عملکرد ایران در گفت و گوی هسته ای با اروپا به گونه ای نباشد که با مدعی شدن این کشورها و به محکمه کشاندن ایران، در موضع تدافعی قرار بگیریم.
مخبرکمیسیون امنیت ملی و سیاست خارجی مجلس، امروز/ یک شنبه/ در گفت و گو با خبرنگار شانا، با اعلام این مطلب افزود: ایران در این مذاکره خواسته های معقولی را می تواند مطرح کند؛ زیرا در 25 سال گذشته، برخورد کشورهای اروپایی در دوران جنگ تحمیلی و پس از جنگ، همچنین درمورد انتقال تکنولوژی، برخورد قابل دفاعی نبوده است.
"کاظم جلالی" اظهار داشت: ایران چند مرحله از گفت و گوها را با اروپا پشت سرگذاشته است و در دوران گفت و گوهای انتقادی و سازنده، روابط ما با کشورهای اروپایی افت وخیز بسیاری داشته است.
نماینده مجلس شورای اسلامی، گفت و گوهای این دوره ایران و اروپا را فرصت جدیدی برای بیان خواسته های کشور به شکل "صریح"، "شفاف" و "روشن" عنوان کرد و افزود: نتیجه این گفت و گوها مشخص خواهد کرد آیا اروپا به دنبال برقراری تعامل مثبت یا به دنبال وقت کشی است؟
جلالی در این باره به توافق پاریس و وعده های اروپا اشاره کرد و گفت: یکی از موارد اشاره شده در این توافق نامه، عضویت در کار گروه چرخه سوخت است و اگر خوشبینانه نگاه کنیم، دغدغه اروپا در این زمینه "بحث امنیتی" است.
وی افزود: اما دغدغه ایران داشتن "تکنولوژی چرخه سوخت" است. بنابراین، از مهم ترین وظایف این کمیته های راهبردی، برقراری ارتباط میان دغدغه دو طرف در این زمینه است تا از این طریق ایران بتواند فعالیت هسته ای خود را از سر بگیرد.
جلالی اظهار داشت؛ "در بحث های اقتصادی، اروپایی ها از نقطه ای این گفت و گوها را قطع کردند و این در حالی است که رسیدن به یک سری توافق نامه های اقتصادی محکم که متضمن امنیت کشور باشد، برای ما اهمیت دارد."
مخبرکمیسیون امنیت ملی و سیاست خارجی مجلس، همچنین در مورد کار گروه سیاسی امنیتی و تکنولوژی گفت: در این گروه نیز اروپا باید ایران را برای ایجاد صلح و ثبات درمنطقه کمک کند.
کد خبر 39627
نظر شما