرونا در سطح جامعه میشود.
حسینی ادامه داد: با توجه به اینکه حدود ۴۰ درصد افراد مبتلا به کووید-۱۹ بیماری، بدون علامت هستند، پیشنهاد میشود با مشاهده موارد ابتلای افراد، خوشههای بیماری شناسایی شود تا مانع ابتلای افراد بیشتری در محیط کار باشیم.
وی توصیه کرد: به این منظور، افرادی که دارای تماس نزدیک با فرد مبتلا هستند باید از طریق مراقبان سلامت و بهطور مستمر ردیابی تماس (contact tracing) شوند و به محض بروز کمترین علایم از محیط کار منفک شوند و تست پیسیآر انجام دهند.
رئیس طب صنعتی بهداشت و درمان صنعت نفت تهران توضیح داد: ارتباط افراد، در فاصله کمتر از ۱.۵ متر، مدت تماس بیش از ۱۵ دقیقه و ماسک نزدن طرفین و همچنین نبود تهویه مناسب در محیط، از عواملی است که بهطور حتم باید مدنظر قرار گیرد. این افراد در چنین شرایطی از مصادیق تماس نزدیک به شمار میآیند.
حسینی اظهار کرد: در صورتی که اطرافیان و همکاران فرد مبتلا در چنین شرایطی نباشند، نیاز به انجام تست نیست، زیرا در این شرایط احتمال اینکه جواب تست پیسیآر منفی باشد زیاد است و همین موضوع برای فرد ایمنی کاذب ایجاد میکند. از همین رو، باید ملاحظات مختلف در نظر گرفته شود تا تست پیسیآر در بهترین زمان و با بالاترین ضریب اطمینان انجام شود.
وی تصریح کرد: ۴۸ ساعت پیش از بروز علائم تا پنج روز پس از شروع علایم بیشترین امکان انتقال ویروس کرونا به اطرافیان فرد مبتلا وجود دارد، چنانچه فرد یا افرادی در مدت یادشده با بیمار تماس داشتند و سپس دچار علایم بیماری شدند، لازم است تحت بررسیهای پزشکی قرار گیرند.
رئیس طب صنعتی بهداشت و درمان صنعت نفت اظهار کرد: بیماری کووید-۱۹ نوپدید است و سابقهای در رابطه با آن وجود ندارد و فعلاً اطلاعات جامعی از این بیماری موجود نیست. به همین دلیل به مرور دستورعملها و آگاهی و اطلاعات درمانی بهطور مستمر روزآمد میشود و لازم است آگاهیرسانی و آموزش در جریان اپیدمی تداوم داشته باشد. از این رو دسترسی به اطلاعات درست و بهروز اهمیت ویژهای دارد، تاکنون نیز در واحد طب صنعتی بهداشت و درمان صنعت نفت تهران، اقدامهایی برای آموزش و اطلاعرسانی انجام شده است تا اخبار و اطلاعات صحیح به افراد داده شود. افزون بر آن، تاکنون نیز نشستهای متعدد آموزش حضوری و از طریق ویدئوکنفرانس در سطح وسیعی در شرکتها درباره کرونا برگزار شده است تا از طریق آموزش، این بیماری آسیبهای کمتری را برای کارکنان صنعت نفت کشور داشته باشد؛ در این باره میتوان به آموزشهای غیرحضوری به کارکنان شرکتهای خطوط لوله و مخابرات، ملی مهندسی نفت، انتقال گاز ایران، پالایشگاه تهران اشاره کرد.
حسینی تصریح کرد: با توجه به اینکه برای اقدامهای مداخلهای، غیر از آموزش، پشتیبانی مسئولان هم اهمیت دارد، مخاطب نخست در بسیاری از این آموزشها مدیریتهای شرکتهای نفتی هستند.
نظر شما