۸ فروردین ۱۴۰۰ - ۱۳:۲۳
  • کد خبر: 314821
کاهش ۳۵.۴ درصدی درآمد شرکت‌های بزرگ نفتی در ۲۰۲۰

درآمد شرکت‌های بزرگ نفتی در سال ۲۰۲۰، ۳۵.۴ درصد کاهش یافته است.

به گزارش خبرگزاری آناتولی از آنکارا، داده‌های مالی این خبرگزاری در روز پنجشنبه (پنجم فروردین‌ماه) نشان داد که مجموع درآمد ۱۴ شرکت بزرگ نفتی جهان در سال ۲۰۲۰، ۳۵.۴ درصد کاهش یافته است.

۲۰۲۰ سال دشواری برای بازارهای نفت بود، زیرا شاخص‌های نفتی در بحبوحه بی‌ثباتی‌های بی‌سابقه بازار، با سقوطی تاریخی روبه‌رو شدند.

بر اساس گزارش ماه ژانویه سازمان کشورهای صادرکننده نفت (اوپک)، همه‌گیری ویروس کرونا و محدودیت‌های حمل‌ونقل ناشی از آن در کنار خطرهای اقتصاد کلان و بی‌ثباتی ژئوپلیتیکی جهان سبب کاهش تقاضای نفت شد و آن را از روزانه ۹۹ میلیون و ۷۶۰ هزار بشکه در سال ۲۰۱۹ به روزانه ۹۰ میلیون و ۱۰ میلیون بشکه در سال ۲۰۲۰ رساند.

به توافق نرسیدن اوپک و متحدانش (اوپک پلاس) در فوریه ۲۰۲۰ و جنگ قیمتی عربستان و روسیه نخستین ضربه را به بازار نفت زد.

افزایش ذخیره‌سازی نفت جهان در پی همه‌گیری ویروس کرونا و مشکلات ذخیره‌سازی هم نقش مهمی در سقوط قیمت نفت داشت و قیمت نفت خام دبلیوتی‌آی در ماه آوریل به زیر صفر رسید.

قیمت نفت خام برنت هم در ۲۱ آوریل به ۱۷.۵۱ دلار برای هر بشکه رسید. میانگین قیمت نفت خام برنت در سال ۲۰۱۹، ۶۴ دلار برای هر بشکه بود، این در حالی است که این رقم در سال ۲۰۲۰ سقوط کرد و به ۴۳ دلار برای هر بشکه رسید و تأثیری منفی بر ترازنامه مالی بسیاری از شرکت‌ها گذاشت.

بنابراین درآمد بسیاری از شرکت‌های بزرگ نفتی از جمله شرکت‌های آمریکایی اکسون موبیل، شورون، کونکو فیلیپس، هالیبرتون، شلومبرگر و بیکر هیوز، توتال فراننسه، شرکت انگلیسی هلندی شل، بی‌پی انگلیس، انی ایتالیا، اکینور نروژ، لوک اویل و روسنفت روسیه و سعودی آرامکو در سال ۲۰۲۰ با کاهش سالانه روبه‌رو شد.

قیمت پایین نفت سبب شد درآمد این ۱۴ شرکت نفتی در سال ۲۰۲۰، ۷۱۶ میلیارد و ۵۰۰ میلیون دلار معادل ۳۵.۴ درصد کاهش یابد و به یک تریلیون و ۳۰۰ میلیارد دلار برسد. این در حالی است که این رقم در سال ۲۰۱۹ برابر با ۲ تریلیون و ۲۰ میلیارد دلار بود.

بیشترین کاهش درآمد سالانه مربوط به شرکت شل بود. در حالی که درآمد این شرکت در سال ۲۰۱۹، ۳۵۲ میلیارد و ۱۰۰ میلیون دلار اعلام شده بود این رقم در سال ۲۰۲۰ به ۱۸۳ میلیارد و ۲۰۰ میلیون دلار رسید، یعنی درآمد این شرکت ۸۳ میلیارد و ۴۰۰ میلیون دلار و معادل ۴۸ درصد سقوط کرد.

پس از شل بیشترین کاهش درآمد مربوط به بی‌پی با ۳۵ درصد، سعودی آرامکو با ۳۱ درصد و اکسون موبیل با حدود ۳۱ درصد بود.

کد خبر 314821

برچسب‌ها

نظر شما

شما در حال پاسخ به نظر «» هستید.
0 + 0 =