به گزارش خبرنگار شانا، جواد اوجی روز سهشنبه (هفتم دیماه) در جریان بازدید از شرکت پژوهش و فناوری پتروشیمی از دستگاه اندازهگیری طول عمر لولههای پلیاتیلنی در تماس با آب کلردار، دانش فنی ساخت کاتالیست سنتز آمونیاک در مقیاس صنعتی و پایه کاتالیست هیدروژناسیون انتخابی استیلن رونمایی کرد.
دستگاه اندازهگیری طول عمر لولههای پلیاتیلنی در تماس با آب کلردار بهمنظور شبیهسازی شرایط سرویسدهی لولههای انتقال آب آشامیدنی با دقت و صحت بالا، همچنین بررسی مقاومت گریدهای تولیدی و تخمین طول عمر لولهها بهکار میرود.
این دستگاه از سوی شرکت پژوهش و فناوری پتروشیمی بهعنوان مجری و شرکت هوشمند زیستسپهر بهعنوان توسعهدهنده، در سال ۱۴۰۰ ساخته شده است.
بر اساس این گزارش، از مزایای اجرای این طرح میتوان به نخستین گام در حل بحران استفاده نکردن از لولههای پلیاتیلنی در سیستم آبرسانی شهری در کشور و فراهم آوردن شرایط ورود شرکتهای پتروشیمی تولیدکننده گرید لوله به بازارهای رقابتی جهانی، اشاره کرد.
اکنون دستگاه اندازهگیری طول عمر لولههای پلیاتیلنی در تماس با آب کلردار در مرحله انجام آزمون روی گرید پتروشیمی جم بر اساس تفاهمنامه بین مجری و توسعهدهنده آن است.
دستگاه اندازهگیری طول عمر لولههای پلیاتیلنی در تماس با آب کلردار برای نخستین بار در کشور ساخته شده است.
دانش فنی ساخت کاتالیست سنتز آمونیاک در مقیاس صنعتی بومی شد
وزیر نفت امروز همچنین از کاتالیست سنتز آمونیاک که دانش فنی آن در مقیاس صنعتی از سوی شرکت پژوهش و فناوری پتروشیمی بهدست آمده است، رونمایی کرد.
شرکت اسمارت کاتالیست (اتم شیمی ایرانیان) بهعنوان توسعهدهنده این تجهیز، سال ۱۴۰۰ کار بومیسازی دانش فنی آن را انجام داده است.
رفع نیاز واحدهای آمونیاک صنایع پتروشیمی و جلوگیری از خروج ارز از کشور را میتوان از مزایای اجرای این طرح برشمرد.
این تجهیز در واحدهای تولیدی آمونیاک کشور (رازی، شیراز، پردیس، خراسان، کرمانشاه، مسجدسلیمان، لردگان، هنگام و ...) کاربرد دارد.
بر این اساس، هماکنون بسته مهندسی دانش فنی طرح تهیه و اجرا شده و این کاتالیست در مرحله تولید تجاری است.
پایه کاتالیست هیدروژناسیون انتخابی استیلن ایرانی شد
در بازدید وزیر نفت همچنین از پایه کاتالیست هیدروژناسیون انتخابی استیلن ساخت شرکت پژوهش و فناوری پتروشیمی بهعنوان مجری طرح، رونمایی شد.
شرکت پویا پژوهش باختر، توسعه این طرح را بهعهده داشته۹ و این تجهیز در سال ۱۴۰۰ بومیسازی شده است.
این تجهیز میتواند نیاز صنعت داخلی را رفع و از خروج سالانه بیش از ۱۰۰ میلیارد تومان سرمایه از کشور جلوگیری کند.
پایه کاتالیست هیدروژناسیون انتخابی استیلن میتواند استیلن را از خوراک ورودی واحدهای الفین پتروشیمیهای شازند و بندرامام، امیرکبیر، ایلام، آریاساسول، جم و مارون حذف کند.
هماکنون تجهیز رونماییشده در مرحله تولید تجاری قرار دارد و بسته مهندسی دانش فنی آن در حال تهیه است.
نظر شما